۹ مهر ۱۳۸۵، ۱۴:۵۳

/ گزارش مهر از برگزاري مراسم جشن خانه موسيقي در تالار وحدت /

گردهمايي بزرگان موسيقي در يك خانه

گردهمايي بزرگان موسيقي در يك خانه

هفتمين سالگرد تاسيس خانه موسيقي همزمان با روز جهاني موسيقي و گراميداشت ياد و نام مولانا ، شب گذشته با حضور بزرگان و هنرمندان برجسته و تجليل از چهار موسيقيدان در تالار وحدت برگزار شد.

 به گزارش خبرنگار موسيقي مهر، اين مراسم در حالي برگزار شد كه بزرگان موسيقي اصيل وسنتي ايران در "شب موسيقي" گرد هم آمدند تا علاوه بر شنيدن و ديدن اجراهاي مختلف موسيقي شاهد تجليل از چهار هنرمند پيشكسوت عرصه موسيقي،فرهاد فخرالديني،حسين عليزاده،كيخسروپورناظري و شهرام ناظري باشند.

در اين مراسم علاوه براعضاي هيئت مديره خانه موسيقي و ديگر بزرگان موسيقي ،وزير ارشاد،معاون امور هنري ،مديردفتر امور موسيقي و جمع زيادي از هنرمندان و علاقه مندان هنر موسيقي حضور داشتند.

درابتداي مراسم گروه "انوار عرفان تربت جام"به سرپرستي "نور محمد در پور"از استان خراسان قطعه اي از موسيقي مقامي شرق خراسان را به مناسبت سال پيامبر اسلام ودر نعت حضرت محمد (ص)اجرا كردند ؛ وپس از آن نماهنگي به ياد "علي تجويدي "و "منوچهر همايون پور "از دست رفتگان موسيقي ايراني در يك سال گذشته پخش شد. 

در ادامه مدير عامل خانه موسيقي ضمن خوش آمد گويي به مهمانان جشن، جشن خانه موسيقي را به ضياقت خانه عشق تعبير كرد وگفت: به جرات مي توان گفت كه همه موجوديت موسيقي اصيل ايراني در جشن خانه خودشان جمع هستند كه باعث افتخار فرهنگ اصيل ومردمي ما ايرانيان است؛ و خوشبختانه اين حضور نشان از اعتماد راستين ومهرورزانه اهالي موسيقي به خانه موسيقي دارد.

"حميد رضانوربخش"  در ادامه به مديران سابق خانه  اشاره كرد و گفت : اگر امروز خانه موسيقي پا گرفته و هفتمين سال تاسيس اين خانه را كنار هم جشن مي گيريم ؛ ثمره تلاش مديران گذشته بوده است كه جا دارد از زحمات تمام دلسوزان عرصه موسيقي چون "حسين عليزاده"،"سعيد شريفيان"،زنده ياد "فريدون ناصري"،"كامبيز روشن روان"و "داود گنجه اي " مراتب سپاس و قدرداني را به جا آوريم.

وي همچنين در باره اهداف در اولويت خانه موسيقي گفت:اشتغال جوانان در عرصه موسيقي يكي از اهداف اصلي واوليه خانه بوده است كه در تلاشيم با رايزني با نهادهاي ذي ربط فضاي مناسب براي اشتغال زايي هنرمندان جوان در عرصه موسيقي را فراهم كنيم؛ واگر خدا ياريمان كند جشن آتي خانه را به جاي يك شب به يك هفته گسترش دهيم.

در اين مراسم همچنين كليپ هايي تهيه شده بود كه در زمان ها مختلف پخش مي شد .در اولين قسمت اين فيلم كه به تعريف موسيقي خوب و بد اختصاص داشت هريك از موسيقيدانان نظر خويش را ابراز كرده بودند.

 "محمد رضا شجريان"درباره چيستي موسيقي خوب وبد گفت:هر نوع از موسيقي كه از هدف اوليه مورد نظر دور شود موسيقي بد وهرنوع موسيقي كه دررشد واعتلاي فرهنگ موسيقي اصيل ايراني ساخته شده باشد موسيقي خوب است؛"فرهاد فخرالديني" در تعريف موسيقي خوب وبد به پرورش نيروي انساني معتقد بود و گفت كه اگر انساني درست پرورش پيدا كند وتعليمات درست ديده باشد اين انسان مي تواند در توليد موسيقي خوب موثر وماندگار باشد،"محمد سرير"به اثرگذاري موسيقي اشاره كرد و گفت:اگرموسيقي اي بتواند اثرگذار باشد ودر تغيير نگاه به موسيقي و عمق اين هنرمفيد واقع باشد اين موسيقي؛موسيقي خوبي است "پرويز مشكاتيان" به نوزايي موسيقي ايراني در شرايط فعلي موسيقي اشاره كرد."داريوش پيرنياكان"به تفكر وپيام در موسيقي خوب معتقد بود. 

