محمدمهدی فاتح در خلال برگزاری همایش ملی بلورشناسی در دانشگاه صنعتی شاهرود در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به اینکه مبنای علم بلورشناسی در زمینشناسی است اما در مهندسی کاربردهای بسیار زیادی دارد، ابراز داشت: خوشبختانه کشور ما در زمینه کانیها و بلورها که امروز تشکیل دهنده ذرات این کره خاکی هستند، ظرفیت های بسیاری دارد که در یکی از این ظرفیتها داشتن نخبگان علمی خوب در بخشهای مختلف پژوهشی است.
وی افزود: آشنایی با کاربردهای کانیها و بلورها بهخصوص در علم شناخت و کاربرد بلورهای سیلیکونی در ساخت تجهیزات و لوازم برقی امروز تحولی عظیم در دنیا است که با بهرهگیری از این ظرفیت عظیم خدادادی میتوان در پیشبرد اهداف عالیه علمی و نظام آموزشی کشور گامهای مؤثری برداشت.
باید به سمت دانشگاههای نسل سوم و چهارمی پیش رفت
رئیس دانشگاه صنعتی شاهرود گفت: امروز برای پیشبرد اهداف علمی باید به سمت دانشگاههای نسل سوم و چهارمی پیش رفت که تولید علم را محوریت اساس خود قرار میدهند و خوشبختانه این امر در دانشگاه صنعتی شاهرود به برکت حضور متخصصان ارزشمند در حال پیگیری است.
فاتح بابیان اینکه امروز اشتراک داشتههای علمی و معرفی دستاوردهای دانشبنیان یکی از راههای رسیدن به پیشرفتهای علمی در همه جوانب است که برگزاری همایشهایی مانند بلورشناسی کشور و یا ژئوفیزیک نفت در زمره پیشروان این عرصه است که میتواند در توسعه صنایع دانشبنیان برای تحقق اقتصاد مقاومتی مؤثر باشد.
وی افزود: دانشگاه صنعتی در دیماه۹۲ یکبار دیگر نام صنعتی را به خود گرفت و در طرح آمایش یک دانشگاه تخصصی محسوب میشود که باعث شد تا این دانشگاه در منطقه۹ کشوری قرار گیرد و رتبه هفتم در بین ۲۵دانشگاه صنعتی زینتبخش تمام این دستاوردها شد که قطعاً رسیدن به پیشرفتهای علمی در کنار اتخاذ سیاستهای دانشبنیان، به همت متخصصان، اساتید، هیئتعلمی، کارکنان و دانشجویان امکانپذیر شده است.
دانشگاه صنعتی شاهرود در جمع مؤثرترین دانشگاههای جهان
رئیس دانشگاه صنعتی شاهرود همچنین بابیان اینکه این مرکز علمی، دانشگاهی مستقل با هیئتامنا و هیئت ممیزه ویژه خود است، گفت: بر اساس گزارش آی اس سی، این دانشگاه به همراه ۴۳دانشگاه برتر در جمع مؤثرترین دانشگاههای جهان قرارگرفته که افتخاری برای استان سمنان محسوب میشود.
فاتح درباره وضعیت علمی دانشگاه صنعتی شاهرود، بیان داشت: این دانشگاه۴۳سال سابقه دارد و هماکنون ۳۰۳ عضو هیئتعلمی با عنوان نیروهای ارزشمند تولید علم در این دانشگاه مشغول فعالیت هستند که در ۱۴ دانشکده تخصصی با امکانات متنوع و مختلفی نظیر آزمایشگاههای مجهز تدریس میکنند که ماحصل این فعالیتهای علمی در هفت نشریه تخصصی و معتبر منتشر میشود.
وی افزود: در سال گذشته ۶۸۷ مقاله و ۱۰۶طرح تحقیقاتی توسط اعضای هیئتعلمی دانشگاه صنعتی شاهرود تولید و درباره اعتبارات این دانشگاه نیز باید گفت رقم ۱۰۹میلیارد تومان برای این دانشگاه مصوب شده است.
گردآوری تمام نیازهای علمی اساتید و اهلفن زیر یک سقف
رئیس دانشگاه صنعتی شاهرود بابیان اینکه این دانشگاه تنها ۲۰۰هکتار پردیسهای دانشگاهی مختلف مانند معدن و زمینشناسی، فناوریهای نوین، کشاورزی و معدن آموزشی دارد که میتوانند ظرفیتهای خوب علمی و پژوهشی را در اختیار دانشجویان و اساتید این دانشگاه قرار دهند، گفت: در این دانشگاه سعی شده تا تمام نیازهای علمی اساتید و اهلفن زیر یک سقف گردآوری شود.
فاتح ضمن اشاره به فعال بودن دانشگاه صنعتی شاهرود در زمینهٔ عقد قراردادهای مختلف با بخشهای مختلف صنعتی و سازمانهای ملی و مؤسسات بزرگ، ابراز داشت: همکاریهای این دانشگاه در سطوح مختلف استانی و کشوری باعث شده تا علاوه بر درآمدزایی، تولیدات علمی این مجموعه بزرگ آموزش عالی به کشور عرضه شود.
وی با تاکید بر اینکه دانشگاه صنعتی شاهرود با توانمندی بسیار خوب در حوزههای مختلف ازجمله حوزه معدن و زمینشناسی، دارای ژورنالهای علمی بسیار خوبی است و از این تعداد سه ژورنال به زبان انگلیسی عرضه میشود، افزود: این دانشگاه در زمینه ارتباطات علمی پژوهشی با دانشگاههای دیگر از جمله آکادمی علوم زمین و ژئوفیزیک چین ارتباطات خوبی برقرار کرده که در این زمینه چند نفر از دانشجویان دکترای ما برای فرصت مطالعاتی در آن آکادمی مشغول هستند.
برگزاری همایش ژئومکانیک نفت توسط دانشگاه صنعتی شاهرود در تهران
رئیس دانشگاه صنعتی شاهرود درباره بستر فعالیتهای علمی و پژوهشی این دانشگاه هم گفت: یکی از زیرساختهای خوب این دانشگاه آزمایشگاههای مجهز آن است که خوشبختانه باید دراینباره گفت، در حوزههای مختلف آزمایشگاههای بسیار خوبی وجود دارد و برای مثال در حوزه بلور و کانی میتوان به بخشهایی مانند کانیشناسی، شیمی، فیزیک و زمینشناسی و همچنین در بخشهای کانیشناسی پزشکی، کانی آرایی گوهرها، بلورشناسی صنعتی، تجزیه آزمایشگاهی، زمینشناسی بلورها و ... اشاره کرد که محورهای این همایش نیز محسوب میشوند.
فاتح بابیان اینکه دانشگاه صنعتی شاهرود عضو شبکه علمی آزمایشگاهها و همچنین عضو شبکه آزمایشگاههای راهبردی کشور استریال گفت: در این راستا آزمایشگاه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود دایر شد و علاوه بر آن مجموعه این دانشگاه دارای معدن پردیس آموزشی بی نظیر در کشور است که از تونلهای آموزشی یک سایت آموزشی ژئوفیزیک کم نظیر در دنیا بهره می برد که از تست سایت انجمن زمینشناسی لندن نیز کاملتر محسوب میشود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به همایش ملی ژئومکانیک نفت اشاره کرد و افزود: در کنار این همایش همزمان در تهران همایش ژئومکانیک نفت توسط دانشگاه صنعتی شاهرود برگزار میشود که این امر نیز در کنار بیست و چهارمین همایش علمی بلورشناسی ایران در زمره افتخارات این دانشگاه محسوب میشود.
همایش بلورشناسی ایران به میزبانی دانشگاه صنعتی شاهرود همزمان با شامگاه پنجشنبه به کار خود پایان میدهد.
نظر شما