خبرگزاری مهر - گروه استانها: بافتهای فرسوده، بلندمرتبهسازی و کمبود امکانات آتشنشانی شهرهای مازندران را به انبار باروت در شمال تبدیل کرده و تکرار حادثه پلاسکو را در این مناطق ممکن می سازد.
در حال حاضر سیستمهای آتشنشانی شهرهای مازندران برای اطفای حریق تا ساختمانهای چهار یا پنج طبقه کارایی دارد و نبود نردبان هیدرولیک مشکل بیشتر شهرداریهای استان به شمار میرود. علاوه بر بلندمرتبهسازی، یکسوم مساحت شهرهای مازندران جزو بافت فرسوده محسوب میشود و وجود این بافتها با مشکلات خاص آن، لزوم اتخاذ تدابیر ویژه برای پیشگیری از حوادثی نظیر پلاسکو را الزامی میسازد.
یکسوم مساحت شهرهای مازندران جزو بافت فرسوده محسوب میشود و وجود این بافتها با مشکلات خاص آن، لزوم اتخاذ تدابیر ویژه برای پیشگیری از حوادثی نظیر پلاسکو را الزامی میسازد
هماکنون در شهرهای بزرگی همچون ساری، قائمشهر، آمل، بابل و تنکابن میتوان محلههای قدیمی و فرسودهای را دید که به خاطر قدمت بناها و معابر، وضعیت مناسبی در دریافت خدمات شهری ندارند. برخی از این محلهها مانند محله آبانبار نو در شهر ساری که از قدمت زیادی برخوردار است و از محلههای تاریخی مرکز استان نیز محسوب میشود.
حیدر نوروزی مدیرکل راه و شهرسازی مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به وجود ۴۲۰۰ هکتار بافت فرسوده میگوید: ۴۲۰ هکتار بافت فرسوده در بابل، ۴۰۱ هکتار در آمل، ۳۷۵ هکتار در بابلسر و ۳۱۷ هکتار بافت فرسوده در قائمشهر وجود دارد.
مدیرکل راه و شهرسازی مازندران بابیان اینکه یکسوم مساحت استان را بافت فرسوده تشکیل میدهد گفت: چهار هزار و ۲۰۰ هکتار بافت فرسوده در استان وجود دارد.
نوروزی مساحت بافتهای تاریخی مصوب شهرهای استان را چهار هزار و ۵۷۵ هکتار اعلام کرد و گفت: از این میزان ۱۳۴ هکتار در ساری، ۱۲۸ هکتار در آمل، ۱۱۲ هکتار در بابل، ۲۰ هکتار در رامسر قرار دارد.
وی از تشکیل ستاد بازآفرینی بافتهای فرسوده در استان خبر داد و گفت: تشکیل پنج ستاد استان و ۲۹ ستاد شهرستانی ازجمله دستاوردها بوده و تفاهمنامههایی با دستگاههای مختلف منعقدشده است.
در حال حاضر از ۵۸ شهر مازندران تنها ساری مجهز به نردبان ۵۶ متری است اما مدیرعامل سازمان آتشنشانی مرکز مازندران میگوید: در حال حاضر ۲۱۸ نیروی آتشنشان در شش ایستگاه شهر ساری آماده ارائه خدمات امدادی و ایمنی به شهروندان هستند.
سید حسن سیدی به وجود ۴۰ خودروی امداد و نجات و آتشنشانی سازمان آتشنشانی این شهر اشاره کرد و بیان داشت: امروز به جز نبود نردبان بلند ۵۲ و ۵۶ متری، دیگر امکانات و تجهیزات این سازمان تکمیل و بهروز است.
احداث ساختمان های ۱۸ طبقه و کمبود امکانات آتش نشانی در ساری
وی بابیان این نکته که اکنون ساختمانهای ۱۸ طبقه در شهر ساری ساختهشده است، افزود: نردبان موردنیاز برای انجام مأموریتهای اطفای حریق در این ساختمانها باید ۵۶ متری باشد که هماکنون در اختیار نداریم.
مدیرعامل آتشنشانی ساری هزینه خرید این نوع نردبان را حدود پنج میلیارد تومان اعلام کرد و گفت که سازمان همیاری و شهرداریهای استان مازندران با مشارکت امور عمرانی استانداری در حال تأمین اعتبار برای خرید این نردبان هستند.
بیشتر شهرهای مازندران از تجهیزات مدرن مقابله با حریق نظیر نردبان هیدرولیک محروم هستند و وجود ساختمانهای قدیمی و فرسوده، نگرانی مردم و شهرداران منطقه را پس از حادثه پلاسکو بیشتر کرده است. شهردار نوشهر، حادثه ساختمان پلاسکو را یک هشدار برای مناطق مختلف کشور و استان مازندران دانست و گفت: احتمال بروز حادثه شبیه پلاسکو در ساختمان قدیمی حاشیه میدان آزادی نوشهر وجود دارد.
