به گزارش خبرگزاری مهر، میثم شکرچیان با بیان مطلب فوق اظهار داشت: شرایط و ظرفیت کشور برای قرار گرفتن در رده کشورهای برتر که دارای نظام کشاورزی ارگانیک هستند مهیا می باشد و امکان تولید ارگانیک در اغلب محصولات باغی و زراعی و همچنین در حد بسیار بالا در محصولات دامی و شیلاتی کشور وجود دارد .
وی با اشاره به اینکه ویژگی های کشور، موقعیت، وضعیت نظام بهره برداری، تعداد واحد های بهره برداری و حاکمیت شیوه ی خرده دهقانی امکان کشاورزی ارگانیک را بیش از پیش فراهم ساخته است، افزود: بر اساس آموزه های اسلامی غذای طیب و طاهر و حلال و به اصطلاح امروزی غذای سالم حق هر شهروند است. امروزه سلامت افراد جامعه همواره تحت تاثیر مواد غذایی ناسالم در معرض تهدید است. در شرایطی تولید صورت می گیرد که کود و سم ، آلاینده های ناشی از آب و پساب های مصرفی ، باران های اسیدی و دستکاری های ژنتیکی جزء لاینفک فرآیند تولید شده است .خطرات متعددی ناشی از باقیمانده عناصر مضر در غذا موجب شده است تا همواره سلامت غذا و بالطبع سلامت انسان ها تحت الشعاع قرار گیرد و انواع بیماری ها ، مسمومیت ها و مرگ و میر ها بروز و طغیان کند.
شکرچیان سپس با بیان اینکه رشد روز افزون جمعیت و ضرورت تامین نیاز این جمعیت از ابعاد مختلف ، جامعه را به این سمت رهنمون نموده تا از نهادهای پر بازده استفاده نمایند افزود: این استراتژی موجب تولید قابل توجه محصول و افزایش از بعد کمی شده است ودرهمین راستا مهم ترین اقدام جهت فرهنگ سازی در این خصوص در کلان شهر تهران توسط سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار شهرداری صورت گرفته که بسیار ارزشمند می باشد . یکی از کارکردهای این سازمان ایجاد بستر مناسب در جهت سرعت رشد تقاضا و توسعه رو به افزایش بازار برای محصولات ارگانیک است.
قائم مقام سازمان مدیریت میادین میوه وتره بار سپس به برگزاری جشنواره بین المللی محصولات ارگانیک وطبیعی در سالهای اخیراز سوی سازمان مدیریت میادین میوه وتره بار که با مشارکت تشکل های مردم نهاد صورت گرفته اشاره کرد واظهار داشت: برگزاری این قبیل جشنواره ها همواره ، استقبال چشمگیر شهروندان را به همراه داشته است ودرواقع گام های ارزنده ای به سمت توسعه شاخص های زیست محیطی وسلامت در سطح ملی است.
وی درادامه گفت: افزایش آگاهی شهروندان در خصوص امنیت و ایمنی غذایی و اطلاع رسانی در این زمینه ها به همراه پایش و کنترل کیفیت و سلامت محصولات ، در زمره مهم ترین دغدغه های مسئولین سازمان می باشد لذا رویکرد به کشاورزی ارگانیک بهترین پاسخ به این دغدغه است.وبر همبن اساس امیدو.اریم نهمین جشنواره بین المللی محصولات ارگانیک وطبیعی همچون سنوات قبل با مشارکت فعالانه تشکل های مردم نهاد وحضورواستقبال شهروندان از این جشنواره همراه باشد که به معرفی وعرضه مصولات وفرآورده های کشارورزی طبیعی وارگانیک پرداخت شود.
شکرچیان درخاتمه به سابقه برگزاری این جشنواره توسط سازمان مدیریت میادین میوه وتره باراشاره کرد وافزود: سابقه این جشنواره ها که با هدف تامین سلامت شهروندان از طریق ساماندهی و ارتقای کیفیت محصولات قابل عرضه در میادین و بازارهای میوه و تره بار برگزار می شودبه سال ۱۳۸۸ میرسد.که اولین جشنواره با معرفی محصولات سالم و ارگانیک کشور در محل بوستان گفتگو و با شرکت ۴۴ غرفه برپا گردید. جشنواره دوم و سوم ارگانیک در سال ۱۳۸۹ با ۶۳ و در سال ۱۳۹۰ با ۱۰۰ تولیدکننده در محل میدان میوه و تره بار جلال آل احمد برگزار شد.در سال چهارم برگزاری جشنواره ، سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار با حضور ۱۰۲ غرفه آن را برپا نمود. هر ساله به تعداد تولیدکنندگان در جشنواره ارگانیک افزوده می شد بطوریکه درسال پنجم (۱۳۹۱) ۱۱۴ غرفه و در سال ششم (۱۳۹۲) نیز با ۱۲۷ غرفه و مشارکت بخش خصوصی شاهد استقبال پرشور شهروندان از برگزاری جشنواره بودیم .در سال های هفتم و هشتم که جشنواره ارگانیک عنوان بین المللی را با خود یدک می کشید به ترتیب ۱۰۵ و۱۱۲تولیدکننده محصولات خود را در غالب ارگانیک ارائه دادند.
نظر شما