خبرگزاری مهر، گروه استان ها-مجتبی کاور: استان ایلام با داشتن ۴۲۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق بهعنوان یک استان امن در کشور شناخته میشود و همین سبب شده در سالهای اخیر مرز مهران یکی از نزدیکترین راههای دسترسی به عتبات عالیات، به کانون رفت آمد زوار تبدیل شود و همهساله زائران زیادی برای سفر به عراق از این مرز بینالمللی تردد کنند.
امسال ستاد مرکزی اربعین برای خروج و ورود زائران اربعین از مرزهای سهگانه تقسیمبندی خاصی را اعلام کرد ولی این پروژه و برنامهریزی ستاد اربعین بهخوبی اجرا نشد چراکه بیشترین خروج از کشور طبق آمار ارائهشده مسئولان از مرز مهران بوده است.
استان ایلام بهعنوان یک استان کمتر توسعهیافته در کشور توانست در آزمون بزرگ دیگری ظرفیت و استعداد خود را به نمایش بگذارد تا مسئولان کشوری توجه ویژه ای به این استان محروم داشته باشند.
خوشبختانه امسال تدبیر مسئولان استانی برای آمادهسازی و بسیج همه امکانات برای میزبانی از زوار نسبت به سال گذشته بهتر بود بهگونهای که شاهد کمترین تصادف منجر به فوت نسبت به سال گذشته بودیم.
یکی از عمدهترین مشکلات استان ایلام راههای دسترسی آن است هرچند در چند سال اخیر اقداماتی از سوی دولت صورت گرفته ولی با توجه به حجم بالای تردد در ایام اربعین در جادههای باریک و کمر عرض این استان مرزی نگاه ویژه دولتمردان را میطلبد.
طبق آمار ارائهشده بیش از ۸۰ هزار خودرو در شهر مهران پارک شد و این میزان خودرو در جادههای ایلام نشان از مدیریت صحیح مسئولان انتظامی این استان در برنامهریزی اربعین داشت.
در کنار مسئولان استان ایلام مردم بومی ایلام نیز از جان و دل برای میزبانی مایه گذاشتند. این روزها در استان ایلام همه اقشار مختلف مردم همزمان با ورود زائران اربعین حسینی در تلاش هستند تا به مهمانان و عاشقان اباعبدالله(ع) خدمتی کرده باشند.
خروج یکمیلیون و ۹۰۰ هزار نفر از مرزهای سهگانه
مدیر اجرایی و سخنگوی ستاد مرکزی اربعین گفت: از دو میلیون روادید صادرشده، یکمیلیون و ۹۰۰ هزار نفر از مرزهای سهگانه کشور به عراق سفرکردهاند.
حمیدرضا گودرزی در گفتگو با مهر بیان داشت: طی دو روز گذشته دو هزار نفر از زائرانی که دارای مدارک خروج بودند به دلیل بسته بودن مرز مهران از طریق قرارگاه ویژه اربعین استان ایلام از مرز مهران بهصورت رایگان به مرز چذابه انتقال داده شدند.
وی بیان داشت: روز گذشته حدود ۶۰۰ نفر از زائرانی که بهصورت غیرقانونی از مرز مهران وارد خاک عراق شده بودند توسط نیروهای امنیتی عراق دستگیر شدن و این افراد بلافاصله تحویل مقامات انتظامی امنیتی در مرز مهران داده شدند.
گودرزی اظهار داشت: ازدحام افراد بدون مدارک قانونی در مرز مهران علاوه بربسته شدن مرز از سوی کشور عراق سبب شده بود که افراد دارای مدارک قانونی با مشکل مواجه شوند.
مدیر اجرایی و سخنگوی ستاد مرکزی اربعین گفت: با توجه به هماهنگیهای صورت گرفته افراد بدون ویزا و مدارک قانونی بههیچوجه از مرزهای سهگانه خارج نمیشوند.
تمهیدات لازم از سوی ستاد اربعین برای بازگشت زوار
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه طی ۲۰ روز گذشته حدود دو میلیون نفر از مرزهای سهگانه کشور خارج شدند این انتظار را داریم که زوار طبق برنامهریزی سامانه سماح وارد کشور شوند تا شاهد ازدحام جمعیت در مرزها نباشیم.
مدیر اجرایی و سخنگوی ستاد مرکزی اربعین گفت: با هماهنگیهای انجامشده تمهیدات لازم از سوی ستاد اربعین برای بازگشت زوار دیدهشده است.
گودرزی بیان داشت: برای مدیرت و خدماتدهی مناسبتر به زائرین نیازمند همکاری آنها هستیم.
همه امکانات در استان ایلام برای پذیرایی از زوار در برگشت فراهم است
استاندار ایلام نیز گفت: همه امکانات در استان ایلام برای پذیرایی از زوار در برگشت فراهم است.
محمدرضا مروارید در گفتگو با مهر بیان داشت: با توجه به فرا رسیدن موج برگشت زائران تدابیر لازم جهت اسکان، فراهم کردن امکانات و تغذیه زوار در شهر ایلام فراهمشده و همزمان از پایانه مرزی، شهرهای مهران، ایلام و چرداول این تدابیر اندیشیده شده است.
وی گفت: طبق برنامهریزیهای انجامشده تا یک هفته بعد از اربعین این آمادگی ارائه خدمت به زوار در استان کماکان وجود دارد.
استاندار ایلام اظهار داشت: در اربعین امسال بیش از یکمیلیون زائر مسیر ایلام - مهران - عراق را به دلیل برخورداری از مزیتهایی چون نزدیکی و کوتاهی مسافت تا کربلا برای تردد انتخاب کردهاند
.
وی بیان داشت: با توجه به اینکه رفتوبرگشت زائران در مرز مهران بار ترافیکی را سنگینتر کرده ضروری است تا زائران از مسیر مهران- دهلران- اندیمشک به کشور بازگردند.
وی افزود: تلاقی رفتوبرگشت زائران در مرز مهران، بار ترافیکی این منطقه را سنگین و پرحجم کرده است.
استاندار ایلام یادآور شد: جاده ایلام به سمت مهران یکطرفه شده و پلیسراه مسیرهای کرمانشاه، لرستان و راههای منتهی به ایلام را بسته و مسافران را به سمت شلمچه و چذابه هدایت میکنند.
امکان ارائه ۳۵۰ هزار پرس غذا برای هر وعده در مهران فراهم است
حسین کلانتری معاون سیاسی امنیتی استاندار ایلام نیز گفت: امکان ارائه ۳۵۰ هزار پرس غذا برای هر وعده در مهران فراهم است.
وی عنوان کرد: خدماتدهی به زائران اربعین در این موکبها از ۲۰ آبان آغازشده و تا پنجم آذر هنگام بازگشت زائران از کربلای معلی ادامه خواهد داشت.
با بیان اینکه از ۱۱ صفر تا یوم جاری بیش از ۳۰۰هزار زائر ایرانی از طریق مرز بین المللی مهران وارد کشور شدند، اظهار کرد: موج بازگشت زائران از عتبات عالیات از طریق مرزهای سه گانه کشور آغاز شده که این روند در مرز مهران نسبت به روزهای قبل در حال افزایش است.
هماهنگی تمام مجموعههای نظامی و انتظامی برای بازگشت زوار در مهران
سردار اسکندر مؤمنی جانشین ناجا شامگاه جمعه در جلسه قرارگاه اربعین سپاه امیرالمؤمنین(ع) استان ایلام در مرز مهران گفت: مجموعههای نظامی و انتظامی روزهای پرتلاطمی را پشت سر گذاشتهاند و در این راستا سپاه اقدامات مناسبی را در مرز مهران انجام داده است.
وی اظهار کرد: دغدغه همه مجموعههای نظامی و انتظامی بر این بوده تا اتفاق و یا حادثه ناگواری در مرز به وجود نیاید و برای این منظور از هیچ تلاشی دریغ نکردند.
وی افزود: در حوزه بازگشت به مواردی ازجمله حملونقل، اسکان و تغذیه توجه ویژه داشت و انتقال روان و تسریع در تردد زائران در اولویت قرار گیرد.
مؤمنی ادامه داد: هماهنگیهای لازم با هلالاحمر برای احداث مکانهای اسکان موقت به تعداد چندین هزار نفر انجامگرفته و بخشی از این تعداد در پایانه برکت راهاندازی شدهاند.
نظر شما