به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر در بيرجند ، علي محمد نمازي در جلسه برنامه ريزي توسعه گردشگري روستايي با بيان اينكه در ايران تا كنون كار منسجمي در گردشگري روستايي و معرفي آن صورت نگرفته است ، افزود: با سرمايه گذاري در اين بخش بايد هويت ملي ايرانيان كه نشات گرفته از روستاها است به گردشگري خارجي معرفي شود.
وي ، 53 درصد از جهانگردي را در حوزه طبيعت گردي عنوان كرد و گفت: در افق 1404 بايد 5/1 درصد از گردشگران دنيا و 2 درصد از درآمد گردشگري به ايران تعلق گيرد كه دست يافتن به اين هدف نيازمند سرمايه گذاري در بخش گردشگري روستايي و عشايري است.
نمازي با اشاره به اين مطلب كه ايران از لحاظ آثار تاريخي و ميراث فرهنگي جزء 10 كشور دنيا است ، اظهار اميدواري كرد: وجود تنوع اقليمي و آب و هوايي ، توانمندي ها و استعداد ها با ايجاد زير ساخت ها و امكانات لازم مي توان ايران را تبديل به يكي از قطب هاي مهم گردشگري جهان نمود.
مسئول كميته راهبردي گردشگري روستايي و عشاير كشور از شناسايي 365 روستاي هدف گردشگري از مجموع 70 هزار روستا ، بر اساس نوع اقليم ، آثار و بافت تاريخي خبر داد.
نمازي ، سهم خراسان جنوبي را 5 روستاي هدف گردشگري اعلام كرد و افزود: از تعداد 681 روستاي داراي دهياري در خراسان جنوبي ، روستا هاي افين ، چنشت ، خور ، فورگ ، كريم لو و ماخونيك است كه در 4 روستا پروژه هاي توسعه گردشگري اجرايي شده است.
وي ، تهيه تفاهمنامه براي رشد صنعت گردشگري روستايي را از جمله اقدامات اساسي اين كميته عنوان كرد و گفت: طي اين تفاهمنامه نيازهاي عمومي و زيربنايي روستا ها ، احداث و تكميل راه هاي روستايي هدف ، از منابع اعتبارات استاني تامين مي شود.
نمازي گفت: در راستاي اجراي اين تفاهمنامه ايجاد فروشگاه و نمايشگاه عرضه محصولات صنايع دستي ، راه اندازي موزه روستايي در محل روستا بايد بزودي اجرايي شود.
وي ، برنامه ريزي براي آمزش دهياران به منظور آشنايي با مباني گردشگري ، تهيه طرح جامع گردشگري روستايي ، استاندارد سازي گردشگري روستايي و عشايري را ، از جمله اقدامات اساسي در جهت توسعه صنعت گردشگري عنوان كرد.
مسئول كميته راهبردي گردشگري روستايي و عشاير كشور ياد آورشد: ايران در حال حاضر داراي 14 اقليم ، 1600 گونه پستاندار ، يك هزار گونه موجود آبي ، 12 هزار نوع گياه و درخت و 500 نوع پرنده است.
نظر شما