به گزارش خبرنگار خبرگزاري مهر استاد محمدرضالطفي بزرگترين نوازنده تار ايران هفته گذشته در جمع هنرمندان كه در مكتبخانه ميرزا عبدالله به مناسبت ورود ايشان بگزار شد ضمن بيان مطلب فوق افزود: من با لغت سنت در موسيقي موافق نيستم . در سرزميني كه در طي يك قرن چهار انقلاب رخ داده است سنت در ان وجود ندارد .
وي در خصوص موج نو در موسقي اضافه كرد:عرصه شعر با موسقي بسيار متفاوت است.در شعر نو چون قافيه برداشته شود عنوان جديدي پيدا ميشود اما اين امر در موسقي نمي تواند اتفاق بيفتد.زيرا موسقي بدون قافيه وجود ندارد.موسقي بايد راه خود را در درون خود با ابزار و وسيله هنري پيدا كند.
لطفي در ادامه گفت:ما در درك موسقي و درك هنر هيچ گمبودي نداريم .بايد به دنبال توليد موسقي بود .با توليد موسقي مي توان حرف خود را در جامعه بيان كرد.
استاد لطفي با اشاره به اينكه در موسقي غربي خالق كم است تصريح كرد:در موسقي غربي نوازنده زياد است اما خالق كم ديده ميشود .نوازنده در ان موسقي يك عامل اجرايي است اما در موسقي شرق هر نوازنده خود يك خالق است و بداهه نوازي ميكند.
اين نوازنده تار در پايان اضافه كرد:انچه هم اينك در دنياي موسقي ايران مهم است كمبود امكانات است. كمبود سالن وبرنامهاي كنسرت. دولت بايد براي موسقيدانهايي كه قدرت خلاقيت دارند امكاناتي را در نظر بگيرد.
استاد محمدرضالطفي در نشستي با هنرمندان درخصوص موسيقي ايران به بحث و گفتگو نشست. هيچ گرايشي در هنر وجود ندارد .مااصولا" ملت سنتي نيستيم. بلكه ايران داراي سنتهايي است كه در حال افزايش است.
کد خبر 389
نظر شما