۱۲ بهمن ۱۳۹۵، ۱۵:۲۶

یادداشت؛

علاج قاچاق نارنگی پاکستانی؛ تدبیر یا تداوم ممنوعیت؟

علاج قاچاق نارنگی پاکستانی؛ تدبیر یا تداوم ممنوعیت؟

یک مقام مسئول در ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز معتقد است: می توان با اتخاذ برخی تدابیر به جای ایجاد ممنوعیت در مقابل واردات برخی اقلام میوه، از قاچاق و مسائل حاشیه ای آن پیشگیری کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، عباس نخعی مشاور معاونت برنامه‌ریزی، نظارت و هماهنگی اقتصادی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در یادداشتی نوشت:

«همه ساله در این فصل مقادیر قابل توجهی نارنگی پاکستانی از مرزهای شرقی کشور با استفاده از معافیت کوله‌بری وارد می‌شود و علیرغم ادعای عدم خروج آن از استان سیستان و بلوچستان در گستره همه کشور پخش و به فروش می‌رسد. این موضوع اخیراً از سوی اتحادیه مربوطه در تهران تائید و در خبرها آمده بود نارنگی پاکستانی غیرمجاز در تهران به قیمت هر کیلو ۷ هزار تومان به فروش می‌رسد.

مطابق مقررات موجود ورود انواع میوه به جز موز، نارگیل، آناناس و انبه به کشور ممنوع و این ۴ میوه نیز تحت شرایطی امکان ورود دارد. اما با شروع بهمن ماه ورود انبوه نارنگی پاکستانی موجب نگرانی باغداران را فراهم و دستگاه‌های مسئول را به تکاپوی مبارزه با قاچاق آن وا می‌دارد. هزینه‌های این مبارزه در سراسر کشور از مرحله تعقیب، کشف، تشکیل پرونده، صدور رأی و تا امحاء (به طور معمول ۱۰۰ درصد میوه‌های مکشوفه به لحاظ عدم امکان اطمینان از نوع سموم و آفت‌کش‌های مورد استفاده معدوم می‌شود) هنگفت بوده و ضروری است برای برون‌رفت از این وضعیت چاره‌اندیشی کرد؛ ضمن آنکه واردات از این محل سود قابل اطمینانی برای مرزنشینان نیز ندارد، بلکه عده‌ای دلال در دو سوی مرز از آن منتفع می‌شوند.

نارنگی پاکستانی در بهمن ماه هر سال و در فصلی که نارنگی شمال به اتمام رسیده، به بازار می‌آید و اگرچه انواع دیگر نارنگی در جنوب کشور وجود دارد، اما بنا به دلایل بسیار از جمله قیمت و ذائقه اقبال چندانی به آنها نیست و در طول این یک ماه می‌توان با تدابیر لازم از جمله صادرات سایر اقلام میوه به پاکستان و با تعیین مقادیر وزنی مشخصی نارنگی پاکستانی را با نظر قرنطینه نباتی وارد نمود و حداقل از قاچاق آن و مسائل حاشیه‌ای آن پیشگیری کرد، اما ظاهراً جهادکشاورزی با هر نوع واردات میوه به جز ۴ قلم میوه گرمسیری مخالف است و از این رو حجم قاچاق نارنگی در طول یک ماه بیش از سایر مرکبات در طول سال است.

ضروری است بنا به مصالح کشور تصمیم‌سازان نظر کارشناسی سازنده ارائه کنند تا منطبق بر واقعیت‌ها و با توجه به منافع ملی بتوان تصمیم مناسب اتخاذ نمود. انشاالله در این جهت حرکت کنیم.»

کد خبر 3893246

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha