به گزارش خبرگزاري مهر، مجله " ريل تروس " در تحليلي نوشت : دورنماي سياسي منطقه خاورميانه تغيير يافته است، اما نه آنگونه كه واشنگتن انتظار داشت، زيرا خشونت درعراق افزايش يافته؛ حماس در انتخابات پيروز شد و شكست اخير اسرائيل در برابر حزب الله لبنان، دشمنان آنها را تقويت و به اتحاد هرچه بيشتر جهان عرب منجر شده وايران به عنوان يك بازيگر قدرتمند منطقه اي ظاهر شده است.
نويسنده اين تحليل به بخشي از گزارش انستيتو"چاتام هوس" در انگليس اشاره مي كند كه دراين باره نوشت :"مشكل بزرگ پيش روي آمريكا اين است كه ايران به عنوان يك قدرت بانفوذ درعراق جايگزين آمريكا شده است. اين مسئله نشان مي دهد كه ايران يك نقش مهم را در آينده عراق ايفا مي كند. ايران همچنين حضور برجسته اي در افغانستان و روابط اجتماعي نزديكي با آن دارد.
به گزارش مهر، در ادامه اين تحليل آمده است : خصومت بين واشنگتن و تهران پس از انقلاب سال 1979 آغاز شد و بسياري از ايراني ها هنوز حمايت آمريكا ازصدام را در طول جنگ هشت ساله فراموش نكرده اند و امروز تنش ها با توجه به حضور 135 هزار نيروي آمريكايي در عراق افزايش يافته است.
نويسنده همچنين به اظهارات "نيكولاس برنز" معاون وزير امورخارجه آمريكا اشاره مي كند كه ادعا كرد :" يك ايران با داشتن سلاح هسته اي براي همه كساني كه به امنيت و صلح ارزش مي گذارند، غيرقابل فكر است."
در بخش ديگري از اين تحليل آمده است : اكثرآمريكاييها ديگر از جنگ عراق حمايت نمي كنند.اسرائيل هم در برابر حزب الله به پيروزي نرسيد و همين امر حزب الله و دشمنان ديگر اسرائيل را تقويت كرد و به نظر مي رسد كه سازمان ملل متحد قدرت خود را از دست داده است.
نويسنده در پايان يادآور مي شود : از آنجا كه بسياري حزب الله را پيروز جنگ لبنان اعلام كرده اند ، ايران خود را به عنوان يك قدرت منطقه اي يافته است و اين در حالي است كه بسياري از اين مسئله متعجبند كه اگر ايران به باشگاه هسته اي بپيوندد، چه نقشي ايفا خواهد كرد.
نظر شما