به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از «سی اِن اِن»، نتایج آخرین نظرسنجی این خبرگزاری نشان می دهد که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور منتخب آمریکا با نرخ مقبولیت حدود ۴۰ درصد، دارای کمترین نرخ مقبولیت در میان رؤسای جمهور اخیر این کشور است.
نرخ مقبولیت وی همچنین ۴۴ امتیاز کمتر از نرخ مقبولیت «باراک اوباما» چهل و چهارمین رئیس جمهوری آمریکاست. بر این اساس در پی یک دوره انتقالی پرهیاهو، میزان مقبولیت ترامپ بیش از ۲۰ امتیاز کمتر از سه رئیس جمهور پیشین این کشور است.
این در حالی است که اوباما در سال ۲۰۰۹ با ۸۴ درصد، «بیل کلینتون» در سال ۱۹۹۲ با ۶۷ درصد و «جورج بوش پسر» در ماه ژانویه ۲۰۰۱ با ۶۱ درصد نرخ مقبولیت سوگند یاد کردند.
اقدامات و اظهارات خبرساز و جنجالی ترامپ در دوران انتقال قدرت سیاسی از اوباما به وی، بسیاری از مردم آمریکا را با تردیدهای فزاینده ای در خصوص توانایی وی برای انجام وظایف ریاست جمهوری مواجه ساخته است. حدود ۵۳ درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی می گویند که اقدامات و اظهارات ترامپ از روز انتخابات، آنها را نسبت به توانایی وی برای اداره امور ریاست جمهوری با تردید روبرو ساخته است.
گفتنی است که رئیس جمهور منتخب آمریکا بر روی صفحه توئیتر خود، ضمن رد نتایج این نظرسنجی مدعی شد که «مردمانی که پیش از انتخابات [ریاست جمهوری] نظرسنجیهای ساختگی ترتیب می دادند و در اشتباه بودند، حالا در حال انجام نظرسنجی برای ارزیابی نرخ مقبولیت [من] هستند. در این نظرسنجی ها مانند گذشته تقلب شده است».
از سوی دیگر، «شون دافی» نماینده کنگره آمریکا و یکی از حامیان ترامپ گفت که مبارزه کنونی رئیس جمهور منتخب آمریکا با رسانه ها به وجهه وی آسیب زده است. این مبارزه آشکار میان ترامپ و سی اِن اِن و سایر رسانه ها باعث کاهش نرخ مقبولیت وی در نظرسنجی ها شده است».
به گزارش سی اِن اِن، از ماه نوامبر سال میلادی گذشته برداشت مردم آمریکا از ترامپ رو به نقصان گذاشت. در آن زمان «میزان عدم رضایت» از نحوه مدیریت وی در دوران انتقال با هفت امتیاز افزایش به ۵۲ درصد رسیده بود و «میزان عدم اعتماد» به توانایی ترامپ برای اداره وظایف ریاست جمهوری ده امتیاز افزایش یافت.
افزون بر این، میزان محبوبیت عمومی شخص ترامپ- صرفنظر از توانایی وی برای انجام وظایف محوله- با ۳ امتیاز کاهش به ۴۴ درصد رسیده است.
به رغم این نظرسنجی ها، بسیاری از مردم آمریکا همچنان بر این باورند که ترامپ به تعدادی از وعده های انتخاباتی خود عمل خواهد کرد که برخی از آنها عبارتند از وضع تعرفه ها بر شرکتهای تولید کننده کالا در مکزیک (با ۷۱ درصد آراء)، مذاکره مجدد در مورد «موافقتنامه تجارت آزاد آمریکای شمالی» موسوم به نفتا (با ۶۱ درصد آراء) و ایجاد مشاغل با درآمد مکفی در مناطقی که به لحاظ اقتصادی با چالش مواجه هستند (با ۶۱ درصد آراء).
نظر شما