۷ مهر ۱۳۸۵، ۱۱:۰۸

معاون فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم عنوان كرد :

نقش آفريني عشاير در بازسازي هويت از طريق دانشگاه / تدوين سرودهاي دانشگاهي با هويت ايراني اسلامي

نقش آفريني عشاير در بازسازي هويت از طريق دانشگاه / تدوين سرودهاي دانشگاهي با هويت ايراني اسلامي

خرمشاد پس از هشدارهاي يكساله مبني بر تشديد غير متعارف قوميت ها در دانشگاه ها علاوه بر ترغيب دانشگاه ها مبني بر ايران محوري و تقويت كانون هاي دانشجويي ايرانشناسي و نصب تنديس مفاخر علمي ايراني و اسلامي در دانشگاه ها اقدام به ارائه يك استراتژي جديد در خصوص دفع شدن آثار قومي گرايي كرده و معتقد به نقش آفريني عشاير در بازسازي هويت از طريق دانشگاه است.

به گزارش خبرنگار دانشگاهي مهر، محمد باقر خرمشاد چهارشنبه در مراسم افتتاحيه اولين نمايشگاه فرهنگي سنتي دانشگاه و عشاير ايران در دانشگاه الزهرا (س) گفت: هويت ما را از دو ناحيه كه ممكن است پارادوكسيكال هم باشند، دچار اشكال كرده اند و به عبارتي ديگر، ما در حفظ هويت خويش با دو چالش مواجه هستيم. يكي به نام جهاني شدن و ديگري به نام قومي گرايي و محلي گرايي. از يك طرف به دليل ارتباطات و گردش سريع اطلاعات و دسترسي آسان سرزمين ها و ملت ها به يكديگر در معرض پديده اي قرار گرفته ايم كه تمدن غالب و مسلط به گونه اي آشكار و پنهان و تزوير وار و لفاف گونه در صدد است خرده فرهنگ ها، خرده تمدن ها و خرده هويت ها را از بين ببرد. اين از بين رفتن خرده فرهنگ ها يعني ما ديگر ما نيستيم و هويت خودمان را از دست مي دهيم. در شرايطي كه شاهد ايالات متحده امريكا هستيم و اروپايي كه جنگ هاي جهاني را پشت سر گذاشته به سوي اتحاديه پيش مي رود، اصرار دارند كه بگويند يك قوم ما دچار شومينيست فارسي است و قوم ديگر را تنها قوم بي سرزمين مي خوانند.

معاون فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم افزود: در برابر چالش هاي جهاني شدن و قوميت گرايي با 3 راه مواجه هستيم. يكي اينكه خود را به دست زمان و تقدير بسپاريم و لحظه را غنيمت شماريم، راه دوم اينكه واقعيت ها را به طور كلي ناديده بگيريم و در گذشته بمانيم و منجمد شويم تا طوفان هاي سهمگين ما را با خود ببرد اما راه سومي نيز است كه بر طبق آن بايد عقلا و انديشمندان ارائه طريق كنند كه چگونه مي توانيم به عنوان ماي ايراني بمانيم.

استاد جامعه شناسي سياسي دانشگاه علامه طباطبايي ادامه داد: يكي از راه حل هاي بردن ما در درون ما شناساندن ما به خود ما و جستجوي آن در زيستگاه هويتي مان است. عشاير ايران زيستگاه هويتي و منابع هويتي ما هستند بنابراين ما در عشاير خود مي توانيم هويت خويش را بازسازي كنيم؛ نه به معني اينكه به عقب برگريم. عشاير زيستگاه هويتي بشريت به ماهوبشر است. عشاير زيستگاه هويتي ايران بزرگ است و مجموعه اي از تنوع و رنگ هاي مختلف ايران كهن و ايران اسلامي گذشته ما است.

معاون فرهنگي و اجتماعي در جمع دانشجويان دانشگاه الزهرا (س) اظهار داشت: نمايشگاه فرهنگي سنتي دانشگاه و عشاير ايران در دانشگاه ها بهانه اي براي اتصال جوانان ايران به گذشته خويش و رقم زدن آينده است. بنابراين مي توان گفت عشاير در بازسازي هويت از طريق دانشگاه و دانشگاه نيز در احيا شدن عشاير نقش آفرين مي شوند. خروجي مورد انتظار از برگزاري نمايشگاه فرهنگي سنتي دانشگاه و عشاير ايران در دانشگاه هاي كشور اين است كه در انتهاي اين نمايشگاه ها به اين نتيجه برسيم كه ما هم كسي هستيم.

خرمشاد در ارائه برنامه هاي وزارت علوم جهت بازسازي هويت ملي گفت: ساخت سرودهاي دانشگاهي را به كانون هاي فرهنگي و هنري واگذار كنيم تا سرودهايي با هويت ايراني اسلامي را جهت بازسازي هويت ملي بسازند.

کد خبر 386738

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha