۶ آذر ۱۳۹۵، ۹:۴۲

آشنایی با هنر در قالب «اردو» /تماشای هنر و تجربه در مدارس شیراز

آشنایی با هنر در قالب «اردو» /تماشای هنر و تجربه در مدارس شیراز

شیراز- اردوهای یکروزه هنری در میان دانش آموزان موجب شد تجربه تماشای فیلم و فعالیت های کارگاهی در زمینه هنر در خارج از مدارس شکل بگیرد.

خبرگزاری مهر، استان ها- محمدحسین نیکوپور: در سال های دور که سالن سینما «امور تربیتی» وجود داشت، دانش آموزان در گروه های مختلف به مناسبت های مختلف تماشای هنر هفتم را جمعی تجربه می کردند با وجود پایین بودن سطح امکانات و نبود سالن های مدرن و مناسب شوق فیلم دیدن در دانش آموزان بیش از امروز بود.

اکنون با وجود یک پردیس سینمایی مدرن و افزوده شدن سالن های سینمایی کوچک از جمله هنر و تجربه و غزل در کنار راه اندازی سینماتک های کودک، خانه هنر و پیرسوک که روزانه فهرستی از فیلم های مطرح ایران و جهان را به نمایش می گذارند، بهانه ای برای نرفتن به سینما وجود ندارد و نمی توان عنوان کرد فضای سینماها مناسب دانش آموزان نیست.

در پیوند با این موضوع مدیر نگارخانه وصال شیراز که برنامه اردوهای دانش آموزی هنرهای تجسمی را نخستین بار در این گالری دیرینه شیراز ترتیب داده در گفت و گو با خبرنگار مهر پیرامون این رویداد می گوید: تاکنون بیش از ۷ دوره بازدیدهای دانش آموزی از رویدادهای هنری مختلف در نگارخانه وصال با آغاز سال تحصیلی ۹۵-۹۶ برگزار شده که دانش آموزان مقاطع تحصیلی نواحی چهارگانه شیراز در قالب گروه های ۳۰ نفره به بازدید از هنرهای تجسمی پرداختند.

دانش آموزان در جستجوی سواد تجسمی و توازن فکری

فاطمه گلکارفرد با بیان اینکه نخستین بار اردوهای دانش آموزی بازدید از هنر با همکاری ناحیه ۲ آموزش و پرورش شیراز برگزار شده، اضافه می کند: در جریان اردوهای فرهنگی و هنری ٣٠ تن از دانش آموزان مدرسه بزرگی شیراز با آثار و سبک نقاشی بزرگانی همچون هانیبال الخاص، ‌رزیتا شرف جهان، خسرو خسروی، سمیرا اسکندر فر، لیلی درخشانی،‌ باسم الرسام،‌ حامد صحیحی، علیرضا جدی، واهیک هاراطوینان،‌فرهاد گاوزن و علیرضا آدم بکان آشنا شدند.

مدیر نگارخانه وصال شیراز هدف از برگزاری این فعالیت را بالا بردن سواد تجسمی، توازن فکری و سنجش سواد تجسمی دانش آموزان اعلام کرده و می افزاید: از آنجا که دانش آموزان با قرار گرفتن در محیط های بصری استاندارد،‌فضای تجسمی ذهن خود را تحلیل و بررسی می کنند سعی می کنیم با برپایی اردوهای فرهنگی و هنری زمینه آشنایی بیشتر گروه های مختلف جامعه از جمله دانش آموزان را با مبانی و استانداردهای هنری فراهم کنیم.

او با این باور که کودکان و نوجوانان جامعه امروز در میان هجمه های رسانه ای و فضاهای مجازی به صورت سطحی گرفتار شده اند، ادامه می دهد: تلاش ما این است که در جریان برگزاری این اردوهای فرهنگی و هنری زمینه آشنایی عمیق دانش آموزان را با هنر متعالی و ارزشمند فراهم کنیم.

گلکارفرد با تاکید براینکه تجربه فضاهای هنری و فرهنگی می تواند به تعالی روح و فکر دانش آموزان کمک کند، تصریح می کند: یکی از نکات مثبت بازدید این گروه از دانش آموزان،‌ همکاری مناسب مدیران و مسئولان مدرسه بود، موضوعی که زمینه ساز انجام رایزنی های مختلف با اداره کل آموزش و پرورش استان شد تا بازدید از نگارخانه ها و اماکن فرهنگی و هنری به صورت بخشنامه به مدارس ابلاغ شود و شاهد حضور دانش آموزان مدارس مختلف در دوره های زمانی متفاوت در این اماکن باشیم.

مدیر نگارخانه وصال شیراز در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت ایجاد جذابیت برای حضور دانش آموزان و اقشار مختلف جامه در این برنامه ها تاکید کرده و می افزاید: واقعیت این است که در ابتدای کار، هدف ما صرفاً دانش آموزان و هنرآموزان هنرستان ها بودند اما با برگزاری جلسات هم اندیشی و کارگروهی به این نتیجه رسیدیم که این اردوها را در گروه های دانش آموزی محدود نکنیم زیرا برگزاری این اردوهای فرهنگی برای هیچ کدام از اقشار جامعه محدودیت ندارد و این قابلیت را داریم که برای همه صنوف و مشاغل متقاضی، اردوهای فرهنگی و هنری تخصصی مختلف را برگزار کنیم.

کلگارفرد همچنین عنوان می کند: اگرچه استقبال از این برنامه ها انگیزه ما را برای ادامه کار بیشتر خواهد کرد اما تلاش می کنیم تا با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و صدا و سیمای مرکز فارس برنامه هایی را برای آشنایی هرچه بیشتر افراد جامعه با هنر و نگاه تخصصی به هنر تهیه و پخش نماییم.

این درحالیست که کارشناسان معتقدند ارزش و اهلیت هنر اصیل ایرانی به خوبی در اقشار مختلف جامعه درک نشده است‌ و همه افراد جامعه و به خصوص اولیا در این زمینه مسئول هستند تا فرزندان خود را به آموختن مبانی هنر ترغیب و تشویق کنند چرا که آشنایی با مبانی هنر از سوی افراد مختلف جامعه هم به شناخت آثار اصیل هنری کمک می کند و هم با شناخته شدن ارزش آثار هنری، رونق بخش اقتصاد هنر خواهد بود.

از سویی نگارخانه ها فضایی تجسمی، دیداری و شنیداری استاندارد را برای افراد مختلف فراهم می کنند، در عین حال این امکان را به وجود می آورند که مخاطبان از فضای روز هنر ایران و جهان بهره مند شوند.

نواختن زنگ سینما هنر و تجربه برای دانش آموزان

بدین خاطر است که مدیر نگارخانه وصال استقبال از اردوهای آشنایی با هنر را نزد دانش آموزان کاری پرجاذبه ارزیابی کرده و از رویدادی دیگر در قالب این طرح خبر می دهد که دربرگیرنده هنر هفتم است.

او با اعلام اینکه با همکاری نگارخانه وصال و سینما هنر و تجربه امکانی فراهم شده که پیرو اردوهای دانش آموزی تماشای آثار گروه سینمایی هنر و تجربه فراهم شود، عنوان می کند با توجه به اینکه در میان دانش آموزان به ویژه دبیرستانی ها فاقد آشنایی لازم با فنون هنرهای تجسمی، سینما، تئاتر و موسیقی هستند و از این بخش ها به خاطر فشردگی برنامه های آموزشی مدارس غافل اند، با همکاری فرهنگ و ارشاد اسلامی و نواحی آموزش و پرورش نخستین گروه از دانش آموزان برای دیدن فیلم به سینما هنر و تجربه شیراز آمدند.

او با اعلام اینکه چنانچه استقبال از اردوهای دانش آموزی هنر گسترش یابد، هر سه دوره یکبار دانش آموزان در قالب ۹۰ نفر به تماشای فیلم در سینما هنر و تجربه می پردازند.

این درحالیست که فریبا صبوری شیرازی، معاون پرورشی دبیرستان دخترانه بزرگی شیراز که به همراه دانش آموزان خود به سینما هنر و تجربه آمدند با ابراز شگفتی از وجود سالن سینما هنر و تجربه می گوید: هرگاه مورد پرسش قرار می گرفتیم که چرا دانش آموزان را مانند گذشته به سینما نمی بریم، مناسب نبودن  فضای سینماهای قدیمی شیراز را بهانه می کردیم.

دانش آموزان ترغیب به برپایی نمایشگاه هنری در مدرسه شوند

این فعال فرهنگی باسابقه شیراز در ادامه عنوان می کند: ابتدا از درگاه گالری وصال شیراز با این محیط آشنا شدیم و در نمایشگاه فرصتی پیش آمد تا دانش آموزان با شرکت کردن در رویدادی هنری اعتماد به نفس یافتند. حتی این باعث شد دانش آموزان ترغیب به برپایی نمایشگاه هنری در مدرسه شوند.

