خبرگزاري مهر - گروه دين و انديشه : اين كتاب كه در سه بخش با يك مقدمه و نه فصل تنظيم شده كوششي است براي بيان نظريه هاي فيلسوفان نامور مسلمان در باب دين و فلسفه و نسبت و ربط آن دو به يكديگر.
حاصل نظريات اين فيلسوفان كه در باب دين و فلسفه در اين كتاب به آنها اشاره شده در سه نظريه خلاصه مي شود. بعضي از آنها در نسبت بين دين و فلسفه به استقلال و بعضي به تلفيق و بعضي ديگر به توفيق باور دارند.
همه اين فيسلوفان چه اصحاب استقلال و چه اصحاب تلفيق و چه اصحاب توفيق در نهايت بين دين و حكمت را سازگار مي بينند و هدف هر دو را رساندن آدمي به فضيلت و سعادت مي شناسند. پيروان نظريه استقلال با تمام احتياطي كه در اجتناب از خلط بين اين دو دارند، هيچكدام را نافي و مقابل ديگري نمي شناسند بلكه تنها تفاوت را در راه و روش و منبع اخذ مي بينند.
در اين كتاب سعي بر آن بوده تا نظرات اين فيلسوفان به اجمال آورده شود و از تطويل اجتناب شود. اگر در بحث مربوط به ابن رشد اين شرط رعايت نشده به جهت خاطر ناشناخته بودن او درايران و نيز به اين سبب بوده كه وي هم به عنوان فيلسوف و هم به عنوان فقيه در اين باب گام نهاده و بين معارضان به داوري پرداخته است.
در بخش اول و دوم كتاب در بحث از فيلسوفان شرق و غرب عالم اسلامي تنها به نامداران اكتفا شده زيرا جهان اسلام بيشتر درگير آنها بوده و آنها نيز از اين باب مطرح بوده اند.
در بخش سوم كتاب "فصل المقال فيمابين الحكمة و الشريعة من الاتصال" ابن رشد ضميمه كتاب شده تا خوانندگان به متني دقيق و معتبر در اين باب دسترسي پيدا كنند.
نظر شما