به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان بورس و اوراق بهادار، سیداحمد عراقچی، گفت: ۱۰ سال پیش، پایگاه دادهها و نرم افزار معاملاتی بازار سرمایه ایران طی یک مناقصه بینالمللی از شرکت آتوس خریداری شد، اما تحریمهای غرب علیه ایران، همکاری ما و این شرکت فرانسوی را متوقف کرد.
عضو هیاتمدیره سازمان بورس با تاکید بر اینکه سامانه معاملاتی بازار سرمایه علیرغم مشکلات موجود، با همت و غیرت همکاران فنی سازمان بورس، نه تنها فعال ماند بلکه در بعضی از بازارها توسعه نیز یافت، گفت: طی ده سال گذشته کارشناسان فنی ما تلاش گستردهای برای بهنگام سازی و عملکرد صحیح پایگاه داده ها و نرم افزار معاملاتی بازار سرمایه انجام دادند اما به نحوی از انحا، بخشی از سامانه معاملاتی بازار سرمایه قابلیت توسعه نداشت، بنابراین مذاکرات با "آتوس" پس از برجام آغاز شد و این شرکت ضمن عذر خواهی رسمی از سازمان بورس به دلیل عملکرد گذشته، پذیرفت غیبت ۱۰ ساله خود را جبران و سامانه معاملاتی بازار سرمایه را به روزرسانی کند.
معاون اجرایی سازمان بورس و اوراق بهادار با ذکر این نکته که در نهایت مذاکرات صورت گرفته با شرکت آتوس منجر به امضای تفاهمنامه بهنگام سازی پایگاه داده ها و نرم افزار معاملاتی بازار سرمایه ایران شد، گفت: طبق تفاهم صورت گرفته، از آخرین نسخه سامانه معاملاتی شرکت آتوس در بورس استفاده خواهد شد.
عراقچی با تاکید بر اینکه مهمترین محصول این بهنگام سازی، افزایش پایداری سامانه معاملات بازار سرمایه است، گفت: قطعشدن سامانه و بسیاری از مشکلات چند سال گذشته که به روند داد و ستد بازار آسیب میزد در نسخه جدید کمرنگ میشود.
به گفته معاون اجرایی سازمان بورس، هرچند اشکالات فنی، بخشی از ذات فعالیت های مبتنی بر آی تی است و همواره این سیستم ها با اختلال روبرو هستند، اما با اجرای این تفاهمنامه ثبات به سامانه جدید باز می گردد و مشکلات متناوب کاهش محسوس خواهد داشت.
عضو هیات مدیره سازمان بورس با بیان اینکه در این مرحله نسخه فعلی به روز رسانی می شود و تغییری در رابطه کاربری ایجاد نخواهد شد، تاکید کرد: در نسخه جدید، عملکرد بهینه شده و سرعت افزایش یافته، اما کاربران در ظاهر تغییری نخواهند دید و در واقع ثبات، پایداری و سرعت سامانه افزایش خواهد داشت.
عراقچی استقلال بیشتر و همچنین افزایش ابتکار عمل بورس ها در حوزه "آی تی" را یکی از مهمترین عوامل امضای این تفاهمنامه دانست و گفت: بورس های مهم دنیا در حوزه آی تی از ابتکار عمل برخوردارند و ما هم با امضای این تفاهم نامه در این مسیر حرکت خواهیم کرد. پس از اتمام این پروژه نقش بورس ها در مدیریت سامانه معاملاتی افزایش خواهد داشت و اجرای این پروژه طی ده روز آینده آغاز می شود.
معاون اجرایی سازمان بورس اظهار داشت: این سازمان با تمام توان تلاش خواهد کرد تا ریسک های ناشی از اجرای این پروژه کاملا برطرف شود و نسخه جدید، از کارآمدی لازم برخوردار باشد و ابراز امیدواری کرد در نیمه اول سال آینده شاهد نهایی شدن این پروژه باشیم.
نظر شما