قانون استقلال دانشگاه ها بحث در خصوص اتحاديه را كم رنگ مي كند
محمد باقر خرمشاد - معاون فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم در گفتگوي اختصاصي با خبرنگار دانشگاهي مهر مبني بر رويكرد حوزه فرهنگي وزارت علوم نسبت به اتحاديه شوراهاي صنفي گفت: بر اساس ماده 49 قانون برنامه چهارم توسعه (قانون استقلال دانشگاه ها) هر دانشگاهي داراي بودجه مستقل خود است و سازمان برنامه و بودجه نيز بودجه را به طور مستقل به خود دانشگاه ها واگذار مي كند. بنابراين نوع مشكلات صنفي دانشگاه ها نيز با يكديگر متفاوت است و به دنبال آن نوع مطالبات شوراهاي صنفي دانشگاه ها نيز با يكديگر متفاوت است و بحث در خصوص اتحاديه را كم رنگ مي كند.
با تشكيلاتي مواجه هستيم كه اسم خود را اتحاديه گذاشته است
وي افزود: "در سال هاي 83 و 84 درخواستي براي تشكيل اتحاديه به وزارت علوم نيامده است و اكنون در سال 85 ما با مجموعه اي مواجه شده ايم كه خود را اتحاديه معرفي مي كند و دبير دارد و سخنراني هم مي كند. با تشكيلاتي مواجه هستيم كه اسم خود را اتحاديه گذاشته و از وزارت علوم مجوز مي خواهد."
معاون فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم اضافه كرد: مجوز اتحاديه شوراهاي صنفي و تصويب اساسنامه آن بايد در هيأت نظارت مركزي شوراهاي صنفي مورد بررسي قرار گيرد و بايد مطالبه اتحاديه توسط عده اي از شوراهاي صنفي صورت گيرد تا هيأت نظارت مركزي شوراهاي صنفي تشكيل شود.
شوراهاي صنفي بسيار مفيد و لازم هستند
محمد باقر خرمشاد - استاد جامعه شناسي سياسي
معاون فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم
به گزارش مهر، معاون فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم ضمن بيان اين مطالب در خصوص اتحاديه شوراهاي صنفي با گذر از موضوع اتحاديه به تبئين اهميت، شرايط فعلي، بايدها و نبايدها و رسالت اجتماعي شوراهاي صنفي پرداخت و گفت: شوراهاي صنفي بسيار مفيد و لازم هستند.
خرمشاد افزود:"وسيع شدن حوزه فعاليت هاي شوراهاي صنفي دانشجويان در برنامه هاي وزارت علوم قرار گرفته است."
وي در توصيف ديدگاه خود نسبت به شرايط فعلي اين نهاد دانشجويي اظهار داشت: "هيچ اثر مكتوب و سندي در مورد شوراهاي صنفي دانشجويان وجود ندارد."
شوراهاي صنفي دانشجويان بايد علم كار صنفي را ياد بگيرند
معاون فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم در خصوص بايدها و نبايدهاي شوراهاي صنفي گفت: "شوراهاي صنفي دانشجويان بايد علم كار صنفي را ياد بگيرند. شوراهاي صنفي نبايد سياسي كاري كنند."
شوراهاي صنفي به يك استراتژي دست يابند
خرمشاد در خصوص چشم انداز شوراهاي صنفي دانشجويان اظهار داشت: "شوراهاي صنفي به صورت تدريجي به يك استراتژي دست يابند تا اين مجموعه را به اشباع برساند و فعالان آن را ارضا كند. تسلط گفتمان اجتماعي در شوراهاي صنفي مي تواند پديده اي مبارك باشد."
خروجي هاي شوراي صنفي راهبران نهادهاي مدني خواهند بود
استاد جامعه شناسي سياسي دانشگاه علامه طباطبايي در خصوص رسالت اجتماعي فعالان شوراهاي صنفي پس از فارغ التحصيلي گفت: "دانشجويان فعال در شوراهاي صنفي بانيان نهاد سازي مدني در حالت گسترده تر و راهبران شوراهاي صنفي بزرگتر جامعه خواهند بود."
نظر شما