به گزارش خبرنگار مهر، معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی کشور شنبه شب در جریان مراسم اختتامیه این جشنواره گفت: در زمان کنونی و در دولت یازدهم خوشبختانه گردشگری از مزایایی برخوردار شد که کمتر دورانی با آن مواجه بودیم و مصداق آن اتفاقاتی است که در حوزه گردشگری رخ داده است.
مرتضی رحمانی موحد گفت: در دنیا بیش از یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون نفر با فرآیند گردشگری و سفر، اقتصاد بزرگی را شکل می دهند و تاثیرات اجتماعی و فرهنگی را تشکیل می دهند و جریانی قدرتمندی هستند که مبلغی حدود یک هزار و ۵۰۰ میلیارد دلار در اقتصاد جهانی نقش آفرینی می کند.
وی با اشاره به اینکه دو بخش مهم حوزه گردشگری بیان کرد: بخش زیر ساختها شامل حمل و نقل، اقامتگاه ،راهنمایی، تبدیل جاذبه ها به محصول، تجاری سازی خدمات و فعالیتهایی که به بنیان های حوزه گردشگری کمک می کند محسوب م شود.
معاون گردشگری سازمان میراث فرنگی کشور گفت: در بخش دیگر که مهم ترین حوزه نیز به شمار می رود سیاستها، آموزش ، فرهنگ سازی و... جای می گیرند.
رحمانی موحد گفت: در کشور ایران فرهنگ های مختلف، گویش ها و آداب و متنوعی داریم که یک فصل مشترک آن در حوزه غذا محسوب می شود.
وی ادامه داد: در سه سال اخیر علاوه بر اسناد بالادستی که در سند چشم انداز وجود داشت، در کلان و در مقدمات برنامه ششم تعداد هشت موضوع خاص را به برنامه مذکور اختصاص دادیم که یکی از آنها گردشگری است.
این مسئول بیان کرد: وقتی همچنین نگاهی وجود دارد، آن وقتی که سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری را در برنامه ششم داریم که در بند ۵۰ به روشنی ۵ برابری شدن ایرانگردی خارجی مطرح شده و یا زمانی که احکام لایحه برنامه ششم را که می بینم که مجلس چگونه با دولت همراهی می کنند و لوایح تاثیر گذار و پشتیبان متعددی ایجاد می کنند و یا وقتی مناسبات خارجی را می بینیم که کشورها با شوق و ذوق در حال تهیه بسته سفر هستند و در کنار آن نگاه می کنیم به همبستگی که بین دستگاه ها و بین فرهنگ های مختلف و فعالان حوزه گردشگری وجود دارد، با این مستندات می توان گفت بعد از برجام که یک چتر ایمنی برای توسعه گردشگری کشور محسوب می شود ، حوزه گردشگری نعمت بزرگی به شمار می رود.
رحمانی موحد گفت: در این سالها به ویژه بعد از برجام حال و روز گردشگری بهتر شده و می توان روی این بنیان ها و ریشه ها بنای محکمی گذاشت.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی همچنین درباره سفره ایرانی نیز بیان کرد: اهداف جشنواره با کمک و همت همه استانها به خوبی انجام شد.
وی با اشاره به اینکه در بخش سفره ایرانی اساس انتخاب استانی مان اشتراکات فرهنگی بود و احساس می کنیم این جاذبه یک بخش و زنجیره جدا نشدنی از گردشگری است، افزود: امروز می توان به جرات بگوییم این شش جشنواره ای که در سطح کشور درباره سفره ایرانی و غذای ایرانی برگزاری کردیم امسال این زمینه و نگاه را تامین می کند که ابتکارات و ایده های بومی را شناسایی کنیم.
رحمانی موحد گفت: این جشنواره چه امسال و چه سالهای بعد به شناسایی ایده ها و ابتکارات و حمایتهایی که دستگاه های ملی و استانی می توان داشته باشند می پردازد تا بتوان در راستای جهانی شدن سفره ایرانی کمک کنیم.
در ادامه این مراسم مدیر کل دفتر آموزش و مطالعات گردشگری بیان کرد: ماهیت صنعت گردشگری ایجاد اشتغال و درآمد پایدار است.
محسن رنجبر گردشگری را موتور محرکه پیشرفت متعادل و هماهنگی اقتصادی اجتماعی و فرهنگی دانست و افزود: گردشگری بدون به مخاطره انداختن نیازهای نسل آینده، می تواند نیازهای نسل کنونی را تامین کند.
وی با اشاره به اینکه ۵۰ هزار روستا در کشور ظرفیت بسیار خوبی برای میهن فراهم کرده، افزود: گردشگری یکی از محورهای برنامه ششم توسعه این قابلیت را دارد که توسعه را به تمام کشور رهنمون کند و نقاط کم برخوردار ازنتایج گردشگری برخوردار شود.
مدیر کل دفتر آموزش و مطالعات گردشگری سازمان میراث فرهنگی کشور از گردشگری به عنوان یکی از مصداق های بارز اقنصاد مقاومتی یاد کرد و افزود» توزیع عدالانه ثروت با ترویج گردشگری یکی از ویژگی های مهم حوزه گردشگری است.
وی با اشاره به اینکه ایجاد اشتغال پیادار یکی دیگر از این ویژگی ها است، افزود: به دلیل خشکسالی های متعدد و متمادی سالهای اخیر ، کشاورزی با مشکل مواجه شده از این رو یکی از شاخه هایی که می تواند باعث کاهش مهاجرت روستاییان شود و کمکی برای درآمدهای خانواده های روستایی ا باشد حوزه گردشگری است.
وی از حفظ آداب و رسوم روستا به عنوان یکی دیگر از ظرفیتهای گردشگری یاد کرد و گفت: بحث زندگی و تنوع کوچ عشایر یکی از ظرفینهای مهم هست که گردشگران به این سمت امروزه هدایت می شود.
رنجبر با اشاره به اینکه صنایع دستی یکی از مبانی ایجاد اشتغال است که گردشگری به آن رونق می دهد، بیان کرد: یکی از وجوه بارز گردشگری اتشغال زنان است که شغل متناسب با شرایط منطقه برای زنان ایجاد می شود.
مدیر کل دفتر آموزش و مطالعات گردشگری سازمان میراث فرهنگی کشور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به جشنواره سفره ایرانی نیز بیان کرد: فلسفه برگزاری سفره ایرانی از آنجا نشات می گیرد که با توجه به اینکه عمدتا روستاییان، مولدان بخش کشاورزی هستند باید با استفاده از این ظرفیت و توان استفاده کرد و از طریق توسعه گردشگری غذا، ظرفیتهای موجود این بخش از کشور را مورد توجه قرار دهیم.
در ادامه مراسم علی اکبری نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی نیز گردشگری را مصداق بارز اقتصاد مقاومتی دانست و و درون زا بودن را یکی از ویژگی های حوزه روستایی برشمرد.
وی گفت: در فارس با معضل بیکاری مواجه هستیم و روزانه میانگین ۱۰۰ نفر مراجعه دارند که ۸۰ درصد آنها بیکار هستند و این بیکاری و بی آبی و بی پولی دولت را اگر کنار هم بگذاریم راهی نداریم جز اینکه به سمت این دسته از موضوعات نظیر گردشگری حرکت کنیم.
در ادامه مراسم با نظر هیئت داوران و بر اساس آرای مردمی غذای شاخص چهار استان شرکت کننده در این جشنواره اعلام شد:
فارس: غذای اصلی: شکر چلو با خورشت قیمه شیرازی
لرستان: غذای اصلی: شامی کباب با دلمه با روش طبخ محلی
چهارمحال و بختیاری: غذای اصلی: کشک کدو
کهگیلویه و بویراحمد: غذای اصلی: دمپخت گوشت
نظر شما