۱۶ دی ۱۳۹۵، ۹:۰۸

در نشست تخصصی با سرمایه گذاران گردشگری عنوان شد:

گره های کور توسعه قروه/سرمایه گذاران زیر چتر موانع نشسته اند

گره های کور توسعه قروه/سرمایه گذاران زیر چتر موانع نشسته اند

قروه- کشش موانع توسعه در قروه به جایی رسیده که سرمایه گذاران را به پوشینه زره و کفش آهنین برای مبارزه با گره های کور همیشگی از نبود تعامل تا سنگ اندازی ها وادار کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست تخصصی بررسی مشکلات سرمایه گذاران گردشگری در شهرستان قروه در حالی برگزار شد که گویا دغدغه های سرمایه گذاران از سال ها پیش همچنان پابرجا و مسکوت ماندن مسئولان در منبر حرف بالا گرفته است. گرچه با این صحبت های بالا منبری از طرفی سرمایه گذار و از طرفی دیگر مردم دلخوش می شوند اما ضربه ای که به بدنه توسعه قروه می خورد بسیار خطرناک تر از هر حرف و حدیث و فراتر از تصورات ذهنی است.  

نبود زیرساخت ها، نبود تعامل و همکاری مسئولان، مالیات های گزاف، تسهیلاتی با بهره های بالا، روند طولانی سیستم اداری و استعلام های بسیار از جمله مشکلاتی است که فریاد تمامی سرمایه گذاران و تولیدکنندگان را در آورده و انگیزه ماندن را از آنان گرفته است.  

بنا به گفته رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قروه مناطق نمونه و روستاهای هدف گردشگری شهرستان قروه از لحاظ وجود پتانسیل های بالقوه در جهت جذب گردشگران و مسافران ورودی به استان بسیار مناسب می باشند اما وجود سنگ اندازی ها و موانع باعث شده این ظرفیت ها خاک بخورند.

«علی بهنیا» مشکلات را حمایت نکردن بانک ها در بخش پرداخت تسهیلات و نبود تعامل ادارات با مجریان طرح ها اعلام کرد و افزود: تعداد طرح های گردشگری شهرستان که موفق به دریافت موافقت اصولی برای اجرا شده اند ۱۳ مورد می باشد که از این تعداد ۶ طرح دارای پیشرفت فیزیکی بالای ۱۵ درصد تا ۴۵ درصد هستند.

پوشینه ای از آهن

در ادامه سرمایه گذار طرح مجتمع خدمات رفاهی بین راهی با بیان اینکه دیدگاه های استانی و شهرستانی به سرمایه گذاری محدود است، بیان کرد: برای سرمایه گذاری در قروه باید زره آهنین پوشید و به جنگ با موانع و موانع تراشان رفت.

به گفته «محمد طاعتی همت» رعایت ضوابط آن طور که باید در قروه رعایت نمی شود و از طرفی بدتر دست و پاگیرانه سرمایه گذاران را عقب می راند.  

وی با اشاره به اینکه انتظار ما معقول است اما گویا برای مسئولان قابل قبول نیست، تصریح کرد: مهیا نبودن زیرساخت ها، نبود تعامل و همکاری ارگان های مرتبط، برخوردهای نادرست با سرمایه گذار، روال اداری بسیار طولانی و زمان بر مسایلی است که رغبت و انگیزه را از بخش خصوصی می گیرد.

«طاعتی همت» از هزینه بالغ بر یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان از ابتدا تا کنون برای مجتمع خدمات رفاهی خبر داد و به گفته وی این طرح در صورت استاندارد سازی زیرساخت ها دارای توجیه اقتصادی بالا و ایجاد شغل برای ۵۵ نفر خواهد بود.

مسیر بلند بروکراسی در ادارات دولتی

طرح منطقه نمونه گردشگری دیگر موردی بود که سرمایه گذار آن از سال ۸۸ تا کنون اسیر بروکراسی اداری مانده است.

به گفته «امجد مفاخری» برای روال اداری این طرح تا کنون یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان هزینه شده است و این نشان می دهد که پروسه توسعه در قروه هنوز به جایگاه اصلی خود نرسیده است.

وی با بیان اینکه باید شعارهای رهبری در خصوص همت مضاعف و کار مضاعف عملی شود، افزود: اگر زیرساخت ها در منطقه فراهم شود و همکاری ها بهتر، سرمایه گذار برای اجرای پروژه مشکلی نخواهد داشت.

«مفاخری» ضوابط و بروکراسی اداری را مانع روند توسعه منطقه دانست و با بیان اینکه اگر طرح نمونه گردشگری در سد سنگ سیاه راه اندازی شود به طور مستقیم برای ۲۵ نفر اشتغالزایی به همراه خواهد داشت، خواستار رسیدگی به وضعیت سرمایه گذاران و ایجاد انگیزه در آنان شد.

توانایی درونی باید در اولویت قرار گیرد

در ادامه این نشست نایب رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی ایران به ضعف ساختارها از ابتدای راه برای ورود سرمایه گذاران اشاره کرد و گفت: همیشه عادت داریم بدون هیچ گونه مقدمه چینی و پیش زمینه ای سرمایه گذار را وارد کرده و سپس درست در جایی که نیازمند حمایت است رهایش می کنیم در واقع زیرساخت ها را مهیا نکرده فراخوان می دهیم و این یک نوع ضعف است.

«علی اکبر عبدالملکی» به داشته های سرمایه گذاران اشاره کرد و افزود: سنجیدن توانایی درونی برای سرمایه گذار ضروری است و سرمایه گذار باید با فکر و ایده پر، از لحاظ معنوی و مادی وارد شود و نباید مدام درگیر روال دولتی شود.

کد خبر 3868725

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha