به گزارش خبرنگار مهر، کریم ذوالفقاری شامگاه سه شنبه در نشست تخصصی با فرماندار و تشکل های کشاورزی شهرستان قروه با محوریت بررسی مشکلات بخش کشاورزی این شهرستان، اظهار داشت: شهرستان های قروه و دهگلان در استان دارای کشاورزی آبی هستند لذا برای تأمین آب موردنیاز این دو منطقه باید خواستار تسریع انتقال آب از سدهای ژاوه و آزاد باشیم.
وی با اشاره به آب گیری دو پروژه از سدهای ژاوه و آزاد، افزود: در بحث سدهای ژاوه و آزاد با هزینه بسیار بالای وزارت نیرو به میزان چهار هزار میلیارد تومان، طبیعی است که به عنوان متولی کشاورزی در استان این مطالبه را داشته باشیم که اگر این سد ساخته شده باید سریعاً بهره برداری شود و سامانه انتقال این سد به دشت های قروه و دهگلان اجرا شود و میزان داشته ها مشخص باشد.
به گفته ذوالفقاری طی اطلاعات به دست آمده از قبل، قرار است ۱۵ هزار هکتار از سد آزاد و ۱۱ هزار هکتار از سد ژاوه در شهرستان های قروه و دهگلان و در مسیر سامانه اراضی دیم آبیاری شود و در صورت عملیاتی کردن این مهم زمینه برای توسعه کشاورزی در این دو شهرستان فراهم می شود.
وی از دارا بودن رتبه نخست استان کردستان در کشور از لحاظ مصرف بهینه آب در بخش کشاورزی خبر داد و این مهم را نتیجه اجرای بالای ۷۰ درصد آبیاری تحت فشار و تولید مناسب ماده خشک در استان دانست.
ذوالفقاری با تأکید بر اصلاح الگوی کشت و ترویج آن در میان کشاورزان از بیمه زراعی گفت و میزان زمین زراعی بیمه شده در این استان را ۱۵۰ هزار هکتار از ۴۰۰ هزار هکتار در سطح کشور عنوان کرد.
به گفته وی تقویت بخش کشاورزی باتوجه به رعایت استانداردهای مرتبط امری ضروری است به گونه ای که باید بتوان امنیت غذایی و رزق و روزی مردم و دشت های آبی مورد نیاز را نگهداری کرد.
ذوالفقاری ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی در بخش کشاورزی را مهم دانست و بیان کرد: در شهرستان دهگلان کارگاه فرآوری آبزیان که زیر نظر عده ای از شهروندان قروه ای که دارای مزرعه پرورش ماهی در سراب هستند فعالیت دارد و تنها واحد فرآوری آبزیان در کشور است که دارای مجوز صادرات به کشور روسیه می باشد و این نعمتی بزرگ بوده که حفاظت و نگهداری لازم دارد.
وی میزان سرمایه گذاری در بخش کشاورزی در مدت سه سال اخیر باتوجه به وضعیت بد اقتصادی در کشور را ۵۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و یادآور شد: بخش کشاورزی به شدت در حال توسعه بوده و تنها بخشی است که کمترین وابستگی به بخش دولتی را دارد و مردم خود سرمایه گذاری دارند لذا باتوجه به تعامل بالای بخش خصوصی و دولتی به دنبال خارج کردن استعدادها از بالقوه بودن و به بالفعل رساندن هستیم.
نظر شما