به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از استانداری هرمزگان، بهروز اکرمی در جلسه انجمن کتابخانه های عمومی استان هرمزگان ضمن تقدیر از همکاری دستگاه های فرهنگی در برگزاری برنامه ها، بیان کرد: برگزاری مراسم گلریزان کتاب طرح خوبی است که باید استمرار داشته باشد و با راه اندازی پایگاه های دائمی در طول سال کتاب های اهدایی مردم جمع آوری و توزیع شود.
وی افزود: به جز کتاب های خاص و مرجع بسیاری از کتاب های دیگر در قفسه منازل یا ادارات در حال خاک خوردن است که با ایجاد پایگاه های دائمی جمع آوری کتاب می توان این کتابها به کتابخانه های مورد نیاز ارسال کرد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان با بیان اینکه نباید برنامه های ترویجی کتابخوانی فقط به اعضاء کتابخانه محدود شود، اظهار کرد: گروه های مختلفی در جامعه وجود دارند که دسترسی سختی به کتاب دارند و گروه های خاص و آسیب پذیر همچون مددجویان کمیته امداد یا حتی زندانیان نیز باید مورد توجه قرار گرفته و با همکاری سازمان مربوطه کتاب های مناسب در دسترس آنها قرار گیرد.
وی در خصوص پروژه های عمرانی کتابخانه های عمومی نیز خاطرنشان کرد: بودجه زیادی صرف احداث این کتابخانه ها شده تا دسترسی مردم به کتاب آسانتر شود، امیدواریم با اهتمام بیشتری نسبت به تکمیل آن به زودی شاهد راه اندازی این پروژه ها باشیم.
در ادامه این نشست رییس سازمان برنامه و بودجه هرمزگان با اشاره به آخرین وضعیت کتابخانه های در دست ساخت استان، اظهار کرد: تاکنون بیش از 9 میلیارد تومان برای ساخت و تکمیل این پروژه ها هزینه شده که 35 درصد این اعتبار فقط مربوط به سال گذشته است.
صالح دریانورد خاطرنشان کرد: با وجود کمبود اعتبارات عمرانی، در تخصیص اعتبار کتابخانه ها نگاه ویژه ای داشته ایم اما فقط تخصیص اعتبار کافی نیست و باید دستگاه مجری نیز با توزیع صحیح اعتبار، پروژه ها را به اتمام برساند.
مدیرکل کتابخانه های عمومی هرمزگان نیز در این نشست ضمن ارائه گزارشی از وضعیت فعلی کتابخانه های عمومی استان، بیان داشت: در 9 ماهه ابتدای سالجاری کتابخانه های عمومی استان از نظر شاخص جذب عضو پیشرفت قابل ملاحظه ای داشته اند اما از نظر امانت جایگاه خوبی در کشور نداریم و امانت منابع کتابخانه ای در استان کم است.
محسن زینلی تختی افزود: امانت کم کتاب می تواند دلایل متعددی داشته باشد، از جمله حضور اعضاء در کتابخانه جهت مطالعه درسی، عدم احساس نیاز به مطالعه کتاب های عمومی و یا اینکه آنها احساس می کنند کتابهای موجود نیازهای آن ها را برطرف نمی کند.
وی ادامه داد: البته تبلیغات برای معرفی کتاب هم به نسبت سایر کالاها خیلی کم است و به خود کتابخانه ها محدود شده است و اگر کتاب هم در تبلیغات شهری جای بگیرد بدون شک شاهد استقبال بیشتر مردم از کتاب های موجود در کتابخانه خواهیم بود.
دبیر انجمن کتابخانه های عمومی استان هرمزگان در پایان تاکید کرد: ترویج فرهنگ کتابخوانی در جامعه نیازمند یک حرکت جهادی، همکاری دستگاه های اجرایی و سازمان های مردم نهاد است.
نظر شما