محمودرضا حقی فام در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه میزان تلفات انرژی به ۱۱ درصد کاهشیافته است گفت: از این میزان، برآورد این است که حدود ۲ تا سه درصد مربوط به سرقت انرژی است.
معاون هماهنگی توزیع توانیر ادامه داد: حدود یک درصد سرقت انرژی حدود ۲۵۰ میلیارد تومان در سال ایجاد خسارت میکند و اگر میزان سرقت دو درصد باشد میزان بروز خسارات ۵۰۰ میلیارد تومان خواهد بود.
حقی فام با اشاره به اینکه با تعویض کنتورهای خراب و ممیزی کنتورها در حال پیشگیری از سرقت انرژی هستیم افزود: درزمینهٔ سرقت تجهیزات نسبت به ۹ ماه سال قبل ۳۰ درصد کمتر شده است.
معاون هماهنگی توزیع توانیر بابیان اینکه برنامه مقاومسازی شبکههای توزیع برق را شروع کردهایم گفت: برای اولویت اول ۱۰ میلیارد تومان بودجه در نظر گرفتهشده است و امیدواریم تا پایان سال مرحله اول به پایان رسد.
وی عنوان کرد: طرح مقاومسازی شبکههای برق در مرحله دوم نیز اولویتبندی میشود و مرحله مقاومسازی در کل کشور در نظر گرفتهشده است.
حقی فام بابیان اینکه برای پیکبار سال آینده آمادگی داریم تصریح کرد: درزمینهٔ مقاومسازی در زمستان سال جاری مشکلی نخواهیم داشت و برای پیکبار سال آینده که احتمال افزایش بار وجود دارد در حال هماهنگی با برق منطقهای و توزیع برای مقاوم شبکه برای افزایش بار هستیم تا مشکلی پیش نیاید.
وی در پاسخ به میزان فرسودگی شبکههای توزیع برق یادآور شد: حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم تا مرحله اول مقاومسازی را انجام دهیم.
حقی فام با عنوان اینکه بیشترین مشکل فرسودگی مربوط به نیمه شمالی کشور است، تصریح کرد: همچنین در خوزستان، هرمزگان، ایلام و کرمانشاه با مشکل فرسودگی شبکههای توزیع برق مواجه هستیم.
وی بابیان اینکه در حوزه مرکزی و شرقی ازنظر فرسودگی شبکههای برق مشکلی نداریم افزود: با اجرای طرح مقاومسازی برق میتوان گفت که برابر بحرانهای طبیعی مانند برف خاموشی برق را شاهد نباشیم.
وی با اشاره به تهدیدات سایبری اظهار داشت: آموزشها در این زمینه انجامشده است و تمام سیستمهایی که به سمت سیستم میرود پیوستهای سایبری دارند.
معاون هماهنگی توزیع توانیر تصریح کرد: تمام نگرانی ما در این زمینه آن است که با افزایش اتوماسیون، تهدیدات سایبری نیز وجود خواهد داشت و آمادگیهای لازم وجود دارد اما تهدیدات را نمیتوان به صفر برسانیم.
حقی فام افزود: تهدیدات سایبری در حوزه توزیع کمتر است زیرا تکیهبر اتوماسیون در این بخش افزایش نیافته است.
معاون هماهنگی توزیع توانیر بابیان اینکه تا پایان سال ۴۵۰ هزار مشترک به کنتورهای هوشمند تجهیز میشوند گفت: بهصورت دقیق در حال رصد تهدیدات سایبری هستیم و این میزان کنتور ۵۰ درصد بار پیک انرژی را مدیریت خواهند کرد.
وی با عنوان اینکه میزان افزایش بار در حوزه برق مازندران بسیار شدید است، یادآور شد: در این استان ضعفی در حوزه فوق توزیع ازجمله در آمل، غرب مازندران و نوشهر هستیم و اعتبارات ویژهای برای شمال و مازندران تخصیص دادهایم.
وی درباره بدهی به پیمانکاران گفت: امسال در کل کشور ازجمله مازندران توانستیم میزان بدهیها را کاهش دهیم اما بهطور تاریخی میزان بدهی در مازندران بالا بوده و به ۷۰ میلیارد تومان رسیده است.
نظر شما