صبوری شیرازی با تاکید بر اینکه دانش آموزان پس از نگارخانه وصال در جریان برنامه های سینما هنر و تجربه قرار گرفتند، ادامه می دهد: سینما هنر و تجربه محیطی امن و زیبا برای دانش آموزان فراهم می کند تا ما به همراه خانواده ها خاطرجمع از مناسب بودن این فضا نگران تبعات گذشته آن نباشیم.

او که مسئولیت پرورشی دانش آموزان دبیرستان بزرگی را برعهده دارد، تصریح می کند: مایلیم افزون بر نمایشگاه ها، دانش آموزان این امکان را بیابند فعالیت های هنری و فرهنگی را در محیط مدرسه هم تجربه کنند.

این درحالیست که با مجهز شدن مجتمع فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس به سینماکودک از اواخر آبان ماه اکران فیلم های مناسب گروه سنی کودک و نوجوان در این مکان هم فراهم شده، به نظر می رسد استقبال از سینما با وجود اندک تولیدات سینمای کودک که به انیمیشن های سینمایی محدود شده وجود دارد و خانواده ها برای پرهیز از پناه بردن کودکان و نوجوانان به فضاهای مجازی مایلند تماشای گروهی فیلم را در سبد خانوار قرار دهند.

فضای کانون با سینماتک مفرح و شاد شد

بدین خاطر است که مهگان فرهنگ، مسئول سینماتک کانون در شیراز با اشاره به این موضوع، یاد آور می شود: سینماکانون در فضایی مفرح و شاد در حالی پای به عرصه گذاشته که این سالن دست کم ۲۰۰ صندلی مناسب برای گروه های سنی مختلف دارد.

او با اشاره به آغاز اکران انیمیشن سینمایی «ناسور» در سینماتک کانون در شیراز می گوید: این فیلم در جدول اکران سینما کانون قرار گرفته و از ابتدای هفته جاری در سانس های صبح و عصر و سانس ویژه خانواده  ساعت ١٧ به نمایش گذاشته شده است.

فرهنگ حتی هزینه های بلیت سینماکودک را در سنجش با سینماهای دیگر از قیمتی مناسب برخوردار دانسته و عنوان می کند: با وجود هزینه های ۸ تا ۱۰ هزار تومانی بلیت سینما در شیراز، سینماکانون با قیمتی کمتر از این مبالغ به اکران فیلم می پردازد.

همچنین کارشناس همراه اردوهای دانش آموزی هم در گفت و گو با خبرنگار مهر می گوید: نخستین نکته مهم در این میان اینکه دانش آموزانی که در محیط هنری نیستند بدین شکل و ترتیب دید خود را گسترش داده و می توانند به لمس و تجربه هنر بپردازند.

زهرا جمشیدی معتقد است: دانش آموزانی که با آثار هنری آشنا می شوند بیش از دیگر همسالان خود علاقه مند به هنر خواهند شد. چنانچه هم دوست داشته باشند در این رشته ها فعالیت یا تحصیل کنند امکان راهنمایی توسط صاحبنظران و کارشناسان هنر می یابند.

این کارشناس آموزشی که در برگزاری اردوهای هنری دانش آموزان نقش دارد، بیشترین علاقه مندی دانش آموزان شیرازی را دست کم در گروه هایی که به دیدن نمایشگاه ها می آیند بیشتر به نقاشی، طراحی، مجسمه سازی و عکاسی ارزیابی کرده و می افزاید: البته این علاقه مندی ها در تمامی رشته ها هست و پیشنهاد می کنم برای به فعل درآوردن علاقه مندی های دانش آموزان آموزش و پرورش از این اردوها حمایت کند زیرا ترغیب به وارد شدن به حوزه هنر در دانش آموزان کم نیست. چراکه خیلی مهم است بچه ها به نقش هنر در شکل گیری شخصیت خود پی ببرند.

به گزارش خبرنگار مهر، اردوهای کارگاهی دانش آموزی در نگارخانه وصال شیراز با حضور تعدادی از مدارس و مسئولان آنها برای دیدن آثار هنرمندان و آشنایی حضوری با هنرهای مختلف در قالب فعالیت کارگاهی تاکنون ۷ دوره برگزار شده است.

کد خبر 3832181

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha