۲ بهمن ۱۳۹۵، ۱۵:۵۲

حاجی بابایی در نشست خبری مطرح کرد:

اعمال فشار برای انصراف مجلس از مصوبات عدالت خواهانه و مردمی

اعمال فشار برای انصراف مجلس از مصوبات عدالت خواهانه و مردمی

رئیس کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه با انتقاد از ارائه آمارهای غیرواقعی در خصوص بار مالی برنامه ششم گفت: این آمارها برای اعمال فشار بر مجلس در راستای دست کشیدن از مصوبات عدالت خواهانه است.

به گزارش خبرنگار مهر، حمیدرضا حاجی بابایی رئیس کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه در نشست خبری با موضوع بررسی برنامه  گفت: عده ای می گویند که بار مالی برنامه ششم در کمیسیون تلفیق افزایش یافته است. نشانه ایجاد بار مالی جدید را در مواد لایحه ارائه بدهند؟

وی گفت: بار مالی اضافه شده با منابع ایجاد شده یکی است بنابراین لایحه برنامه بار مالی ندارد.

حاجی بابایی ارائه آمار غیرواقعی برای مصوبات مجلس در خصوص برنامه ششم را وهن مجلس  خواهند و اظهار داشت: این آمارهای غیرواقعی در راستای ایجاد فشار بر مجلس جهت کوتاه آمدن از مصوبات عدالت خواهانه و مردمی خود وارد شده است.

حاج بابایی گفت: برنامه ششم توسعه در طول ۳۷ سال گذشته برنامه ای ویژه است زیرا مجلس با کمک دولت این لایحه را تدوین کرده است. پیش از این دولت به مجلس لایحه می داد.

وی با بیان اینکه ۲۶ مردادماه کار کمیسیبون تفیق آغاز شد گفت: رئیس مجلس نامه ای به مقام معظم رهبری نوشتند مبنی بر اینکه لایحه ارائه شده از سوی دولت، لایحه برنامه نیست و دولت یا باید لایحه برنامه بدهد و یا این لایحه در مجلس تدوین شود که رهبری فرمودند مملکت نیاز به برنامه دارد. اولویت با دولت است اگر اتفاق نیفتاد راه حل دوم انتخاب شود.

رئیس کمیسیون تلفیق تصریح کرد: بنابراین مقرر شد مجلس با همکاری دولت برنامه ششم توسعه را تدوین کند. تدوین برنامه حدود ۵ ماه و ۲ روز طول کشید و کار هنوز تمام نشده است. امروز در مجمع تشخیص برای بررسی برنامه جلسه داشتیم و بعد از آن نیز باید در جلسات شورای نگهبان برای دفاع از برنامه حضور یابیم.

وی با بیان اینکه ۲۲ اولویت در برنامه ششم تعیین شد، گفت: در ابتدا مشکلات اساسی کشور را بررسی کردیم. دولت حدود ۲۰ اولویت را تعیین کرده بود که چند مورد هم در مجلس اضافه شد. این موارد شامل عدالت خواهی، مبارزه با فساد، فرهنگ، آسیب های اجتماعی و فضای مجازی بود.

نماینده مردم همدان تاکید کرد: ۸۰ درصد اولویت های کمیسیون تلفیق با اولویت های دولت تطابق داشت.

حاج بابایی با اشاره به تطابق جداول دولت و کمیسیون تلفیق در خصوص برنامه ششم توسعه گفت: فقط در بخش کشاورزی تفاوت هایی وجود دارد. کمیسیون تلفیق رشد کشاورزی را ۸ درصد در نظر گرفت در حالی که دولت ۵ درصد در لایحه پیش بینی کرده بود.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه در تشریح تفاوت دیگرلایحه برنامه دولت در گزارش کمیسیون تلفیق گفت: میزان سرمایه گذاری سالانه در مصوبه کمیسیون تلفیق ۷۷۰ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود در حالی که دولت در ابتدا ۶۸۰ هزار میلیارد تومان تعیین کرده بود.

رئیس کمیسیون تلفیق اظهار داشت: در مورد نرخ بیکاری نیز دولت در ابتدا اعلام کرده بود که در پایان برنامه، به گونه ای عمل خواهیم کرد که نرخ بیکاری به ۷ درصد برسد اما پس از مدتی آمارها را اصلاح کرده و اعلام کرد: سال آینده نرخ بیکاری ۱۲.۶ درصد خواهد بود که اگر هر سال ۸ واحد کاهش داشته باشیم در پایان برنامه به نرخ ۸.۶ درصد می رسیم که کمیسیون تلفیق و دولت بر این نرخ به توافق رسیدند.

وی ادامه داد: طبق جدول شماره ۴ برنامه ششم توسعه که در آن درآمدها و هزینه های دولت در برنامه ششم تعیین شده است، درآمدها و هزینه ها یک ریال تفاوت ندارد بنابراین برنامه ششم توسعه، یک ریال بار مالی نخواهد داشت.

نماینده مردم همدان با اشاره به توصیه رئیس مجلس مبنی بر اصلاح بندهای مربوط به افزایش ۶ قلم بار مالی گفت: یکی از موضوعاتی که از نظر رئیس مجلس بار مالی تلقی می شد بدهی ۱۲۰ هزار میلیارد تومانی دولت به سازمان تامین اجتماعی بود که با توافق دولت مقرر شد این بدهی پرداخت شود.

حاج بابایی تصریح کرد: رقم دیگر، ۸۸ هزار میلیارد تومان بار مالی تغییر نرخ خوراک پتروشیمی ها بود که با پیشنهاد بنده حذف شد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه گفت: مورد سوم ۱۷۰ هزار میلیارد تومان بار مالی بخش راه بود که بررسی شد و متوجه شدند که منابع مورد نیاز نیز پیش بینی شده است. یک میلیارد دلار هم برای راه آهن از صندوق ذخیره ارزی اختصاص داده شد.

رئیس کمیسیون تلفیق با اشاره به توافق دولت و کمیسیون برنامه در خصوص مصوبات مربوط به ایثارگران افزود: مواد مربوط به ایثارگران هم بار مالی داشت اما این مواد تماما با توافق کمیسیون تلفیق، نیروهای مسلح و دولت به تصویب رسید.

وی خاطرنشان کرد: مواد مربوط به قوه قضائیه و صدا و سیما نیز بار مالی نبود چون داخل جدول درآمد هزینه ها پیش بینی شده بود.

نماینده مردم همدان با بیان اینکه ما منابع مالی فراوانی را برای دولت در این لایحه درآمد زایی کردیم و نرخ سرمایه گذاری را از ۶۸۰ هزار میلیارد تومان به ۷۷۰ هزار میلیارد تومان افزایش دادیم.

حاج بابایی اظهار داشت: ۹۰ هزار میلیارد تومان از محل هدفمندی یارانه ها برای دولت درآمدزایی کردیم زیرا تا به حال این درآمد در بودجه دیده نمی شد و امسال دولت باید ۹۰ هزار میلیارد تومان سقف بودجه خود را افزایش دهد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه گفت: همچنین دولت مکلف شد با برداشت از صندوق توسعه ملی شرکت های ایدرو، ایمیدرو و پتروشیمی ها را توسعه دهد.

رئیس کمیسیون تلفیق افزود: همچنین با محدودیت هایی که برای حقوق های نجومی پیش بینی شده درآمد دولت افزایش یافت.

وی با اشاره به قوانین جدی نظارتی برنامه ششم در ساختار بانک مرکزی و خزانه داری کل گفت: بر این اساس همه حساب هایی که در دستگاههای اجرایی، دانشگاهها و نهادها وجود دارد در بانک مرکزی تجمیع می شود.

نماینده مردم همدان با تاکید بر اینکه ایجاد هرگونه بار مالی جدید در برنامه ششم توسعه دولت دستگاههای اجرایی ممنوع شد، گفت: برنامه ششم توسعه در ۵۰ ماده حکم و بند برای دولت منابع مالی جدید خلق کرد.

حاج بابایی تصریح کرد: تمام توان خود را بکار گرفتیم تا دولت تحت فشار افزایش بار مالی قرار نگیرد و به سمتی حرکت کند که فضای جدید ایجاد شود.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه با اشاره به سیاست های تعیین کننده برنامه ششم ادامه داد: ایجاد شفافیت در تمام امور، نظارت، پاسخگویی از سیاست های تعیین کننده برنامه ششم توسعه بود.

رئیس کمیسیون تلفیق گفت: تمام بانکها و وزارتخانه ها مکلف شدند در پرداخت حقوق و معاملات خود به سامانه متصل شوند.

وی برنامه ششم را مردمی و عدالت خواهانه خواند و عنوان کرد: برنامه ششم رابطه حاکمیت و مردم را تحکیم کرده و تهدیدها را مرتفع می سازد. همچنین اقشار کم درآمد را مورد توجه قرار خواهد داد.

نماینده مردم همدان افزود: طبق برنامه ششم توسعه سه دهک پائین جامعه که تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی هستند افزایش حقوق خواهند داشت.

حاج بابایی توانمندسازی فقرا و محرومین را از ویژگیهای برنامه ششم خواند وگفت: هیچ جای برنامه ششم ماده و بندی در راستای گران کردن قیمت ها وجود ندارد مگر ماده ۴۹ مربوط به هدفمندی که پیشنهاد جایگزین دولت به تصویب رسید.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه با اشاره به توجه ویژه برنامه ششم به خصوصی سازی گفت: برنامه ششم در اجرای سیاست های خصوصی سازی تا جایی پیش رفته که شرکت های هواپیمایی، راه آهن و ... مجوز واگذاری دریافت کردند و برای محیط کسب و کار و بهره وری نیز احکامی صادر شده تا بتوانیم رتبه ایران در محیط کسب و کار را در منطقه و جهان ارتقا دهیم و بتوانیم تا پایان برنامه ششم به رتبه ۷۰ برسیم.

وی با اشاره به نگاه تخصصی برنامه ششم به بخش کشاورزی گفت: در بخش صنعت و معدن نیز قوانین ویژه مالی دیده شده است که در این راستا ۴۰ درصد تسهیلات اعطایی بانکها در اختیار بخش صنعت و معدن قرار گرفته است.

رئیس کمیسیون تلفیق با اشاره به توجه برنامه ششم به دستیابی به فناوری های هوا و فضا تصریح کرد: در این راستا گام های بلندی برداشته شده و در بحث انرژی هسته ای نیز موادی به تصویب رسیده تا دولت اقدامات مناسب را انجام دهد.

وی با بیان این که دولت را مکلف به حمایت از مقاومت و فلسطین کرده ایم، افزود: دولت موظف است روابط اقتصادی دو جانبه و چند جانبه خود را با کشورهای مقاومت و منطقه افزایش دهد.

نماینده مردم همدان گفت: بیش از صد حکم برای پاسخگو کرده قوه قضائیه با همکاری با سایر قوا به تصویب رسانده ایم.

حاج بابایی با بیان اینکه برنامه ششم همه موانع را از جلو پای سرمایه گذاران برداشته است، اظهار داشت: برنامه ششم بخش دولتی را محدود کرده و تمام سیستم را برای سرمایه گذاری بخش خصوصی و تعاونی باز کرده است و سرمایه گذاری را محترم شمرده است.

برنامه ششم توسعه چرخ اقتصاد کشور را به حرکت در می آورد

عضو کمیسیون برنامه و بودجه همچنین از رایزنی کمیسیون تلفیق با ۲۰ دانشگاه برتر کشور همچنین شخصیت ها و کارشناسان متخصص خبر داد و گفت: اجرای برنامه ششم رونق اقتصادی ایجاد کرده و چرخ اقتصاد کشور را به حرکت در می آورد.

وی با اشاره به شبهاتی که در بار مالی حکم بازنشستگی ۲۰ ساله زنان مطرح می شود، گفت: ۹۳۰ تا ۹۴۰ هزار نفر از زنان در کشور شاغل هستند که ۵۲۰ تا ۵۳۰ هزار نفر از آنان در آموزش و پرورش مشغول می باشد.

رئیس کمیسیون تلفیق خاطرنشان کرد: از این تعداد ۲۷۰ هزار نفر زیر ۲۰ سال سابقه کار دارند. در سال ۹۱ که بنده وزیر آموزش و پرورش بودم بخشنامه ای صادر شد و سهمیه ای برای بازنشستگی ۹ هزار نفر با ۲۰ سال خدمت اختصاص داده شد. شاید تعداد اندکی از این بخشنامه استفاده کردند.

وی افزود: کسی که با ۲۰ سال سابقه بازنشسته شود دو سوم حقوق خود را دریافت می کند بنابراین ۱۲ ماه حقوق کاملش برای دستگاه ذخیره می شود. دستگاهها هرگز به جای این نیروها، نیروی جدید جذب نمی کنند لذا به صندوق های بازنشستگی نیز ضرری وارد  نمی کنند.

نماینده مردم همدان با انتقاد از عملکرد صندوق های بازنشستگی گفت: چطور صندوق ها با دریافت ۲۰ سال حق بیمه از کارمندان ورشکسته هستند؟

حاج بابایی با باین اینکه روند استخدامی در کشور ایرادات اساسی دارد، اظهار داشت: به عنوان مثال خانمها با ۳۸ سال استخدام می شوند، ۲۰ سال هم کار می کنند. واقعا یک خانم ۵۸ ساله توانایی کار بیشتر ندارد.

کد خبر 3883341

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • یوسف IR ۲۰:۱۹ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۲
      0 0
      از حسن توجه جنابعالی و همه همکاران محترم تلفیق و همه نمایندگان محترم که برنامه ششم توسعه را با همراهی و همگامی نماینده دولت محترم تصویب کردند صمیمانه تشکر می کنیم مرحبا دکتر و همه همکاران مجلسی تان
    • بیگی IR ۱۲:۴۸ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۳
      0 0
      همان مصوبات عدالت خواهانه که احمدی نژاد هم فراوان داشت و امروز آثارش را می بینیم!!
    • صبور IR ۰۷:۳۷ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۶
      0 0
      سلام جناب دکتر..متشکریم ازشما وهمکارانتان امیدواریم ازلایحه درشورای نگهبان هم دفاع کنید وحقوق زنان شاغل راحفظ کنید.مطمئنا دعای خیر بانوان پشت سرشماست