به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا آقایوسفی پیش از ظهر پنجشنبه در همایش روبان قرمز که به منظور حمایت ازبیماران اچ آی وی مثبت و خانواده قربانیان ایدز در مجتمع فرهنگی آموزشی سازمان اوقاف و امور خیریه استان قم برگزار شد، با اشاره به بحث روانشناسی سلامت در رابطه با بیماران مبتلا به اچ آی وی مثبت اظهار کرد: ویروس اچ آی وی گلبولهای سفید را هدف قرار میدهد و خود را در این گلبولها تکثیر میکنند و در واقع هدف اچ آی وی دستگاه ایمنی بدن است.
بازرس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور با اشاره به اینکه خود استرس یا فشار روانی هم سیستم ایمنی را تضعیف میکند، افزود: وقتی بدن ما وضعیتی که در آن را قرار دارد را استرس آمیز برداشت میکند شروع میکند به فعالیتهایی که تحمل این شرایط استرس آمیز را قابل کنترل کند از جمله تشرح هرمونهای مختلف و بدن دائم در حالت آماده باش قرار دارد.
وی افزود: از آنجایی که بدن نمیتواند دائم در حالت آماده باش قرار بگیرد و انرژی خود را از دست میدهد، تحمل این شرایط برای سیستم بدن غیر قابل تحمل میشود و بدن قبل از اینکه بخواهد بر اثر اچ آی وی سیستم ایمنی خود را از دست بدهد زیر فشار بیاندازه استرسها از هم پاشیده خواهد شد
تأثیر ترس و استرس در از دست رفتن توانایی بدن
آقایوسفی با اشاره به تأثیر ترس و استرس در از دست رفتن توانایی بدن تأکید کرد: گاهی انسان در برابر موقعیت خطرناک قرار میگیرد اما به دلیل ناآگاهی از شرایط که آن را خیلی خطرناک نمیداند از همه امکانات استفاده میکند و با آن مبارزه میکند اما گاهی به دلیل ترس از موقعیت همه امکانات خود را از دست میدهد و شکست میخورد.
بازرس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور با اشاره به اهمیت آگاهی در کنترل و مدیریت بیماری، تصریح کرد: وقتی بدانیم که به چه شیوهای میتوانیم در برابر پیامدهای این بیماری بایستیم این بیماری را مهلک تلقی نخواهیم کرد و مدیریت و تحمل شرایط برای مبتلای به اچ آی وی بسیار راحتتر خواهد بود.
وی با بیان اینکه ما باید یاد بگیریم که از منابع حمایتی موجود در جامعه پیرامون حداکثر استفاده را بکنیم، تأکید کرد: سازمانهای مردم نهاد و باشگاه و گروههایی که این بیماری را حمایت میکنند میتوانند یکی از این منابع باشد که کنترل این بیماری را راحتتر کند.
آقایوسفی براستفاده از شبکه حمایت اجتماعی تأکید کرد و گفت: وقتی بیمار از جامعه خود منتضع شود احساس درماندگی و تنهایی میکند و همین احساس فی نفسه سیستم ایمنی بدن را تضعیف میکند.
بیماران مبتلا به اچ ای وی به همدیگر کمک کنند
اگر افرادی که اچ آی وی مثبت هستند خودشان همدیگر را پیدا کنند و بهم کمک کنند، قوانین حمایت کننده را پیدا کنند و همه این مسائل را یک جا جمع کنند میتواند مقاومت خود را در مقابل پیامدهای این بیماری افزایش دهند.
این بازرس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور تصریح کرد: آگاهی و دانش از یک سو و مهارتهای مقابله با استرس و شیوه زندگی سالم از سوی دیگر منابع مهمی هستند که میتوانند همه افرادی که در معرض اچ آی وی هستند را در مقابل پیامدهای منفی و آسیب رسان این بیماری کمک کنند.
وی با اشاره به راههای آگهی بخشی به مردم در زمینه این بیماری هم گفت: رسانهها وظیفه دارند که به مردم اطلاع بدهند کسی که اچ آی وی میگیرد میتواند از راههای مختلف به این بیماری مبتلا شده باشد، باید به مردم یاد بدهیم که رابطه اجتماعی هیچ تأثیری در ابتلا به این بیماری ندارد.
آقایوسفی افزود: خود مبتلایان هم باید اعتماد به نفس خود را حفظ کرده و مانند یک شهروند عادی زندگی کنند، انسانها در مقابل هر پدیده جدیدی گارد میگیرند و مقاومت میکنند و در صورتی که آموزش کامل ایجاد شود از این پوسته دفاعی خود خارج شده و به زندگی عادی ادامه خواهند داد.
نظر شما