ساختمان حاشیه میدان آزادی نوشهر موسوم به عکاسی شیوا، قدیمی و فرسوده است
فرهاد شیخالاسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: ساختمان حاشیه میدان آزادی نوشهر موسوم به عکاسی شیوا، قدیمی و فرسوده است.
وی اظهار داشت: پوسیدگی لولهها، سقف و بهرهگیری از اسکلت فلزی و قدمت بالای ساختمان حاشیه میدان آزادی تکرار حادثه ساختمان پلاسکو را در این شهر محتمل میسازد و در این راستا بنا داریم به مالکان واحدهای تجاری در این پاساژ هشدار و اخطار لازم را بدهیم.
شهردار نوشهر، وقوع حادثه ساختمان پلاسکو تهران را زنگ خطر و هشداری برای دیگر مناطق کشور ازجمله مازندران دانست و گفت: درصددیم تا واحدها و ساختمانهای قدیمی شهر را شناسایی کنیم و با مالکان آنان مکاتبه داشته باشیم.
شیخالاسلامی درعینحال، تأمین تجهیزات پیشرفته آتشنشانی نظیر نردبان هیدرولیک برای ساختمانهای چهارتا ۱۰ طبقه را در غرب استان ضروری دانست و گفت: ازآنجاییکه شهرداریها بهتنهایی توان خرید این نردبان را ندارند لازم است با مشارکت شهرداریهای منطقه نسبت به خرید یک یا دو نردبان آتشنشانی اقدام شود.
وی یادآور شد: علاوه بر این باید یک یا دو منطقه در غرب مازندران بهعنوان پایلوت انتخاب و تجهیزات پیشرفته امدادی و آتشنشانی در آن متمرکز شود تا در مواقع بحران بهرهگیری شود.
به استناد آمارهای منتشرشده از سوی شرکت عمران و مسکنسازان مازندران، در بین شهرهای استان، ساریِ ۳ هزار هکتاری با حدود ۶۴۱.۹۹ هکتار بافت فرسوده رکورددار بافت فرسوده در شهرهای مازندران است. پس از ساری، بابلسر با ۴۳۵ هکتار بافت فرسوده از هزار و ۶۵۲ هکتار، بابل با ۴۲۰.۹ هکتار بافت فرسوده از ۳ هزار و ۳۶ هکتار محدوده قانونی شهر و آمل با ۴۰۱.۵ هکتار بافت فرسوده از ۲ هزار و ۸۲۳ هکتار مساحت محدوده شهری دومین، سومین و چهارمین شهرهای دارای بافت فرسوده هستند. قائمشهر هم با ۳۴۷ هکتار بافت فرسوده از ۲ هزار و ۷۰۰ هکتار محدوده قانونی شهری، پنجمین شهر دارای بافت فرسوده استان است..
پسازاین شهرها رامسر با ۲۰۳.۷، جویبار با ۲۰۰، بهشهر با ۱۷۴ هکتار، چالوس با ۱۷۰.۳ هکتار، فریدونکنار با ۱۶۲.۴، محمودآباد با ۱۵۸ هکتار، نوشهر با ۱۵۳، خرمآباد با ۱۳۸.۸۱، زیرآب با ۱۲۸.۵۲، نکا با ۱۱۸.۳ هکتار و کلاردشت با ۱۱۲.۸۲ هکتار بافت فرسوده در ردههای بعدی قرار دارند. این وضعیت در شهرهای دیگر استان نیز دیده میشود. تنکابن ۸۰.۵ هکتار، امیرکلا ۶۴ هکتار، شیرگاه ۶۳.۵ هکتار، چمستان ۶۱.۹۴ هکتار، مرزنآباد ۸۰.۲۹ هکتار، رینه ۴۶.۶۰ هکتار، رستمکلا ۴۲.۸۱ هکتار، پلسفید ۲۴.۵۰ هکتار، آلاشت ۱۶.۸۶ هکتار، نور ۷۵.۴۲ هکتار، رویان ۳۱.۸۰ هکتار، گلوگاه ۳۱.۵۹ هکتار، کتالم و سادات شهر ۷۰.۵۷ هکتار، کلارآباد ۱۸.۱۴ هکتار، سلمان شهر ۴۰.۰۴ هکتار، نشتارود ۲۲.۷۵ هکتار، سرخرود ۸۸/۴۵ هکتار، خشرودپی ۱۹.۰۶ هکتار، کیاسر ۱۷.۹ هکتار و سورک ۲۱.۲۸ هکتار بافت فرسوده دارند.
نظر شما