به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از فیزیکس، این محققان که در آزمایشگاه SLAC National Accelerator Laboratory دانشگاه استانفورد فعالیت می کنند، به شیوه ای نوین اتم های الماس را مانند بلوک های اسباب بازی لگو کنار هم قرار داده و نازکترین سیم دنیا را ساخته اند. این سیم کاربردهای مختلفی دارد از جمله پارچه هایی که الکتریسیته تولید می کنند، دستگاه های اپتو الکترونیکی که نور و الکتریسیته را به کار می گیرد و مواد ابررسانایی که الکتریسیته را به طور کامل منتقل می کنند.
هائو یان دانشجوی فوق دکترا در دانشگاه استانفورد و رهبر این تحقیق می گوید: ما نشان دادیم که می توان سیم های بسیار نازک و رسانا را از ریزترین ذرات تهیه کرد. این فرایند بسیار ساده و در حقیقت سنتزتک مرحله ایست. کافی است مواد اولیه را با یکدیگر مخلوط کرد و نیم ساعت بعد می توان نتایج آن را مشاهده کرد.
هرچند راه های دیگری هم برای ترکیب خودخواسته مواد وجود دارد اما این نخستین روشی برای ساخت سیم های نانو با هسته های بلورین و جامد است که ویژگی های الکترونیکی مناسبی دارد.
این سیم نازک که شبیه یک سوزن است، هسته ای نیمه رسانا دارد که ترکیبی از مس و سولفور است و دور آن را ذرات الماس پوشانده و نوعی پوسته عایق ایجاد می کنند.
نظر شما