به گزارش خبرگزاری مهر از روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر رضا صداقتی افزود: در دو دهه گذشته مواد مخدر سنتی به سمت صنعتی و شیمیایی تغییر مصرف داده است و سوداگردان موادی را که حاوی آمفتامین است را با نام مخدرهای جدید به بازار عرضه کردهاند.
وی با بیان اینکه حیلههای مختلفی برای گرایش به سمت مصرف مواد مخدر در شبکههای اجتماعی و عمومی وجود دارد، اظهار کرد: لاغری، افزایش اعتماد به نفس، سرخوشی و تخلیه هیجانات از جمله حیله های فریبنده ای است که سوداگران، نوجوانان و جوانان را به سمت ترویج مصرف این مواد جذب می کنند.
صداقتی اولین گام برای مقابله با اعتیاد را آگاه سازی دانست و افزود: نوجوانان و جوانان باید آسیبهای اجتماعی را بشناسند و آنها را مدیریت کنند.
وی افزود: با توجه به اینکه آگاهسازی از درون خانواده شکل می گیرد و شخصیت جوان قبل از سنین مدرسه تکامل مییابد، والدین باید از حساس بودن مبارزه اجتماعی با مواد مخدر مطلع شوند و در مقابل آن احساس وظیفه و مسوولیت کنند.
این کارشناس آسیب های اجتماعی اظهار کرد: تجربه ثابت کرده است اگر خانواده به چارچوب های اخلاقی پایبند باشد، شخصیت فرزندان به درستی شکل می گیرد و آنها کمتر در معرض مصرف مواد مخدر قرار خواهد گرفت.
صداقتی اعتیاد را معضلی بزرگ برای جوانان ایرانی دانست و تاکید کرد: آموزش مهارتهای زندگی ، قدرت تشخیص خوب و بد و مدیریت درست از نکات کلیدی در جهت مقابله با اعتیاد است.
وی با اشاره به اینکه درصدی زیادی از معتادان ، شکست های عشقی و تحصیلی را عاملی برای مصرف مواد مخدر می دانند، گفت : خانواده باید در این زمینه وارد عمل شود و تصمیم بگیرد که صحیح ترین راه برای مدیریت کردن بحرانهای عشقی و تحصیلی فرزندان چیست.
صداقتی تصریح کرد: اگر می خواهیم در آیندهای نزدیک جوانان ایرانی سالم داشته باشیم تا بتوانند چرخههای اقتصادی کشور را بگردانند باید با شتاب بیشتر، برنامهریزی منسجمی برای اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر انجام شود.
نظر شما