به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام محمد حاج ابوالقاسم دولابی شامگاه جمعه در جلسه تفسیر موضوعی قرآن کریم با موضوع سبک زندگی از نگاه قرآن و دین اسلام با استناد به آیه ٢٦ سوره جاثیة اظهار داشت: تصور اینکه زندگی مومنان همانند زندگی گناهکاران باشد، قضاوت بدی است و هرگز زندگی مومن مانند زندگی کافر نخواهد بود.
نماینده مردم استان زنجان در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه بسیاری از برنامهها روح و روان انسانها را به مخاطره میاندازد، اظهار داشت: قرآن کریم به صراحت فرموده است که زندگی اسلامی مایه آرامش روحی انسان میشود.
دولابی با اشاره به اینکه سبک زندگی غربی آمار خودکشی و آسیبهای اجتماعی را به صورت وحشتناکی افزایش داده است، تصریح کرد: برخی از این موارد جزو آمارهای محرمانه کشورهای غربی است.
دولابی ادامه داد: در برخی از کشورهای اروپایی هر شب چند صد نفر کارتن خواب که جان خودشان را زیر پلها و در کنار مخروبهها از دست میدهند توسط سازمانهای بهزیستی مربوط به آن کشورها جمعآوری شده و آمارهایش بیان نمیشود.
وی با بیان اینکه برنامهریزان برای نوع زندگی بشر در غرب آگاهی کافی از ویژگیهای روحی و جسمی انسان ندارند، تاکید کرد: این قرآن و تعالیم وحیانی است که از ویژگیهای روحی و جسمی انسان آگاهی کافی دارد.
دولابی با بیان اینکه رعایت درسهای قرآن و تعالیم دینی زندگی مومنان را متمایز میکند، افزود: مومن از زندگی خود احساس لذت و آرامش میکند و با حفظ احترام دیگران و رعایت تمامی چارچوبها و حدود شرعی برای نزدیک شدن به خداوند متعال تلاش میکند.
وی زندگی مومنان را سرتاسر نور توصیف کرد و گفت: تمامی ابعاد زندگی مومنان از جمله خوردن، خوابیدن، ازدواج کردن، دوستی و دشمنیشان سراسر نور است . آیا کسانی که چارچوبهای شرعی را به رسمیت نمیشناسند هم بر این باورند که زندگی آنها همانند زندگی مومنان خواهد بود؟.
نماینده مردم استان زنجان در مجلس خبرگان رهبری با طرح این پرسش که چرا باید به دبنال زندگی اسلامی و قرآنی بود، اضافه کرد: ممکن است گفته شود امروز بشر با عقل و دانش خود پیشرفتهای خوبی را در نوع زندگی رقم زده و چه ضرورتی دارد که ما برای چگونه زیستن به ۱۴۰۰ سال قبل برگردیم و ببینیم قرآن و پیامبر چه زندگی را پیشنهاد میکنند؟.
دولابی اظهار داشت: امروز بشر پیشرفتهای زیادی را در عرصههای مختلف زندگی از جمله خوراک، پوشاک، ازدواج، کار و تعاملات رقم زده است و آیا مراجعه با آنچه که قرآن ترسیم میکند، منطقی است؟ در پاسخ باید به این نکته مهم اشاره کرد که ما چه نیازی به وحی و تعالیم دینی داریم.
دولابی با تاکید بر اینکه ما حتما به تعالیم وحیانی نیاز داریم، بیان کرد: برای برنامهریزی در زندگی فردی و اجتماعی به سه آگاهی نیاز داریم که اطلاعات ما در این سه حوزه ناقص است و به دلیل همین ناقص بودن اطلاعات، برنامهریزیها انسان نیز دقیق نخواهد بود.
وی نخستین آگاهی لازم برای تدوین سبک زندگی درست را آگاهی از ویژگی های جسمی بشر دانست و یادآور شد: جسم انسان ویژگیهای خاصی دارد، و امروزه پزشکان اگرچه زحمات زیادی را کشیدهاند اما به اعتراف خودشان آنچه را که میدانند با آنچه که نمیدانند قابل مقایسه نیست.
نماینده مردم استان زنجان در مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: خداوند متعال ویژگیها، لطائف و دقائقی را در بدن انسان قرار داده است که مراعات آنها در سبک زندگی، انسان را به سمت مصلحت جسم میبرد و گاهی مراعات نکردن برخی دستورات دینی بدن انسان را دچار بیماری میکند.
دولابی با تاکید بر اینکه کلام وحی مقدم بر نظر هر کارشناسی است، عنوان کرد: طبق فرموده امیر مومنان علی(ع) اگر زن خود را از نظر حجاب حفظ کند برای دوام زیبایی و بهبود شرایط جسمی و روحی او موثرتر است.
دولابی تصریح کرد: آن کسی که از ویژگیهای جسمی و روحی انسان آگاه است نسخهای را پیشنها کرده اما ممکن است کسی بگوید که بر اساس تحقیق ما حجاب سبب افسردگی میشود و در این راستا بیحجابی را برای ایجاد نشاط در جامعه ترویج دهد که باید گفت آیا شما از ویژگیهای جسمی و روحی انسان آگاهتر هستید یا امیرمنان علی(ع)، پیامبر اسلام و تعالیم دینی؟.
