به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام علیرضا پناهیان ظهر پنج شنبه در همایش «خانواده و مدرسه پویا، جامعه متعالی» بابیان اینکه تربیت باید همه سطوح جامعه و سلیقههای افراد را زیر یک چتر تربیتی واحد پوشش دهد، افزود: تحقق روش تربیتی مشترکی که مورد قبول ملل مختلف باشد، سبب میشود در جامعه زمینه برای استحکام نظر و اراده در افراد مهیا شده و به تبع آن بسیاری از مشکلات مرتفع شود.
استاد حوزه و دانشگاه با تاکید بر لزوم ایجاد شخصیت خود ساخته در فرزندان، عنوان کرد: اگر فرزندان دارای شخصیتهای خود ساخته باشند به جامعه خدمت خواهند کرد.
وی بابیان اینکه جامعه ای که این همه کلانتری داشته باشد و یا براساس اعمال جریمه، شهروندان را ملزم به رعایت قانون کند نشان میدهد که در آن جامعه از روشهای درست تربیتی برای ایجاد شخصیتهای خود ساخته استفاده نشده است، عنوان کرد: باید برای ایجاد شخصیت خود ساخته در فرزندان میزان نظارتهای بیرونی را کاهش داد.
وی با تاکید بر اینکه باید از مسیرهای دیگری استفاده کرد که برای این امر نیز دین اسلام راهکار تقوا را پیشنهاد داده است، گفت: معنای تقوا خودساختگی است.
باید سطح تشویقها و تنبیهها در مدارس کاهش یابد
حجت الاسلام پناهیان با بیان اینکه تقوا از آنچنان اهمیتی برخوردار است که امیرالمومنین(ع) در پایان عمر خود مردم را به رعایت تقوا و نظم وصیت می کنند، گفت: باید سطح تشویقها و تنبیهها در مدارس کاهش یابد.
وی با بیان اینکه نباید هر رفتار خوب یا بدی را نمره گذاری کرد چرا که این عمل خلاف اصول تربیتی بوده و از شکل گیری فرزندانی با شخصیت خود ساخته جلوگیری می کند، گفت: شخص مودب از جایگاه ویژه ای در اجتماع برخوردار است.
وی با تاکید براینکه لازمه شکل گیری رفتار صحیح در فرزندان، عامل بودن والدین و مربیان به عمل تربیتی است، افزود: در فضای کنونی توجه کشورهای اروپایی در حوزه تربیتی معطوف مباحثی مانند هوش هیجانی یا همان هوش عاطفی در افراد است.
استاد حوزه و دانشگاه در تعریف هوش هیجانی بابیان اینکه فرد باید بتواند رفتار خود را کنترل و مدیریت کند، گفت: در کشورهای غربی کتاب های بسیاری در این باره نوشته شده که جزو پرفروش ترین کتابها در این کشورها هستند.
بسیاری از تشویق ها و دلسوزیهای والدین در فرزندان نتیجه عکس دارد
وی با تاکید بر اینکه باید فرزندان خود را طوری تربیت کنیم که از مدیریت انفعالی به مدیریت فعالانه منتقل شده و بتوانند تمایلات خود را اولویت بندی کرده و برای آنها نظم قائل شوند، گفت: بسیاری از تشویق ها و دلسوزیهای والدین در فرزندان نتیجه عکس دارد.
وی با اشاره به اینکه سختگیری به فرزندان نباید همراه با خشم و یا عصبانیت باشد، عنوان کرد: با محبت و با استفاده از روش های صحیح نیز می توان فرزندان را تنبیه کرد.
حجت الاسلام پناهیان عنوان کرد: باید در نظام تشویق و تنبیه تغییراتی ایجاد شده و امتحانات مدارس نیز تا حدی برداشته شود چرا که درس خواندن افراد برای امتحان و نمره سبب شده که دیگر هوش ایرانی منجر به تربیت افرادی مانند بوعلی سینا نشود.
وی با اظهار تاسف از اینکه در عرصه آموزشی زورمان به غربزدگان نرسیده است، افزود: آمریکا با ما دشمن است چون میداند اگر روحانیون بتوانند در جمهوری اسلامی زندگی مردم را با دستورات دینی اداره کنند، دیگر کسی برده آنها نمیشود.
استاد حوزه دانشگاه با اشاره به اینکه باید سبک آموزشی در مدارس تغییر کند، عنوان کرد: متاسفانه مقالههای مفید و ارزشمند در حوزه آموزشی و تربیتی در کشور ترجمه نمیشوند اما در عوض برای مقالاتی با موضوعات به درد نخور چندین ترجمه وجود دارد.
نظر شما