علی ممبینی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اهمیت اجرای طرح سنجش سلامت نوآموزان در غربالگری و تعیین جایگاه صحیح آموزشی افزود: این طرح در ۴۶ پایگاه سنجش سلامت در شهرستان های مختلف استان و مناطق عشایری تا پایان دی ماه به اجرا در آمد. از تعداد کل مراجعین، ۹۰ هزار نفر نوآموز بدو ورود به پایه اول و ۱۴ هزار و ۴۲۹ نوآموز پیش دبستانی سنجش شدند.
ممبینی افزود: پس از ارزیابی های اولیه، ۹۱ هزار و ۳۵۵ نفر به مدارس عادی معرفی شدند. و تعداد ۱۳ هزار و ۷۴ نوآموز برای ارزیابی دقیق تر به مرحله تخصصی ارجاع داده شدند که از این تعداد، چهار هزار و ۱۱۱ نوآموز مشکوک به مشکل بینایی، ۲ هزار و ۱۴۲ نوآموز مشکوک به مشکل شنوایی، و ۹۸ نوآموز مشکوک به مشکل جسمی حرکتی تشخیص داده شدند.
وی ادامه داد: پنج هزار و ۱۷ نفر نیز به مرحله تخصصی سنجش آمادگی تحصیلی ارجاع شدند. حدود یک هزار و ۷۰۶ نفر نیز مشکوک به داشتن بیش از یک مشکل بودند که به مرحله تخصصی ارجاع داده شدند.
وی با مقایسه جذب نوآموزان نسبت به سال گذشته اظهار کرد: امسال حدود ۷۷ هزار و ۳۱۲ نفر تحت پوشش طرح سنجش سلامت قرار گرفتند که نسبت به سال گذشته، ۲۷ هزار و ۱۱۲ نفر افزایش جذب داشتیم که عمده این توسعه در مناطق روستایی و محروم اتفاق افتاده است.
ممبینی با اظهار امیدواری برای توسعه و جذب صد در صدی طرح سنجش سلامت در سال آینده بیان کرد: طبق آمار آموزش و پرورش، ۱۰۰ هزار نفر بدو ورود به پایه اول در خوزستان داریم و نوآموزانی که تحت پوشش این طرح قرار نگرفته اند، به عنوان دانش آموزان جا مانده از طرح حتما باید برای ارزیابی به پایگاه های سنجش مراجعه کنند.
رئیس آموزش و پرورش استثنایی خوزستان ضمن تشکر از تمام عوامل اجرایی که در اجرای این طرح با اداره استثنایی همکاری می کنند، انتظار می رود در سال آینده بتوانیم با همکاری بخشداریها، دهیاریها و دیگر ارگان ها توسعه صد در صدی را در این زمینه شاهد باشیم.
وی پراکندگی دانش آموزان و گرمای تابستان را از جمله چالش های طرح دانست و افزود: مهاجرت دانش آموزان عشایری، عدم مشارکت و همکاری برخی اولیای نوآموزان در مراجعه به پایگاه ها از دیگر مشکلاتی است که مجریان طرح با آن درگیر هستند ورسانه ها می توانند با اطلاع رسانی در مورد اهمیت غربالگری و سنجش کودکان به این مهم کمک کنند.
نظر شما