به گزارش خبر نگار اعزامي "مهر" به وين جلسات كارشناسي ولابي هاي سياسي تمام وقت در محل آژانس جريان دارد وپيش بيني مي شود دور نماي تصميم نهايي آژانس از همين نشستها پديد آيد.
بنابر اين گزارش نشستهايي كه تا پيش از ظهر امروز، پشت درهاي بسته برگزار شد بوضوح از جدا شدن خط اتحاديه اروپا از آمريكا حكايت مي كند . به نظر مي رسد اين اتحاديه بصورت جبهه اي مستقل و كاملا ديپلماتيك در محل آژانس عمل كرده و در برابر ارسال پرونده ايران به شوراي امنيت مقاومت مي كند . ديپلماتهاي اتحاديه اروپا با استدلالهاي فني و حقوقي بحث تخلف ايران را از پادمان نمي پذيرند و از واژه هايي چون عدول و كوتاهي به جاي تخلف حمايت مي كنند.
گزارش خبرنگار ما حاكي است از ديدگاه جمهوري اسلامي ايران اتحاديه اروپايي تاكنون رويكرد مثبتي داشته است واين رويكرد موضع گيري مستقيمي عليه ايران نيست . به گزارش خبرنگار اعزامي مهر كارشناسان حاضر در محل آژانس انگيزه هاي گوناگوني را در رويكرد اروپا در زمينه پرونده هسته اي ايران موثر مي دانند : نخست اينكه اتحاديه اروپا ارجاع پرونده هسته اي ايران به شوراي امنيت را مايه تحريك ايران به خروج از "ان پي تي" و كاهش همكاريهاي جمهوري اسلامي با آژانس مي داند و معتقد است اين امر باعث مي شود اعتبار آژانس بيش از پيش ازدست برود .
اين كارشناسان درهمين زمينه به خروج كره شمالي از" ان پي تي" اشاره مي كنند ، دوم اينكه بالابردن سطح بحران توسط آمريكا از نظر اروپايي ها به هيچ عنوان به حل مشكل كمك نخواهد كرد ، اتحاديه اروپا معتقد است نبايد بحرانهاي فني و ديپلماتيك را به بحرانهاي امنيتي و نظامي درعرصه بين الملل تبديل كرد و در اين زمينه كارشناسان به تجربه هاي عراق و افغانستان اشاره مي كنند ، نكته سوم اينكه اروپايي ها به نوعي درصدد عمل به تعهدات نمايندگان خود در بيانيه تهران هستند و اين موضوع نبايد ناديده گرفته شود ، كارشناسان چهارمين دليل اتحاديه اروپا را اين مي دانند كه اين اتحاديه درامتداد نشست تهران مايل است به نوعي به ظهور يك ابتكار عمل جديد و ديپلماتيك در حل مشكلات بين المللي نايل شود و كارشناسان معتقدند اين امر توفيق يك الگوي ديپلماتيك در برابر يك جانبه گرايي آمريكاست و نكته آخر اينكه اروپاييها احساس مي كنند بايد به دنبال موضع مستقل و ميانه اي در اين زمينه باشند تا هم آمريكا و هم ايران را به عنوان اهرمهاي بازي دراين ميدان راضي نگهدارند.
اما در مجموع آنچه كارشناسان بر آن اتفاق نظر دارند اين است كه در فرايند نشست اخير شوراي حكام، اين اتحاديه نقش بسيار محوري خواهد داشت و نزديك شدن اين اتحاديه به ايران يا آمريكا درنتيجه نشست بسيار موثر خواهد بود .
درهر حال بايد منتظر ادامه رايزني ها ماند ، گرچه نبايد از نقش انگليس به عنوان كشوري كه در مسائل عراق و افغانستان با فاصله گرفتن از اروپا ، آمريكا را ياري كرد غافل شد .
اخبار اختصاصي " مهر" از اجلاس وين (2)
اتحاديه اروپا همچنان دربرابر خواست آمريكا براي ارجاع پرونده هسته اي ايران به شوراي امنيت مقاومت مي كند
آخرين خبر ها از محل نشست آژانس بين المللي انرژي اتمي بوضوح از جدا شدن خط اتحاديه اروپا از آمريكا حكايت مي كند.
کد خبر 38377
نظر شما