به گزارش خبرنگار مهر، حسن قاضی زاده هاشمی در جمع خبرنگاران در حاشیه بیست و دومین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی اظهارداشت: خوشبختانه در بخش علوم پزشکی، محققان بین المللی زیادی داریم که رتبه های خوبی تاکنون در منطقه و در برخی حوزه ها در دنیا کسب کرده اند.
وی افزود: در طول ۳ سال گذشته، پژوهشگران ۴ برابر شده اند که تولید مقالات آنها با کیفیت و کمیت خوبی روبرو شده است.
وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه رقابت باعث رشد می شود، اظهار داشت: در حال حاضر نزدیک به ۶۰۰ مرکز تحقیقاتی داریم که در سال با یکدیگر رقابت می کنند که با معیارهای بین المللی در چنین جشنواره هایی رتبه هایی کسب می کنند.
قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه در حال حاضر بیمارستان های آموزشی جنبه درمانی پیدا کرده اند، گفت: این موضوع یکی از مشکلاتی است که با رشد جمعیت و مهاجرت مردم از روستاها به شهرها به وجود آمده است.
وی ادامه داد: با وجود این افزایش جمعیت و مهاجرت، نتوانسته ایم بیمارستان بسازیم، به همین دلیل مراکز آموزشی به درمانی تبدیل شدند.
وزیر بهداشت افزود: این مشکل باعث شده تا از ظرفیت نیروهای متخصص کمتر از ۳۰ درصد استفاده شود و این یک ظلم است.
قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه باید در حوزه آموزشی، تخت بیمارستانی زیادی ساخته شود، گفت: اگر دولت و مجلس نمی توانند، باید این امکان را برای بخش خصوصی فراهم کنند تا بتوانیم علاوه بر کمبودها، نیروی متخصص در زمینه های مختلف داشته باشیم و بتوانیم در بخش های بین المللی نقش بیشتری را ایفا کنیم.
وی در خصوص اعتبارات پژوهشی در دانشگاه های علوم پزشکی گفت: در حال حاضر این میزان اعتبارات، خیلی کم است و کمتر از نیم درصد است.
وزیر بهداشت افزود: البته دانشگاه های علوم پزشکی را موظف کردیم که از درآمد اختصاصیشان بین یک تا ۳ درصد به امر پژوهش اختصاص دهند که به نوعی خود دانشگاه ها درآمد ایجاد می کنند تا پژوهش انجام شود.
قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه مهمتر از بودجه و امکانات، فضای عمومی کشور مهم است، اظهارداشت: اگر فضا آرام و امیدبخش باشد، محقق هم احساس امنیت می کند و امیدوار به آینده به دنبال توسعه فناوری و خلق ثروت می رود.
وی با بیان اینکه محقق در هر جای دنیا قبل از هر چیز به توجه و احترام نیاز دارد گفت: همچنین آنها به امکانات، تسهیلات و ثبات قوانین نیاز دارند که متاسفانه این موضوع در کشور ما ضعیف است.
نظر شما