پس از پخش اين قسمت از فيلم گروه موسيقي "جوان" به سرپرستي "محمد علي كياني نژاد " قطعاتي از موسيقي را در دستگاه شوربه خوانندگي رجب زاده اجرا كرد.

در اولين بخش تجليل كه قرار بود از دو هنرمندي كه در اشاعه شعر و تفكر مولانا فعاليت ارزشمندي داشته اند تقدير شود ، ابتدافيلم هاي كوتاهي از نوازندگي و اجراي كيخسرو پورناظري و شهرام ناظري پخش شد و سپس با دعوت از محمدرضا شجريان و محمد سرير، از اين دو هنرمند(كيخسرو پورناظري و شهرام ناظري) دعوت شد تا به روي صحنه بروند.

پس ازاين تجليل كه با مشاركت موسسه توسعه انديشه و عرفان مولانا برگزار شد، "شهرام ناظري" همراه با گروه "كابوكي" قطعه اي را براي حاضرين اجرا كردند. شهرام اين برنامه رابا آوازي با شعر حافظ"در نظربازي ما بيخبران حيرانند"و در دستگاه سه گاه -كه به نحو خاصي كه مربوط به لحن حماسي ناظري است-شروع كرد و درادامه تصنيف قفل زندان را كه اخيرا در كنسرت ورزشگاه انقلاب اجرا كرده بود خواند.

بخش دوم  مراسم تجليل نيز ابتدا با پخش تصاويري در باره فعاليت هاي هنري فخرالديني و عليزاده آغاز شد و در ادامه "فرهاد فخرالديني" رهبراركستر ملي و"حسين عليزاده "با آمدن بر روي سن به ترتيب از "مصطفي كمال پور تراب"پژوهشگر موسيقي و"هوشنگ ظريف"نوازنده تار جوايز خود رادريافت كردند.

در ادامه اين برنامه ، اردشيركامكار و شروين مهاجربا كمانچه و كامبيز گنجه اي با تنبك قطعاتي را در شور و دشتي اجرا كردند.

در بخش ماقبل پاياني اين جشن داريوش پيرنياكان (سخنگو و دبير هيئت مديره)بيانيه خانه موسيقي را قرائت كرد.در اين بيانيه با اشاره به نكات خوب و ارزشمندي در زمينه تعاملات خانه با ديگر نهاد ها، ابراز اميدواري شده بود تا مسئولان ارشاد در دولت نهم كه با شعار فرهنگ مداري و پاسداري از ارزش ها بر سركار آمده است از موسيقي اصيل و ارزشمند ايراني و حمايت از فعاليت هاي سالم موسيقايي نقش پررنگي را ايفا كند.

مراسم هفتمين سالگرد جشن خانه موسيقي با اجراي اركستر موسيقي ملي به رهبري "فرهاد فخرالديني " و خوانندگي "سالار عقيلي" به پايان رسيد.در اين اجرا پنج قطعه از ساخته هاي تجويدي،فخراليني و...اجراشد كه با استقبال خوب حاضران مواجه شد.

حاشيه مراسم

ازدحام جمعيت مشتاق براي حضور در اين جشن به حدي بود كه برخي از هنرمدان ازجمله هوشنگ ظريف و حسين عليزاده به زحمت وارد محوطه تالار شدند.

برخورد تند و خشن يكي از نگهبانان تالار موجب رنجيدگي خاطر چند تن ار هنرمندان شد.

ديررسيدن شهرام ناظري موقع آمدن بر روي صحنه و گرفتن جوايز خود از دست شجريان موجب پخش شايعاتي شد ولي ناظري درتوضيح اين اتفاق گفت هيچ تعمدي در كار نبوده است.

"پيام جهانماني" يكي از شاگردان "حسين عليزاده" پس ازمراسم تجليل به اجراي  تك نوازي تارپرداخت كه در اين اجرا شيوه تار نوازي استادش به خوبي مشهود بود.

بسياري از حاضران از كمبود جا گله داشتند و خواستارآن بودند كه در سال هاي بهد جشن خانه موسيقي در مكان بزرگتري برگزار شود.

 

 

کد خبر 387832

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha