به گزارش خبرنگار مهر، مهرداد نادریفر ظهر پنجشنبه در کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر همدان بابیان اینکه خدماتی که شهرداری همدان در گرمخانه ارائه میکند فراتر از انتظار است، گفت: حضور معتادان و متکدیان در سطح شهر نسبت به سالهای گذشته کاهش یافته است.
وی عنوان کرد: با فعالیت شبانهروزی گروه جمعآوری متکدیان شهرداری، خوشبختانه امروز در بافت مرکزی شهر و بلوارها شاهد حضور معتادان نیستیم و اگر هم چنین چیزی وجود داشته باشد به ندرت اتفاق میافتد.
وی به راهاندازی مجتمع اردوگاهی در شهر همدان توسط شهرداری اشاره و عنوان کرد: نباید زحمات شورا و شهرداری همدان در این زمینه را نادیده گرفته شود.
مسئله کارتنخوابها دغدغه مسئولان و شهروندان است
نادریفر مسئله کارتنخوابها را دغدغه مسئولان و شهروندان دانست و عنوان کرد: وظیفه هر انسانی است که همنوع خود را یاری کند و به همین منظور تشکلهای خیریهای در شهر همدان شکل گرفته تا نشان دهند مردم همدان به شعار بشردوستانه خود پایبندند.
وی از فعالیت ۲۰ تشکل در حوزه کمک به نیازمندان و ۲۷ مؤسسه خیریه در حوزه سلامت در همدان خبر داد و گفت: معتادان متجاهر در مرکز ماده ۱۶ جمعآوری میشوند.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری همدان از وجود دو محل نگهداری زنان با انواع امکانات و خدمات بهداشتی، درمانی و مشاورهای بدون هیچ محدودیتی در شهر همدان خبر داد و اضافه کرد: فرصت و امکانات فراهم شده اما وقتی معتادان استقبال نکنند نمیتوان کار دیگری کرد.
نادریفر با تأکید بر لزوم برخورد با قاچاقچیان و توزیعکنندگان مواد مخدر ادامه داد: ما به کمک همه مردم دلسوز نیاز داریم و باید زمینهای برای پیگیری و بیان دغدغه خاطر مردم فراهم کنیم.
وی با بیان اینکه تصمیمگیری در حوزههای اجتماعی و فرهنگی خطاپذیر نیست و دامنه وسیعی دارد، افزود: نباید شتابزده عمل کرد بلکه باید یک طرح کارشناسی شده و انتظارات شورا از سایر دستگاهها تهیه کرد تا در شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مطرح شود.
شناسایی ۴۰۰ معتاد در محل تپه «پیسا» همدان
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر همدان نیز با اشاره به شناسایی ۴۰۰ معتاد در محل تپه «پیسا» همدان گفت: هدف ناامن کردن تپه «پیسا» و رها کردن معتادان در شهر نیست، بلکه باید مشکلات به صورت ریشهای حل شود.
رضا غلامیخجسته از رفت و آمد و حضور ۳۰ زن معتاد در تپه پیسا خبر داد و با اشاره به تصویب ساخت یک مجتمع اردوگاهی در استانهای بالای ۵۰۰ هزار نفر جمعیت به منظور بهبود روشهای مبارزه با تکدیگری و تعیین وضعیت افراد معلول، بیسرپرست، گم شده، ناتوان، در راه مانده در سال ۸۷ عنوان کرد: فرمانداری هر شهر مسئولیت نگهداری موقت، گروهبندی و تعیین تکلیف افراد نیازمند را بر عهده دارد و سازمانهایی همچون دادگستری، نیروی انتظامی، بهزیستی، کمیته امداد باید نمایندهای به این مجتمع معرفی کنند.
غلامیخجسته با بیان اینکه تأمین محل و تجهیزات اولیه این مجتمع بر عهده شهرداری است، اضافه کرد: شهرداری و شورای اسلامی شهر همدان، باغ سبز واقع در پشت سالن غذاخوری پیکانی را برای این مجتمع در نظر گرفته و این مجتمع را راهاندازی کردهاند.
شهرداری باید نسبت به شناسایی و جمعآوری این افراد با همکاری نیروی انتظامی اقدام کند وی ادامه داد: شهرداری باید نسبت به شناسایی و جمعآوری این افراد با همکاری نیروی انتظامی اقدام کند و مجتمع نیز باید بعد از تحویل گرفتن افراد نسبت به نگهداری موقت آنها اقدام کند.
رضا غلامیخجسته با اشاره به وظایف سازمانها در این مجتمع عنوان کرد: بودجه این مجتمع اردوگاهی از بودجههای عمومی که در اختیار استانداری است تأمین میشود و سازمان برنامه و بودجه باید برای تأمین اعتبارات مورد نیاز اقدامات لازم را انجام دهد و ستادی برای هماهنگی و نظارت بر اجرای مصوبه در استان تشکیل شود.
غلامیخجسته با اشاره به اینکه مشکل تپه «پیسا» همچنان حل نشده باقی است، اظهار داشت: شهرداری و شورای اسلامی شهر همدان برای کمکرسانی در این زمینه آمادگی دارند.
وی گفت: شورای شهر همدان از دوره سوم به بعد برای مقابله با تهاجم فرهنگی و مواد مخدر با تمام توان وارد عمل شد و امروز هم آماده هرگونه همکاری است.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر همدان با اشاره به خرید زمین «آینه روشن» واقع در منطقه اسلامشهر و تبدیل آن به سه قطعه زمین ورزشی عنوان کرد: روزانه حدود ۶۰۰ نفر از نوجوانان برای ورزش به این زمین میروند و خوشبختانه دیگر هیچ معتادی در این منطقه مشاهده نمیشود.
۱۹ فرهنگسرا و سالن ورزشی در نقاط مختلف همدان احداث شده است
وی با بیان اینکه شورای اسلامی شهر با توجه به وضعیت مواد مخدر و مشکلات اخلاقی در جامعه اصلاح زیرساختهای فرهنگی را اولویت قرارداد، ادامه داد: از سال ۹۰ تاکنون ۱۹ فرهنگسرا و سالن ورزشی در نقاط مختلف و حاشیه شهر احداث و زمینه فعالیت مناسب جوانان فراهم شده است.
غلامیخجسته گفت: فاز اول فرهنگسرای ولایت خضر با دو هزار و ۶۰۰ مترمربع زیربنا در زمینی به وسعت ۵ هزار و ۸۰۰ مترمربع آماده افتتاح است و فاز دوم این مجموعه تا دهه فجر آماده بهرهبرداری خواهد بود.
رئیس شورای اسلامی شهر همدان نیز در خصوص مشکل تپه «پیسا» گفت: اگر از روز اول این مشکل مهار میشد ۴۰۰ معتاد آنجا حضور نداشت و اگر امروز در حل مشکل سهلانگاری شود این مسئله در آینده بحرانیتر خواهد شد.
رضا میرزایی بر معرفی موردی وظایف افراد در دستگاهها تأکید کرد و افزود: معتادانی که آمادگی ترک دارند باید به کمپها و مراکز معرفی و با سایرین نیز برخورد شود.
وی فعالیتهای شورای اسلامی شهر را مرتبط با بدنه جامعه دانست و اضافه کرد: مردم توقع حل مشکلات جامعه را دارند و این احساس مسئولیت باید در همه مسئولان در قبال بدنه جامعه وجود داشته باشد.
احداث مجتمع اردوگاهی توسط شهرداری همدان براساس قوانین و با جدیت دنبال شده است نایب رئیس شورای اسلامی شهر همدان نیز با بیان اینکه احداث مجتمع اردوگاهی توسط شهرداری همدان براساس قوانین و با جدیت دنبال شده است، گفت: اگر در برابر مشکل تپه پیسا احساسی عمل کنیم و راهکار میان مدتی پیدا نکنیم مشکلات بیشتری پیش می آید.
محمدرضا الیاسی با اشاره به اینکه فقر و فحشا زیبنده جامعه اسلامی نیست، گفت: نباید دلمان را به شعارها خوش کنیم بلکه باید حقیقتاً و ریشهای به درد معتادان تپه پیسا رسیدگی کنیم وگرنه با برنامههای مقطعی و جمع کردن آنها از تپه پیسا و پخش شدنشان در شهر هنر نمیکنیم.
سرپرست سیاسی اجتماعی فرمانداری همدان نیز با اشاره به ایجاد گرمخانه به همت شهرداری همدان و ناامن کردن ۱۰۰ منطقه در شهر همدان برای معتادان گفت: تپه پیسا دیگر از شهر جدا نیست و به انجام یک کار زیربنایی نیاز دارد.
مجتبی زارعی با بیان اینکه بلوار آیتالله نجفی محل عبور زائران اربعین است، ادامه داد: تپه «پیسا» ظرفیت تبدیل شدن به یک مرکز فرهنگی و گردشگری را دارد.
نظر شما