به گزارش خبرگزاري مهر، در اين نشست درباره سند منشور وفاق تبادل نظر و موادي از سند ياد شده با عنوان مباني و قواعد رفتاري فعاليت ها و رقابت سياسي بين احزاب به تصويب رسيد.
حجت الاسلام والمسلمين سيد عبدالواحد موسوي لاري وزير كشور در اين نشست يافتن راهكارهايي براي تعامل منطقي و وفاق بين جريانات سياسي درجامعه به منظور پايداري توسعه سياسي و توانمند سازي احزاب را از عمده اهداف نشست ياد كرده و گفت: اين منشور در حكم يك سند تاريخي و به منزله مبنايي براي تعامل بين احزاب خواهد بود.
وي افزود: از آنجا كه احزاب تابلو گرايشات مختلف سياسي هستند، وجود سلايق گوناگون نيز در عملكرد و موضع گيري آنان طبيعي است اما در صورت وجود چارچوبي مشخص براي تعامل، عليرغم تعدد و اختلاف سلايق مي توان بر اساس مشتركات بين احزاب، امور را پيش برد.
در اين نشست همچنين علي باقري دبير كميسيون ماده 10 احزاب و عضو كميته تدوين كننده سند با اشاره به كارشناسي مقدماتي كميته سه نفره براي تدوين پيش نويس و مطالعه تجربيات ديگر كشورها به تعيين سطوح مختلف رقابت بين احزاب پرداخت و گفت: ساده ترين نوع رقابت، قبول مباني نظري و آرايش فكري بدون چانه زني در مصاديق و تعريض و تخريب نسبت به همديگر در چالش ها و به كارگيري ادبيات توام با احترام در نقد و مواضع انتقادي است.
علي شكوري راد عضو ديگر كميته منتخب ارايه پيش نويس در اين باره با بيان اينكه محتواي اين سند برگرفته از قانون اساسي است، اظهار داشت: اين قواعد مي تواند فرهنگ درستي را براي رقابت سالم ساماندهي كند و حتي پيش از آنكه الزامات قانوني بر رفتارهاي سياسي حكمفرما باشد، اخلاق اجتماعي اين رفتارها را سامان دهد.
در اين نشست فصل اول منشور با عنوان مباني و قواعد رفتاري و الزامات و تعهدات مربوط به آن بررسي و بندهايي از آن به تصويب رسيد و ادامه بررسي سند منشور وفاق به نشست بعدي موكول شد.
نظر شما