۲۵ بهمن ۱۳۹۵، ۱۸:۱۷

معاون اقتصادی استاندار گلستان:

میزان بیکاری در گلستان کاهش یافت/ زیرساخت صنایع بزرگ فراهم نیست

میزان بیکاری در گلستان کاهش یافت/ زیرساخت صنایع بزرگ فراهم نیست

گرگان– معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار گلستان از کاهش آمار بیکاری در گلستان خبرداد و گفت: یکی از مشکلات گلستان نبود زیرساخت لازم برای ایجاد صنایع بزرگ است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمود ربیعی عصر دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه استان گلستان، اظهار کرد: سال ۹۵ از لحاظ حضور مسئولان عالی کشور در گلستان سال پر ترددی بود و به طور قطع حضور این مسئولان تاثیر زیادی در استان خواهد گذاشت.

وی افزود: مهم‌ترین دستاوردهای سفر مسئولان عالی کشور به گلستان، پیگیری مصوبات سفر ریاست جمهوری به استان است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار گلستان بیان کرد: جزیره آشوراده پروژه‌ای ملی بوده که حتی می‌تواند فراملی باشد، زیرا تنها جزیره شمال کشور و دریای خزر است.

ربیعی تصریح کرد: در سفر آقای لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی ایشان توجیه شد که منطقه آزاد اینچه برون می‌تواند صادرات محور باشد.

وی با اشاره به سهم سپرده‌های استان از مجموع سپرده‌های بانک ها و موسسات مالی اعتباری کشور، خاطرنشان کرد: در سال ۹۲ این سهم ۰.۷۷ بوده و اکنون به ۰.۸۱ درصد افزایش پیدا کرده و نشان می‌دهد که سرمایه در گلستان بیشتر شده و موجب فعال شدن اقتصاد می‌شود.

ربیعی افزود: میزان بیکاری در پایان سال گذشته به ۱۱.۸ درصد رسیده که نسبت به پایان دولت قبل کاهش داشته است، البته بالا رفتن نرخ اشتغال در بانوان، هرم سنی جمعیت و تناسب میان نیاز به کار و شغل‌های موجود تاثیر زیادی داشته است.

صدور پروانه ساختمان ۸۰ درصد افزایش یافت

وی ادامه داد: همچنین بر اساس آمار شهرداری، در ۹ ماه ابتدایی امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۸۰ درصد افزایش صدور پروانه مسکن داشتیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار گلستان با اشاره به وضعیت کارگران در استان گفت: اختلافات کارگری نسبت به سال گذشته دو درصد کاهش داشته و ۱۷ درصد هم قطع بیمه بیکاری داشته‌ایم که به جریان کار بازگشته‌اند و تعداد کارگران اخراجی نیز نسبت به سال گذشته پنج درصد کم شده است.

ربیعی در خصوص شهرک‌های صنعتی استان گلستان یادآور شد: ظرفیت‌های شهرک صنعتی در گلستان ۳۰ درصد افزایش داشته و منطقه هزار هکتاری اترک هم در حال آماده سازی است.

وی با اشاره به افزایش تولید محصولات کشاورزی در گلستان نسبت به پایان دولت نهم اظهار کرد: تولید گندم از ۴۵۰ هزار تن به هزار و ۵۱۰ تن، تولید جو از ۱۲۰ هزار تن به ۳۱۵ هزار تن و تولید برنج از ۲۴۰ هزار تن به ۵۶۰ هزار تن رسیده است.

وی افزود: به طور کلی فروش محصولات تولیدی کشاورزی امسال به ۶ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان در استان رسید که نسبت به سال های گذشته ۳۵ درصد رشد داشته‌ایم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار گلستان با اشاره به اجرای اقتصاد مقاومتی در استان گلستان گفت: در سال ۹۴ رتبه چهارم کشور را در اقتصاد مقاومتی کسب کردیم و فکر می‌کنیم شرایط امسال نسبت به گذشته بهتر شده باشد.

