به گزارش خبرنگار مهر، کریم حاجیزاده بعدازظهر یکشنبه در بازدید خبرنگاران از مجموعه بقعه شیخ صفیالدین اردبیلی تصریح کرد: میراث فرهنگی استان به دلیل جایگاه ویژه این بنا بیش از هر نهاد دیگری علاقهمند به بهسازی و محوطهسازی پیرامون بقعه است.
وی افزود: با این وجود به دلیل ثبت جهانی این اثر هرگونه تغییرات و محوطهسازی میبایست با نظر مثبت یونسکو انجام شود و به دلیل اینکه سازمان میراث فرهنگی اهرم برخورد با محوطهسازی فاقد مجوز را ندارد اقدام ما تنها طرح تذکرات به نهادهای متولی بوده است.
مدیرکل میراث فرهنگی استان تأکید کرد: قبل از اینکه این اثر در فهرست آثار جهانی ثبت شود مصوبه طرح جامع بافت تاریخی اردبیل تدوین شده و لازم بوده در محوطهسازی مورد توجه قرار گیرد.
حاجیزاده افزود: بعد از ثبت جهانی که پروسه سختی داشته و به دلیل شرایط و ویژگیهای خاص یک بنای تاریخی مورد پذیرش قرار میگیرد، هر اقدامی میبایست با ضوابط بینالمللی نیز همراه شود.
وی با تأکید به اینکه میراث فرهنگی استان طرحهای مختلفی از جمله اجرای مجدد در اصلی این بنا که در دوره پهلوی اول از بین رفته است را دارد، ادامه داد: با این وجود طرح و نقشه ارجاع شده تا پذیرش یونسکو را دریافت کند.
مدیرکل میراث فرهنگی استان تأکید کرد: نظر سازمان جهانی این است که هر اقدامی و هر احداثی با نظر آن ها صورت گیرد و با وجود اینکه در سال ۹۱ از شورا و شهرداری وقت و معاون عمرانی امور استانداری وقت درخواست شد طرح و نقشههای محوطهسازی را ارائه دهند تاکنون نقشهای ارائه نشده است.
حاجیزاده متذکر شد: لازم بود در آن مقطع زمانی نقشههای محوطهسازی و مواردی از این دست ارائه شود تا سازمان به سازمان جهانی ارجاع دهد که تاکنون ارائه نشده است.
وی تأکید کرد: میراث فرهنگی نه تنها مانع مداخله نیست بلکه تأکید و اعتقاد ما بر این است که هر اقدامی به صورت اصولی انجام شود و ضوابط قانونی آن در سطح ملی و بینالمللی رعایت شود.
مدیرکل میراث فرهنگی استان به هزینه کرد سالانه چهار میلیارد تومان برای نگهداری بقعه اشاره کرد و گفت: این بقعه به دلیل کهولت سن نیازمند نگهداری و مرمت و احیای دائمی است و هر اقدامی با ضوابط انجام میشود.
نظر شما