به گزارش خبرنگار مهر، مجید شفیع پور ضمن امضاء چهارچوبی توافقنامه و تمدید استقرار مرکز منطقه ای بازل در تهران بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دبیرخانه کنوانسیون بازل گفت: حدود ۱۵ سال پیش برای نخستین بار به پیشنهاد و تصویب کنوانسیون بازل برای مدیریت و نقل و انتقال فرامرزی پسماندهای خطرناک که روح کنوانسیون بازل را شکل می دهد، مرکزی برای آموزش و ظرفیت سازی در تهران راه اندازی شد.
وی ادامه داد: برای مرکز منطقه ای بازل قانونی هم در مجلس شورای اسلامی گذراندیم. در جهان از این مراکز منطقه ای ۶ مرکز وجود دارد و جمهوری اسلامی ایران از میان بالغ بر ۱۹۶ عضو این سه کنوانسیون، میزبانی یکی از این مراکز ۶ گانه را دارا است. مرکز منطقه ای کنوانسیون بازل، استکهلم و روتردام ماموریت آموزش و ظرفیت سازی درباره پسماندهای خطرناک را در منطقه دارا است و ما امروز شاهد تمدید یک دوره پنج ساله با ماموریت های گسترده تر برای این مرکز منطقه ای هستیم.
شفیع پور تاکید کرد: یکی دیگر از وظایف این مرکز، ارتباط با مراکز علمی، پژوهشی و دانشگاهی است تا پشتوانه علمی قوی داشته باشد و از طرفی این مرکز، منطقه ای است. یعنی تلاش های آن فراتر از تلاش های ملی خواهد بود و کشورهای دیگری از منطقه غرب آسیا هم در آن حضور دارند و همچنین تلاش برای جلب و جذب کشورها به این کنوانسیون را در این مرکز دنبال می کنیم.
وی گفت: افزون بر این سه کنوانسیون بازل، استکهلم و روتردام درباره پسماندهای شیمیایی، کنوانسیون خاص جیوه هم بعدا اضافه شد که جمهوری اسلامی ایران هم از اولین کشورهایی بود که از طریق مجلس شورای اسلامی به آن پیوست و دربرگیرنده همه فعالیت های کشورمان در حوزه نفت و گاز و انرژی خواهد بود.
نظر شما