دكتر عبدالحسين شاهوردي در گفتگو با خبرنگار فناوري مهر افزود: موجودات همانندسازي شده به نسبت ديگر موجودات از حساسيت هاي بيشتري برخوردارند و بالطبع بايد مراقبت هاي بيشتري از آنها صورت گيرد.
وي اضافه كرد: حالات و واكنش هاي اين بره با ديگر گوسفندهاي همانند سازي شده متفاوت است و دليل اصلي آن نيز تفاوت در جغرافيا و نژاد اين گوسفند است. عمر طبيعي گوسفند 7 سال است و نخستين گوسفند شبيه سازي دنيا هم 4 سال زنده مانده بود كه نشان مي دهد تفاوت هاي زيادي در گوسفندهاي شبيه سازي شده و عادي از نظر طول مدت زندگي وجود ندارد.
معاون پژوهشي پژوهشكده رويان به بازتاب هاي جهاني اين موفقيت پژوهشگران كشورمان اشاره كرد و گفت: رسانه هاي تصويري و خبرگزاري هاي فرانسه، آسوشيتدپرس و اروپا و به خصوص رسانه هاي كشورهاي منطقه به شكل گسترده اي به اين موفقيت پرداخته اند. دليل اين امر نيز اين است كه علم شبيه سازي و دانش دستيابي به اين فناوري، دانش بكري است و هر گوشه جهان اين اتفاق رخ دهد به همين حساسيت با آن برخورد مي شود.
وي در خصوص نامگذاري دومين گوسفند شبيه سازي شده ايراني گفت: نام هاي متعددي براي نامگذاري اين بره پيشنهاد شده كه از جمله "رويانا"، "مهر"، "پاژن" است كه البته هنوز به طور قطعي هيچ نامي مشخص نشده است.
شاهوردي اضافه كرد: نام علمي دومين گوسفند شبيه سازي شده ايراني Royan ShAC2 است كه در ژورنال ها و مقالات با همين عنوان تعريف مي شود.
نظر شما