به گزارش خبرگزاري "مهر"، در اين نشست كه با حضور حجت الاسلام سيد عباس نبوي استاد حوزه و دانشگاه و حجت الاسلام محمد ناصر سقاي بي ريا مشاوررئيس جمهور در امور روحانيون و جمعي از فرهنگيان حوزه و دانشگاه برگزار شد، نبوي به دتشريح ديدگاه هاي خود در خصوص اصلگرايي پرداخت.
وي گفت: پيروزي انقلاب اسلامي در ايران در واقع روابط طولي خدا و انسان در نظامات قدرت و ساختار اجتماعي را در جهان بار ديگر احيا كرد.
نبوي افزود: امروز يكي از اولويت هاي ما اين است كه آموزه هاي بايدي و نبايدي اسلام را بايد به صورت راهبرد و برنامه اجتماعي درآورده و سپس قوانيني كه بتواند منظومه اجتماعي ما را بر مبناي شريعت تدوين و صورت بندي نمايند بوجود بياوريم.
وي درخصوص تبينن رابطه بين اصلاح طلبي و اصولگرايي گفت: ماهيت اصولگرايي رجوع به اصول ثابت و پايدار ديني براي حل مسايل فردي و جمعي انسان ها است و اين امر ذات خود مستلزم بسيط گرايي اجتماعي است.
نبوي در عين حال تصريح كرد: ما با واقعيت هاي پيچيده اي درعرصه هاي اجتماعي در جهان امروز مواجه هستيم كه فرآيندهاي پيچيده همراه با تعارض ها و تزاحم ها پيش روي ما نهاده است و براي حل آنها نياز به نظريه هاي قوي و كارآمد داريم و تاكيدات مقام معظم رهبري بر نظريه پردازي و نهضت توليد علم در اين راستا است.
وي گفت: طرح مردم سالاري ديني در واقع پلي ميان آرمان واقعيت محسوب مي شود كه در پرتو آن تلاش مي شود مناقشه ميان آرمان (اصول) و واقعيت هاي جهان امروز به گونه اي حل شود كه واقعيت ها درلايه هاي مياني و دروني به سمت آرمان ها سوق پيدا كنند و با آن تعارض نداشته باشند.
نبوي در ادامه با اشاره به اينكه نظريه پردازي برپايه آموزه هاي اسلام با مستند ساختن حرف ها وايده ها به آيات واحاديث تفاوت دارد گفت: نظريه اي مفيد و نتيجه بخش خواهد بود كه همه جانبه، كاربردي و گسترده باشد.
اين فعال سياسي تصريح كرد: در اين زمينه از سوي نخبگان حوزه و دانشگاه تا كنون حركت مناسبي انجام نشده و آنقدر با كمبود نظريه مواجه هستيم كه فردي در انتخابات نظريه خام و ساده اي به عنوان اعطاي مبلغ ماهيانه اي بر مردم ارايه مي دهد و مورد توجه قرار مي گيرد و از آن استقبال مي شود.
وي در بخش ديگر سخنان خويش با اشاره به اينكه اگرنظريه هاي پايه و همه جانبه ايجاد نشود مفاهيمي چون رفاه، آموزش، برخورداري، توسعه و... را نمي توان توضيح داد و مشخص نمود گفت: دولت اصولگرا نيز بايد به اين ضرورت توجه ويژه داشته باشد چرا كه در فقدان نظريه پردازي گفتمان اصولگرايي در حدي يك آرمان باقي مي ماند و به گفتمان مديريت اجتماعي تبديل نمي شود.
نبوي افزود: امروزه نظام اجرايي، تقنيني و قضايي ما از انباشت سياست ها، برنامه ها و قوانين درهم پيچيده و متزاحم رنج مي برد و اولين جهاد اصولگرايي پالايش قوانين، سياست ها و برنامه هاست.
حجت الاسلام نبوي در پايان سخنان خود ولايت فقيه را عهده دار هدايت ديني جريان كلي اصولگرايي معرفي كرد و گفت: نقش ولي فقيه مستقيما معطوف به هيچ يك از نظريه هاي راهبردي و كاربردي نمي شود و ايشان در مواقع حساس صرفا نقش مهار كننده جريان هاي معارض اصولگرايي را ايفا مي كند بنابراين بايد دقت كنيم و حساسيت داشته باشيم كه ازولايت فقيه بر توانايي ها و ناتواني هاي خود خرج نكنيم.
به گزارش مهر، در ادامه اين نشست حجت الاسلام سقاي بي ريا به بيان ديدگاه هاي خود در زمينه اصولگرايي پرداخت و گفت: انقلاب اسلامي و نظام ما در واقع بخش كوچكي از حركت بزرگ اصلاح و احياي ارزش هاست كه توسط امام عصر(عج) انجام خواهد شد.
مشاور رئيس جمهور در امور روحانيون با اشاره به تفاوت نگاه مراكز شرق شناس در دنياي غرب به اسلام با نگاه ما به عنوان كساني كه با تكيه بر اصول اسلامي تلاش مي كنيم به اصلاح وضع موجود بپردازيم گفت: نگاه غربي ها به اسلام نگاه برون ديني است در حالي كه ما بايد با نگاه درون ديني به اداره جامعه و اصلاح امور همت بگماريم تا به ساختار شكني و تعارض با ارزش هاي ديني دچار نشويم.
سقاي افزود: منابع اصلي ما در اصلاح طلبي، قرآن و روايات پيامبر اعظم وائمه معصومين، عليهم السلام است و مرز امور را احكام اسلامي تشكيل مي دهد و از نظر قانون هم مرز قوانين را شوراي نگهبان تعيين مي كند.
دكتر سقاي تامين نيازهاي نظري و راهكارهاي عملي در اين زمينه را از وظايف نخبگان حوزه و دانشگاه دانست و گفت نخبگان بايد با استفاده از ظرفيت هاي موجود در قانون اساسي مدل هايي كارآمد ارائه نمايند كه مطابق با اصول اسلامي است.
حجت الاسلام بي ريا در ادامه گفت: يكي از نقص هاي ما اين است كه سركارمي آيد مي خواهد تمام مديران را عوض كند و متاسفانه اين انتظار در ميان مردم نيز وجود دارد و از آن استقبال مي شود! در حالي كه در جوامع ديگر هنگامي كه سران دولت و حتي برنامه هاي آنان تغيير مي كند مديران مياني و سطوح پايين عوض نمي شوند بلكه برنامه جديد را اجرا مي كنند.
وي افزود: يكي از پيشنهاد ات براي رفع اين مشكل آن است كه مديران اجرايي از عضويت دراحزاب سياسي و فعاليت سياسي در زمان تصدي مسئوليت منع شوند همانطور كه نيروهاي مسلح از دخالت در سياست منع مي شوند و نتيجه مناسبي تا كنون بدست آمده است.
مشاور رئيس جمهور در پايان سخنان خود با اشاره به ضرورت تلاش احزاب وگروه هاي مختلف دركاهش اختلاف اسلامي وريشه اي با يكديگر گفت: احزاب بايد روي برنامه هاي جديد فعاليت كنند به گونه اي كه فعاليت و برنامه آنها معارض اسلام و قانون اساسي نباشد، در اين صورت است كه اختلاف دو دولت قبل و بعد به حد اختلاف سليقه اي كاهش مي يابد و مديران دولت قبل مي توانند با دولت بعدي كار كنند وخللي در امور كشور پديد نمي آيد.
در ابتداي اين مراسم محمد مهدي اسماعيلي دبير اين نشست تشريح اهداف برگزاري اين جلسه پرداخت گفت: تقويت هويت اسلامي و انقلابي و شناسايي نگاه ديني حضرت امام (ره) به عنوان مبناي تفكر انقلاب اسلامي است كه شاخص مهم ديگر در گفتمان اصولگرايي، اصلاح طلبي اصولگرايانه است.
نظر شما