وی با بیان اینکه هیچ روانپزشکی نمیتواند ادعای فهم و آگاهی بیشر از پیامبر اسلام و خالق انسان را داشته باشد، عنوان کرد: اسلام خوردن گوشت خوک را منع کرده اما ممکن است پزشک بیدینی در غرب بر خلاف تعالیم قرآنی و اسلامی بگوید آن را بخورید و روشن است که هیچ کس از آگاهی در حد اسلام عزیز، پیامبر گرامی اسلام(ص) و ائمه معصومین(ع) برخوردار نیست.
دولابی با اشاره به اینکه روایات متعددی در موضوع سبک زندگی وجود دارد، گفت: در کتاب اصول کافی روایتی از امام رضا(ع) در مورد وعده شام نقل شده که ایشان بر خلاف پزشکان آن زمان فرمودهاند که شام مهمترین وعده غذایی است و باید به حد کافی میل شود.
نماینده مردم استان زنجان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به آگاهی سوم مورد نیاز انسان برای بهتر زیستن خاطرنشان کرد: آگاهی از ویژگیهای نظام هستی برای بهتر زیستن مورد نیاز است تا بدانیم آنچه خداوند آفریده چه تاثیرات مثبت و منفی بر انسان دارد.
دولابی زندگی اخروی را تحت تاثیر زندگی دنیوی دانست و عنوان کرد: برای طراحی سبک زندگی نباید نگاهمان فقط معطوف به بهتر زیستن در دنیا باشد که البته در این مورد هم سبک زندگی اسلامی بهتر از تمامی سبکها است اما آنچه که سبک زندگی اسلامی را برای ما مهمتر میکند توجه به تاثیر زندگی دنیوی بر زندگی اخروی است.
نماینده مردم استان زنجان در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه هیچ کارشناسی نمیتواند بدون آگاهی از وحی، برای زندگی اخروی برنامه دهد، ابراز کرد: ما باید به گونهای زندگی کنیم که سعادت زندگی اخروی نیز تامین شود.
دولابی افزود: تکرار سوره حمد در طول روز و در نمازهای یومیه در راستای فریاد زدن نیاز انسان برای سبک زندگی سالم است چرا که در این سوره از خدا میخواهیم سبک زندگی درست که همان صراط مستقیم است را به ما بیاموزد. بر اساس این سوره ما سه نوع سبک زندگی داریم.
وی در توضیح سبک زندگی قرآنی در سوره حمد گفت: برخورداران از نعمات الهی، غضب شوندگان و گمراهان چهره های شاخص این سه سبک زندگی در سوره حمد هستند که هر یک تفاوتهایی با یکدیگر دارند.
نماینده مردم استان زنجان در مجلس خبرگان با بیان اینکه در سوره نساء آیه ۶۹ به کسانی که از نعمتهای الهی برخوردارند اشاره شده که بر این اساس مهمترین منبع برای مطالعه جهت تدوین سبک زندگی اسلامی، زندگی پیامبران الهی، پیروان راستین پیامبران(اهل بیت)، شهداء و صالحان است.
دولابی افزود: ما بر اساس تعالیم سوره حمد موظف هستیم تا همه روزه از خداوند متعال شیوه درست زیستن را بخواهیم و بدانیم که بهتر زیستن با اقتدای به پیامبران الهی، پیروان راستین پیامبران(اهل بیت)، شهداء و صالحان محقق میشود.
وی در ادامه به موضوعات روز کشور نیز اشاره کرد و افزود: یکی از نکاتی که در سبک زندگی و در تعاملات با دشمن بیان شده فرمایش امیر المومنین (ع) در نهج البلاغه است که فرموده است:(الوفاء لاهل الغدر غدر عند الله و الغدر لاهل الغدر وفاء عند الله). وفاداری در برابر پیمان شکنان، در نزد خدا پیمان شکنی است و پیمان شکنی در نزد پیمان شکنان در نزد خدا، وفاداری است.
نماینده مردم استان زنجان در مجلس خبرگان رهبری افزود: "ممکن است کسانی بگویند که ما پیمانی را بستهایم و اخلاق حکم میکند که حتی اگر طرف مقابل نقض عهد کرد ما به پیمانمان وفادار باشیم"، اما قرآن و روایات و امامان معصوم(ع) عکس این موضوع را به ما گفتهاند و فرموده اند اگر کسی پیمانی را شکست و ما در این پیمان شکنی وفادار ماندیم نزد خدا پیمان شکنیم.
دولابی بیان کرد: بنده از باب خیرخواهی نسبت به رئیس جمهور محترم و مسئولان کشور این نکته را متذکر میشوم که در موضوع برجام باید به دستورات قرآن و امامان معصوم(ع) توجه کنیم، بر اساس فرمایش امیرالمؤمنین(ع) اگر در برابر پیمانشکنی آمریکا به پیمان خود وفادار بمانیم در نزد خدا پیمان شکن هستیم.
وی با اشاره به اینکه وقتی برجام به گفته مسئولان بلندپایه کشور نقض شده چه لزومی به وفاداری به پیمان از طرف ایران است، یادآور شد: تعالیم دین و روحیه عزتمداری حکم میکند که در برابر نقض صریح برجام و این پیمان شکنی آشکار واکنش جدی نشان دهیم.
نظر شما