به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمد ذاکری در نشست خبری وقف و حوزههای علمیه که در اداره کل اوقاف خراسان رضوی برگزار شد، با اشاره به نقش پر رنگ حوزههای علمیه مشهد در جهان اسلام اظهار کرد: تعداد مدارس علمیه مشهد که در سامانه جامع موقوفات کشور به ثبت رسیده، ۶۵ عدد بوده و از این تعداد ۱۶ مدرسه علمیه دارای املاک وقف و پشتوانه مالی هستند که یا همزمان با وقف آنها، یا پس از تاسیس به ثبت رسیدهاند.
وی افزود: شرط حیات و ادامه فعالیت یک بنای موقوفه، وجود پشتوانه مالی برای تامین هزینههای آن است که برخی از واقفین در مدارس علمیه نیز، با وقف اعیان پیش بینی تامین هزینههای آن را کردهاند.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه ناحیه یک مشهد، ادامه داد: این اعیان برای تامین هزینههای مالی، پژوهشی، فرهنگی، تفریحی، هزینههای طلاب و اساتید، خدمات درمانی طلاب که شامل حوزه های علمیه خواهر و برادر است، پیش بینی می شود.
وی با بیان اینکه حوزه های علمیه مشهد از شاخص علمی مناسبی بهره می برند، تصریح کرد: یکی از این مدارس علمیه که بزرگترین حوزه علمیه مشهد و از بزرگترین حوزههای علمیه جهان اسلام به شمار میرود، حوزه علمیه نواب صفوی است که حدود نیم قرن پیش توسط میرزا ابوصالح رضوی تاسیس شد.
حجت الاسلام ذاکری اضافه کرد: این واقف برای این که حوزه در آینده برای ادامه فعالیتهای خود دغدغه مالی نداشته باشد، اراضی و املاک بسیاری را برای تامین هزینههای آن، وقف می کند که شامل چهار هزار و ۲۶۰ رقبه می باشد که در سامانه جامع موقوفات کشور به ثبت رسیده است.
وی با اشاره به نقش اداره اوقاف در مدیریت این اراضی، گفت: طبق قانون، وظیفه اداره اوقاف تنها حفظ و صیانت از این موقوفات است و مدیریت داخلی حوزههای علمیه با هیئت امنای آن است.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه ناحیه یک مشهد، با اشاره به اهمیت فرهنگ وقف در میان مردم گفت: جهت افزایش این فرهنگ و مشاوره در امور اوقاف، از اواخر دهه آخر صفر، تعداد ۱۳ ایستگاه مشاوره وقف در بیمارستانهای امام رضا، قائم، دکتر شیخ، بازار گوهرشاد، میدان جانباز، میدان شهدا، کنار مدرسه علمیه نواب، خواجه اباصلت، بلوار طبرسی، اداره ناحیه چهار اوقاف، دانشگاه فردوسی در دو دانشکده مهندسی و ادبیات و پایین خیابان حرم مطهر، با حضور متخصصین در سراسر شهر تعبیه شده است.
نظر شما