به گزارش خبرنگار مهر، زهرا احمدی پور در حاشیه بازدید از قنات قصبه گناباد در جمع خبرنگاران اظهار کرد: زمانی که یک اثر ثبت جهانی می شود در راستای آن یک سری تبلیغاتی محلی نیز برای آن انجام می شود که این ابتدایی ترین بخش از انتظارات است تا قنات قصبه تبدیل به یک جاذبه گردشگری شود ، لذا باید زیرساخت های گردشگری را در اطراف این قنات فعال کنیم که جزو مقاصد گردشگری گردشگران داخلی و خارجی قرار بگیرد.
وی ادامه داد: مراقبت از قنات قصبه بر عهده سازمان میراث فرهنگی و مردم گناباد است و نهادهای محلی نیز باید در این بحث به صورت جدی ورود پیدا کنند.
معاون رئیس حمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری افزود: وقتی یک محلی به عنوان بنای ملی ثبت می شود فعالیت در آنجا باید با حساسیت خاصی پیگیری شود و نمی توان به هر فعالیتی مجوز داد چراکه اگر اصل بنا از بین برود ظرفیت های گردشگری ایجاد شده نابود می شود البته نباید در این زمینه و در اجرای طرح گردشگری تعجیل کرد اما باید مراقبت و حفاظت را به عنوان یک اصل مهم در دستور کار داشته باشیم و در کنارش به عنوان یک ظرفیت گردشگری از تمام پتانسیل استفاده شود.
احمدی پور خاطرنشان کرد: حفاظت از قنات و ایجاد ظرفیت برای گردشگری زمان بر است اما وقتی کاری با کیفیت انجام شود سبب پایداری گردشگری می شود و از بروز خسارت برای اثر جلوگیری می شود در همین راستا برای ما مراقبت از اصل اثر باید اولویت باشد و در مرحله بعد ظرفیت گردشگری اهمیت دارد.
وی تقویت اقامتگاه های بوم گردی را یکی از اولیت های سازمان میراث فرهنگی در حوزه اقتصاد مقاومتی دانست و افزود: در خراسان رضوی هفت مورد اقامتگاه بوم گردی داریم که سه مورد آن به بهره برداری رسیده و چهار مورد در مرحله دریافت تسهیلات است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری گفت: اقامتگاه های بوم گردی یک زیرساخت است که کمک کند گردشگری با رعایت شرایط زیست محیطی انجام شود که به طبع آن اقتصاد مقاومتی خانواده و محل فعال خواهد شد تا ایجاد اشتغال کند و امیدواریم بوم گردی تحولی در صنعت گردشگری ما ایجاد کند.
نظر شما