مسعود مهدویانفر در گفتوگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در حال حاضر در سطح کشور و به ویژه در سطح شهر اصفهان، آمار مبتلایان به دیابت نوع دو رو به افزایش است، اظهار داشت: از آنجایی که بر اساس اعلام کارشناسان بیش از ۷۰ درصد از بیماریهای دیابت نوع دو قابل پیشگیری بوده است، شهرداری اصفهان در این زمینه اقداماتی را در دستور کار قرار داده است.
وی اطلاعرسانی و فرهنگسازی از مهمترین اقدامات در دستور کار شهرداری اصفهان برای پیشگیری از دیابت عنوان کرد و افزود: شهرداری متولی سلامت نیست اما از آنجایی که شهر سالم نیازمند شهروند سالم است اقداماتی را در این راستا در دستور کار خود قرار دادهایم.
مدیر امور اجتماعی و مشارکت های مردمی شهرداری اصفهان با بیان اینکه بر اساس اعلام وزارت بهداشت بیماریهای قلبی و عروقی، سرطان و دیابت به ترتیب سه عامل اصلی در مرگ و میر در شهر اصفهان هستند، اضافه کرد: پیشبینی میشود چنانچه روند آمار مبتلایان به دیابت به روال جلو برود تا چند سال آینده دیابت به دومین علت مرگ و میر در اصفهان تبدیل خواهد شد.
وی با بیان اینکه طی دو سال اخیر شهرداری اصفهان با راهاندازی ستاد فرهنگ سلامت برنامهریزی و اقدامات خود در این حوزه را هدفمند ساخته است، ابراز داشت: هدف عمده این ستاد ارتقای سواد سلامت شهروندان است.
مهدویانفر با بیان اینکه برنامه ستاد سلامت شهرداری در سال ۹۵ فرهنگسازی در حوزه استفاده از تغذیه سالم با رویکرد پیشگیری از دیابت در اولویت قرار گرفته است، ادامه داد: پیشگیری از مصرف دخانیات مانند سیگار و قلیان نیز از دیگر موارد در حال پیگیری در ستاد سلامت شهرداری است.
وی با بیان اینکه تبلیغات شهری با هدف حساس کردن مردم نسبت به بیماری دیابت از ابتدای سال آغاز شده است، افزود: البته رویکرد ما به گونهای است که ترس و دلهره در وجود شهروندان ایجاد نشود.
مدیر امور اجتماعی و مشارکت های مردمی شهرداری اصفهان با اشاره به برگزاری ۳۰ نشست تخصصی به صورت هفتگی در کتابخانه مرکزی با عنوان چگونه دیابت را شکست دهیم، گفت: ویژه برنامههای شهری نیز که با تبلیغات گسترده شهری و جلب مخاطب اجرایی شده است از دیگر اقدامات صورت گرفته در این زمینه است.
وی همچنین به برنامهریزی برای پیشگیری از دیابت در خانههای سلامت ۱۵ منطقه شهرداری اصفهان اشاره کرد و افزود: این اقدامات در خانههای سلامت همزمان با هفته دیابت آغاز شد و تا پایان سال ادامه خواهد داشت.
مهدویانفر با بیان اینکه در حال حاضر نیز ۱۵۰ کانون سلامت محلی در سطح محلات اصفهان فعال است، اضافه کرد: در این کانونها نیز محور فعالیتها آموزش در حوزه پیشگیری از ابتلا به دیابت است.
وی گفت: بر اساس آمار موجود در استان اصفهان ۵۰۰ هزار نفر مبتلا به دیابت هستند که ۲۵۰هزار نفر از این افراد در شهر اصفهان زندگی میکنند.
نظر شما