به گزارش خبرنگار مهر، انوشیروان محسنی بندپی در همایش ملی سیاستگذاری اجتماعی در حوزه خانواده با بیان اینکه اهمیت خانواده بر کسی پوشیده نیست، افزود: ۲۳.۴ درصد افراد بین ۱۵ تا ۶۰ سال در کشور به نوعی دچار اختلالات روحی هستند و یکی از حوزههایی که بیشترین فشار روحی را به فرد تحمیل میکند خانواده است.
وی ادامه داد: عواملی مانند جدایی، طلاق، مرگ، عدم سازش، عدم وفاداری و... جزو عواملی هستند که در افزایش فشار روحی افراد مؤثرند.
محسنی با اشاره به تغییر در ساختار فرهنگی، سبک زندگی و استفاده غیرفنی و تخصصی از فضاهای مجازی، گفت: تمام این موارد جدید را داشتهایم، اما نگاه سیستمی و فرایندمحور به این تغییرات نداشتهایم.
رئیس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: عدم نگاه سیستمی باعث شد ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار زن سرپرست خانوار داشته باشیم که حدود ۷۰ درصد آنها که یک میلیون و ۸۰ هزار نفر میشود، به دلیل فوت شوهر سرپرست خانوار شدهاند.
وی افزود: ۳۵۰ هزار نفر از زنان سرپرست خانوار به دلیل از کارافتادگی، زندانی شدن یا ترک شوهر از خانواده در این گروه جای دارند، ۲۵۰ هزار نفر به دلیل طلاق و جدایی و ۱۳۵ هزار نفر به دلیل عدم ازدواج، خودسرپرستاند.
وی گفت: ۸۰ درصد طلاقها در ۵ سال اول زندگی رخ داده است که باید افزایش مهارتهای زندگی، تحمل یکدیگر و اخلاق را محور قرار دهیم، در حالی که از آن داریم فاصله میگیریم.
محسنی بندپی ادامه داد: دولت در برنامههای خود برای اولینبار به بحث سلامت اجتماعی و سیاستگذاری در آن پرداخته و در حوزه آسیبها، اگر نتوانیم مسائلی مثل اعتیاد و طلاق را کم کنیم، اما باید در مهار و کنترل آن کاری کنیم.
وی با اشاره به اینکه سازمان بهزیستی بزرگترین سازمان اجتماعی و خانوادهمحور است، گفت: اورژانس اجتماعی اکنون در بسیاری از شهرها دایر است و دولت موافقت کرده در سال آینده در ۱۵۰ شهر بالای ۵۰ هزار نفری نیز مستقر شود.
وی ادامه داد: اولویت ما برنامههای پیشگیری است، برنامه ترویج مشاوره ازدواج در خانواده، آموزشهای دوران عقد، آموزش زندگی خانوادگی، آموزش جنسی همسران و فرزندپروری از جمله این برنامههاست.
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: ۳ پژوهش در کشور در زمینه پیشگیری در حوزه خانواده در حال انجام است که بهزیستی در آن مشارکت مستقیم دارد، با آموزش و پرورش شهر تهران برای ارتقای مهارت کودکان، طرح نماد (نظام مراقبت اجتماعی دانشآموزان) در ۳۱ استان کشور و در هر استان ۱۰ مدرسه اجرا میشود، چرا که در نظام آموزشی، در بحث اجتماعپذیری خیلی عقب هستیم.
محسنی گفت: از فرهنگ غنی هنوز به درستی استفاده نکردهایم و اخلاق، حلقه مفقودهای است که روزبهروز از آن دور میشویم. باید به دنبال این باشیم که از دولتی کردن همه امور مربوط به خانواده بپرهیزیم.
نظر شما