به گزارش خبرنگار مهر، انوشیروان محسنی بندپی ظهر چهارشنبه در آئین اختتامیه چهارمین جشنواره بینالمللی تئاتر معلولین اصفهان با اشاره به اینکه جشنواره بینالمللی تئاتر معلولان امید آفرین پس از ۱۰ سال دوباره در کشور برگزار شد، اظهار داشت: این در حالی است که سازمان بهزیستی به منظور تداوم تئاتر معلولان و انگیزه آفرینی در این بخش جشنوارههای تئاتر را در سطح منطقهای و ملی برگزار میکند.
وی با بیان اینکه جشنواره بینالمللی تئاتر معلولان امید آفرین نسبت به دیگر جشنوارههای تئاتر کشور به دلیل حضور کمی و کیفی خوب از جایگاه ویژهای برخوردار است، اضافه کرد: حضور هنرمندان کشورهای خارجی در این جشنواره به جذابیت آن میافزاید.
هنر تئاتر معلولان بخش زیادی از هیجانات روحی و روانی معلولان را تخلیه میکند
رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه در هنر تئاتر معلولان بخش زیادی از هیجانات روحی و روانی خود را تخلیه میکنند و از این رو این هنر یکی از بهترین ابزارهای درمانی معلولان است، اضافه کرد: البته باید توجه داشته باشیم که برای توانمندسازی معلولان تنها به تئاتر بسنده نکرده و در شاخههای دیگر نیز ورود پیدا کردهایم.
وی با بیان اینکه جشنواره بینالمللی معلولان تئاتر معلولین امید آفرین امروز به یکی از مهمترین اتفاقات فرهنگی کشور مبدل شده است، تصریح کرد: ما بر این باوریم که چنانچه تئاتر در لایههای اجتماعی مختلف جامعه ورود پیدا کند، علاقمندی گروههای مختلف جامعه به این رشته را افزایش میدهد و از طرفی موجب رقابت بین جامعه معلولان داخلی و خارجی میشود.
محسنی بندپی با اشاره به اینکه روز سوم دسامبر برابر با ۱۳ آذر روز معلولان نام گذاری شده است، اضافه کرد: به دلیل اهمیت این جشنواره رئیس جمهور در پیامی به این جشنواره عنوان کرده؛ روز جهانی معلولان روزی است که همه اندیشه میکنیم چگونه زندگی با کرامتی برای معلولان فراهم کنیم و تا به امروز چقدر در دیدن توانمندیهای معلولان کوشا بودهایم. همچنین از همه نهادهای خیریه و سازمانهای جامعه مدنی که مسؤولیت اجتماعی خویش را ایفا کردهاند، تشکر میکنم و امید است تلاشهای معطوف به سیاست گذاری و بازنگری قوانین برنامههای اجرایی و عملی شدن اقدامات طراحی شده، با پیمودن مسیر رشد و توانمندی اقتصادی جامعه ایران نیز همراه شده و زمینهای فراهم شود تا دولت و جامعه در کنار یکدیگر شرایط بهتری برای زندگی معلولان کشور فراهم آورند.
وی با بیان اینکه در دولت یازدهم برنامههای زیادی برای ارتقای کیفیت زندگی معلولان و وضعیت معیشتی آنها در دستور کار قرار گرفته است، ابراز داشت: اولویت این برنامهها پیشگیری از معلولیتها بوده است که با تقویت غربالگری و مشاورههای ژنتیک این کار شدت گرفت.
رئیس سازمان بهزیستی اضافه کرد: رویکرد دوم توانمندسازی معلولان و فراهم کردن شرایط و خدمات برای حضور آنها در جامعه و سومین رویکرد ایجاد خدمت تخصصی و کارشناسی شده برای معلولان است.
مناسبسازی فضاهای شهری اولویت نخست دستگاههای اجرایی کشور در حوزه عمرانی
وی مناسبسازی فضاهای شهری را اولویت نخست دستگاههای اجرایی کشور در حوزه عمرانی عنوان کرد و افزود: اولین معضل برای نبود حضور معلولان در جامعه فضاسازی نامناسب است و از این رو شهرداریها و دهیاریها موظف هستند محیط و فضاهای شهری و روستایی را برای حضور بیشتر آنها در جامعه فراهم کنند.
محسنی بندپی حضور بزرگان عرصه سینما را از ویژگیهای بارز چهارمین جشنواره بینالمللی تئاتر معلولین امید آفرین دانست و اضافه کرد: همچنین در زمینه بیمه، اشتغال، درمان و دیگر ملزومات زندگی این افراد برنامهریزیهای انجام شده که خروجیهای آن به تدریج در حال اجرایی شدن است.
وی در ادامه به تحصیل هفت هزار دانشآموز استثنایی در استان اصفهان اشاره کرد و ابراز داشت: از این رو ارائه آموزشهای تخصصی به این افراد برای ورود به بازار کار و سرمایه امری اساسی است.
رئیس سازمان بهزیستی در ادامه با اشاره به ایجاد زیرساختهای مورد نیاز بای شکوفاسازی استعدادهای معلولان در جامعه امری مهم است، بیان داشت: از این رو ایجاد سالنهای مناسب امری ضروری است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی به پیشتازی اصفهان در عرصه ایجاد سالنهای مناسبسازی شده در کشور نسبت به دیگر استانهای کشور اشاره و ابراز داشت: از این رو سازمان بهزیستی در نظر دارد با کمک استانداری اصفهان با ۵۰ درصد تملک دارایی استان و ۵۰ درصد توسط سازمان بهزیستی کشور شمار سالنهای با کیفیت در این استان را افزایش دهد.
نظر شما