ربیعی تصریح کرد: در سه سال و نیم گذشته ۴۷ شرکت دانش بنیان در گلستان به ثبت رسید و ۲۴ میلیارد تومان به این شرکت‌ها تسهیلات اعطا شد.

وی ادامه داد: مبلغ سه میلیارد تومان ریل خریداری و ذخیره شده و ۱۱ میلیارد تومان هم برای خط ریل عریض استان اختصاص یافته که حداکثر تا سه ماهه نخست سال آینده افتتاح می‌شود.

آمادگی گلستان برای عرضه محصولات نوروزی

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار گلستان در خصوص کالاهی مصرفی عید در استان گفت: ۶۰۰ تن پرتقال و ۳۵۰ تن سیب درختی قرمز و زرد خریداری شده و ۵۰۰ تن برنج هندی هم با قیمت سه هزار و ۸۰۰ تومان به فروش خواهد رسید.

ربیعی افزود: شکر هم با قیمت دو هزار و ۸۵۵ تومان در حد مودر نیاز فراهم شده و سایر محصولات هم به اندازه مورد نیاز تهیه شده است.

وی ادامه داد: در ماه آینده نمایشگاه عرضه بهاره را خواهیم داشت تا محصولات را با قیمت مناسبی در اختیار هم استانی‌های عزیز قرار دهند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار گلستان با بیان اینکه ۳۵۰ مورد عقد قرارداد میان بانک‌ها و واحدهای تولیدی استان انجام شده، گفت: امسال ۴۲۳ میلیارد و ۲۰۹ میلیون تومان پول به واحدهای تولیدی پرداخت شده و از این لحاظ گلستان در رتبه ششم کشور قرار دارد.

ربیعی تصریح کرد: البته استان گلستان به نسبت وجود واحدهای تولیدی و صنعتی در رتبه نخست کشور قرار دارد. ۲۳۰ میلیارد تومان هم تسهیلات تولیدی به واحدهای تولیدی پرداخت شده و در مجموع بیش از ۶۵۰ میلیارد تومان به واحدهای تولیدی استان تزریق شده است.

وی در پاسخ به این سوال که چرا در گلستان سرمایه گذاری‌های بزرگ انجام نمی‌شود، گفت: در مدل‌های رفتاری پیشین، اقتصاد گلستان جزو طرح‌های بزرگ دیده نشده و زیرساخت استان هم کشاورزی بوده و صنعتی نیست.

ربیعی بیان کرد: باید به سمتی برویم که ثبات اقتصاد کوچک را تقویت کرده و برای اقتصاد بزرگ هم زیرساخت فراهم کنیم.

ساختار اقتصادی کشور در حال بازسازی است

وی با بیان اینکه دولت تدبیر و امید به دنبال این بود که شرایط کشور را بهتر کند، اظهار کرد: بسیاری از سازمان‌های بین المللی اذعان دارند که جمهوری اسلامی ایران به ثبات اقتصادی رسیده و ساختار اقتصادی آن در حال بازسازی است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار گلستان افزود: اکنون تورم به کمتر از ۱۰ درصد ر سیده و این یک موفقیت است، زیرا از جیب مردم پول کمتری هزینه خواهد شد.

ربیعی افزود: البته قبول داریم که در پایین دست ها مشکلاتی وجود دارد که بازمانده از قبل است اما با ثبات اقتصادی و سرمایه گذاری کلان به طور قطع شرایط بهتر خواهد شد.

وی در خصوص درآمد سرانه مردم استان طی سال های اخیر یادآور شد: سال ۹۲ درآمد سرانه گلستانی‌ها هفت میلیون تومان بود که این مبلغ در سال ۹۴ به ۱۰ میلیون تومان و در ۶ ماه نخست امسال هم به ۱۲ میلیون تومان رسیده است.

به گفته وی، درآمد سرانه گلستانی‌ها نسبت به سه سال قبل دو برابر شده، البته میانگین درآمد سرانه در کل کشور ۱۴ میلیون تومان است.

کد خبر 3906373

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha