به گزارش خبرنگار مهر، محمدعلی خاشی صبح چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه گمرکات استان در دولت یازدهم، اظهار داشت: یکی از نخستین اقدامات انجام شده در این حوزه کلنگ زنی مجتمع ۱۷ هکتاری در دو فاز بود.
وی بیان کرد: در حال حاضر فاز نخست این طرح به اتمام رسیده و فاز دوم نیز انجام شده است.
مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی با بیان اینکه برآورد اولیه برای اجرای این پروژه در سال ۹۱ بالغ بر شش میلیارد تومان بوده است، عنوان داشت: طی این سال ها میزان تخصیص بودجه پروژه در هر سال کمتر از ۵۰ درصد بوده است.
خاشی با اشاره به اینکه طبق آخرین برآوردهای انجام شده این پروژه حدود ۱۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، عنوان داشت: تاکنون بالغ بر چهار میلیارد تومان در این پروژه هزینه شده و اتمام آن نیز حدود شش میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
اجرای فاز سوم مجتمع ۱۷ هکتاری گمرک استان
وی با بیان اینکه فاز سوم این پروژه نیز به زودی اجرا می شود، بیان داشت: این فاز شامل آسفالت پارکینگ ها و خیابان ها و ادحداث ساختمان درب ورود و خروج گمرک خواهد بود.
مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی اضافه کرد: با بهره برداری از فاز یک و دو این پروژه دیگر سهمیه واردات مرزنشینان بخاطر نبود زیرساخت سوخت نمی شود.
خاشی، اخذ مجوز ترانزیت سوخت را یکی دیگر از اقدامات انجام شده در گمرکات استان طی سال ۹۲ عنوان کرد و گفت: صدور این مجوز سبب شد که تا پایان سال ۹۲ بالغ بر ۹هزار و ۴۰۰ دستگاه سوخت از استان به افغانستان ترانزیت شود.
وی با بیان اینکه همچنین در این سال سامانه هدایت مشتقات نفتی راه اندازی شد که بعد از این عملیات توقف کامیون ها در بیرجند را نداشتیم.
مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی همچنین به اقدامات انجام شده در سال ۹۳ اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین اقدامات انجام شده در این سال راه اندازی سامانه جامع گمرکی در کشور و به فاصله ۱۰ روز از آن در ماهیرود به عنوان دورترین گمرک کشور بود.
اختصاص بودجه ۳۰ میلیارد ریالی برای توسعه زیرساخت ها
خاشی، خریداری ۲۱ واحد سازمانی در سربیشه و درح برای استقرار کارکنان گمرک، اخذ مجوز ترانزیت خارجی کود، استقرار امکانات ایمنی در مرز ماهیرود، افزایش درب های خروجی مرز و به طبع آن افزایش دو برابری ورودی و خروجی کالا از مرز ماهیرود و ارائه خدمات گمرکی به واحدهای تولیدی استان در محل کارخانه را از دیگر اقدامات انجام شده در سال ۹۳ برشمرد.
وی با بیان اینکه بهره برداری از فاز نخست مجتمع ۱۷ هکتاری گمرک استان یکی از اقدامات انجام شده در سال ۹۴ بوده است، عنوان داشت: استقرار گمرک در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند، راه اندازی سامانه جامع گمرکی در بازارچه مرزی ماهیرود و منطقه ویژه اقتصادی از دیگراقدامات انجام شده در این سال بود.
مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی همچنین از اختصاص بودجه ۳۰ میلیارد ریالی برای توسعه زیرساخت ها در گمرک استان از محل اعتبارات اختصاصی گمرک ایران در سال ۹۴ خبر داد و گفت: با این اعتبار نخستین پروژه عمرانی استان در سال اقتصاد مقاومتی در ماهیرود کلنگ زنی شد.
راه اندازی کارشناسی مجازی
خاشی ادامه داد: این پروژه شامل یک سوله با ظرفیت داخلی یک هزار و ۶۲۰۰ متر مربع و ۴۰۰ متر مربع بارانداز حاشیه سوله، یک ساختمان دو طبقه با کاربری آسایشگاه و احداث جایگاه سگ های شناسایی مواد مخدر است که امیدواریم این پروژه ها در دهه فجر به بهره برداری رسد.
وی اضافه کرد: یکی دیگر از اقدامات انجام شده در قالب سامانه جامع گمرکی راه اندازی کارشناسی مجازی صدور اظهارنامه مالیاتی بود که این امر سبب جلوگیری از تخلفات و افزایش سرعت در ارائه خدمات شده است.
مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی همچنین از اخذ کد کمرگی برای گمرک مستقر در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند خبر داد و افزود: این امر در دو هفته قبل محقق شده و بعد از این گمرک منطقه ویژه اقتصادی با کد ۶۰۶۰۰ ارائه خدمات خواهد کرد.
صادرات ۷۴۰ میلیون دلار کالا از استان
خاشی همچنین به صدور چهار هزار و ۴۹۱ فقره اظهارنامه صادراتی در استان طی ۱۰ ماهه گذشته اشاره کرد و گفت: این اظهارنامه ها به ارزش ۱۵۳ میلیون دلار و وزن ۸۱۵ هزار تن بوده که از نظر تعداد ۵۰ درصد، ارزش شش درصد و از نظر وزنی نیز ۳۵ درصد رشد داشته است.
وی از صادرات ۵۸۰ میلیون دلار کالا از محل ماده ۱۱۶ در این مدت خبر داد و افزود: این میزان نیز نسبت به سال گذشته از نظر ارزشی ۳۵ درصد و از نظر وزنی نیز ۱۵۵ درصد افزایش را نشان می دهد.
مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی اضافه کرد: مجموع صادرات انجام شده از مرز استان طی این مدت ۷۴۰ میلیون دلار کالا به وزن سه میلیون و ۲۲۷ هزار تن بوده است.
نظر شما