دكتر عليرضا عراقيه در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، افزود: در سنين خردسالي و كودكي بخشي از مسائل مذهبي ارايه شده توسط والدين و معلمان پذيرفته مي شود اما در سنين نوجواني اينگونه نخواهد بود. زيرا در اين دوره نوجوان مسائل اعتقادي خود را مورد سئوال و تجزيه و تحليل قرار مي دهد.
وي تصريح كرد: پيش از اينكه كودكان به دوراني از رشد خود برسند كه در مقابل بحران ها و نابهنجاري هاي موجود در جامعه واكنش نشان دهند ، بايد از سوي والدين و مسئولان آموزشي به لحاظ تربيت ديني مجهز شده و براي برخورد صحيح و مناسب با نابهنجاري ها مهارت كافي داشته باشند.
اين كارشناس مشاوره همچنين به والدين و معلمان توصيه كرد: در جشن بلوغ دختران و پسران كتاب هاي مناسب براي آگاهي نوجوانان با احكام و مسائل شرعي در اختيار آنان قرار گيرد تا سطح اطلاعات ديني آنان متناسب با سن ارتقاء يابد.
عراقيه ادامه داد: نبايد فراموش كنيم كه نوجوانان پرسشگران حريصي هستند اما اينكه از اين پاسخ سئوالات خود را از چه راهي دريافت مي كنند ، مسئله اي است كه همواره موجب نگراني خانواده ها بوده و هست. بنابراين با توجه به حيا و حريمي كه در بافت جامعه ما ميان والدين و فرزندان وجود دارد ، بايد به حدي باشد تا بسياري از پرسش هايي كه در اين سنين براي نوجوانان پيش مي آيد، از راه درست و مناسب و از سوي والدين و مربيان پاسخ گفته شود.
وي همچنين معتقد است: اگر والدين اطلاعات و آگاهي كافي براي پاسخگويي به پرسش هاي ديني فرزندان خود را ندارند ، بايد از افراد ثانوي مانند روحاني مسجد كمك بگيرند.
اين متخصص علوم تربيتي در رابطه با دروني كردن ارزش هاي اسلامي در نوجوانان ، چنين ابراز عقيده كرد: نوجواني دوره تضاد بسياري از ارزش ها و اعتقادات در فرد بوده و انتزاعي بودن و تفكرات سوري نسبت به اين ارزش ها از اين سنين آغاز مي شود. بنابراين والدين و مربيان براي دروني كردن مسائل ديني در نوجوانان و توجيه آنان بايد به برهان ، استدلال هاي منطقي مسلح باشند.
وي در پايان از والدين و مربيان خواست تا در تربيت ديني و رفتاري نوجوانان توكل بر خدا كرده و صبر و شكيبايي خود را در برخورد صحيح با نوجوانان افزايش داده و آنان را از خود دلزده نكنند.
نظر شما