به گزارش خبرنگار سياسي "مهر"، سخنگوي وزارت خارجه درآغاز اين نشست مهمترين وقايع يك ماه گذشته را برشمرد و با اشاره به مذاكرات آقايان لاريجاني و سولانا اظهارداشت : اين مذاكرات با فضاي خوب و پيشرفت هاي خوبي برگزار شد. وي ابراز اميدواري كرد اين گفتگو با فضاي فعال و سازنده ادامه يابد.
حسيني به سفر رئيس جمهور به كوبا و شركت در اجلاس سران جنبش عدم تعهد اشاره كرد و يادآور شد : در اين اجلاس 118 كشور از حق مسلم جمهوري اسلامي ايران در استفاده صلح آميز از انرژِي هسته اي حمايت كردند.
سخنگوي وزارت امور خارجه، همچنين به تشريح برنامه هاي سفر رئيس جمهور در سفر به آمريكا پرداخت و گفت : علي رغم تلاش آمريكا براي محدود كردن انعكاس سخنراني هاي رئيس جمهور در نيويورك اين سخنان بازتاب جهاني يافت.
وزارت خارجه به گونه اي برنامه ريزي كرده است كه حداقل غيبت سفرا را در كشورهاي ديگر داشته باشيم؛ درحال حاضر تنها 2 الي 3 سفارتخانه ايران سفير ندارد |
حسيني همچنين با بيان اينكه، در سالگرد اهانت به ساحت مقدس پيامبر اكرم(ص) در دانمارك امسال بار ديگر شاهد اين اهانت بوديم، افزود: ما حتما از مجاري ديپلماتيك موضوع را پيگيري خواهيم كرد و مراتب اعتراض خود را به سفير دانمارك درتهران وهمچنين سفيرفنلاند در تهران به عنوان رئيس دوره اي اتحاديه اروپا اعلام خواهيم كرد.
حسيني درپاسخ به سوال خبرنگاري كه پرسيد آيا سفر رايس به منطقه با هدف تفرقه افكني ميان كشورهاي عربي و نيروهاي مقاومت در منطقه انجام شد، اظهار داشت : بعد از حوادثي كه در منطقه اتفاق افتاد آمريكا احساس نياز كرد كه حضور دوباره اي در منطقه داشته باشد همچنين ارزيابي ديگري از شكست هاي خود در منطقه بدست آورد.
سخنگوي وزارت خارجه افزود: كشورهاي منطقه به اندازه كافي هوشيار شده اند و از سياست هاي آمريكا دنباله روي نمي كنند. وي با بيان اينكه سفر مقامات آمريكا در منطقه همواره منشاء فتنه بوده است، گفت: اميدواريم كشورهاي منطقه با دوستي و مودتي كه بين خود ايجاد مي كنند راه را براي بيگانگان مسدود كنند.
حسيني در ارزيابي از نشست 1+5 لندن و طرح مجدد تحريم ايران به دليل عدم تعليق غني سازي اورانيوم خاطرنشان كرد: تعليق از نظر ما كاملا رد شده است و به هيچ وجه قابل پذيرش نيست و آنچه رسانه ها از آن تحت عنوان تعليق چند روزه يا يك روزه ياد مي كنند به هيچ عنوان درسياست جمهوري اسلامي ايران وجود ندارد.وي افزود: ايران برحقوق خود طبق ان پي تي، پافشاري مي كند وهيچ پيش شرطي را براي مذاكره نمي پذيرد.
وي در پاسخ به خبرنگاري كه از قوانين جديد بازجويي در آمريكا براي ورود اتباع خارجي پرسيد گفت : از سپتامبر سال 2001 آمريكا به بهانه مبارزه با تروريسم شروع به تصويب برخي قوانين و مقرراتي كرد كه به شكلي در كشورهاي اروپايي تسري ي پيدا كرد.
حسيني با بيان اينكه اين موضوع تنش هايي را بين روابط اجتماعي اروپا و آمريكا ايجاد كرده است، به انتقال زندانيان و متهمان به تروريسم از آمريكا به اروپا بدون اطلاع كشورهاي اروپايي و اعتراض شديد طرف هاي اروپايي به اين موضوع اشاره كرد.
وي درخصوص احتمال تحريم ايران گفت : تحريم همواره به عنوان تهديد عليه ايران استفاده شده است. مردم و مسئولان ما همواره تحريم را يك حربه زنگ زده و ازكار افتاده مي دانند.
سخنگوي وزارت خارجه به بخشي از اين تحريم ها اشاره كرد و افزود: در طول ساليان بعد از انقلاب بويژه در طول 8 سال دفاع مقدس، وقتي مدرن ترين سلاح ها را به صدام مي دادند از فروش آمبولانس و سيم خاردار به ايران امتناع مي كردند.
حسيني با اشاره به تاثير متقابل تحريم ها گفت: ضررها و خسارتها يك سويه نيست.وي با بيان اينكه استفاده از انرژي هسته اي امروز به صورت يك ضرورت درآمده است، افزود: بزرگترين تحريم اين است كه دولتي خود و ملت خود و نسل آينده را از حق مسلم و قانوني خود محروم كند.
حسيني با بيان اينكه، ما خواهان شيوه اي نيستيم كه به تحريم ختم شود به 4 دور مذاكره لاريجاني وسولانا اشاره كرد و گفت : ايران در پي حل وفصل موضوع به روش مسالمت آميز است.وي درخصوص ديدار احتمالي لاريجاني و سولانا درادامه مذاكرات گفت: هنوز به صورت قطعي تاريخ اين ديدار مشخص نشده است، اما به احتمال زياد بعد از نشست وزراي خارجه 1+5 در لندن خواهد بود.
سخنگوي وزارت خارجه در پاسخ به اين سوال كه ايران با چه هدفي موضوع كنسرسيوم فرانسوي را براي غني سازي اورانيوم در خاك ايران مطرح كرد اظهار داشت : طرح كنسرسيوم يا مشاركت در فعاليت هاي صلح آميز هسته اي ايران ازسوي آقاي احمدي نژاد در مجمع عمومي سازمان ملل بيان شده و اين موضوع همچنين در گفتگوهاي وزير امور خارجه با مقامات ساير كشورها و در مذاكرات لاريجاني با آقاي سولانا مطرح شده است.
وي افزود: طرح كنسرسيوم منحصر به هيچ كشوري نيست و هنوز هيچ تصميم قاطعي در اين خصوص گرفته نشده است. وي درپاسخ به اين سوال كه آيا طرح كنسرسيوم فرانسوي اعتراض طرف روسي را درپي داشته است گفت: گلايه اي مطرح نبوده است.
حسيني در خصوص پروژه آزادگان و شركت اينپكس گفت: هنوز مذاكرات به قطعيت نرسيده است. وي افزود: امكان كاهش سهم طرف ژاپني مطرح است و در صورتي كه طرف ژاپني كنار گذاشته شود شركتهاي داخلي و خارجي مي توانند دراين طرح وارد شوند.
خبرنگاري پرسيد آيا خبر ديدار ديپلماتهاي آمريكايي از سوي معاون وزير امور خارجه آمريكا با سيد محمد خاتمي در سفر به اين كشور صحت دارد حسيني پاسخ داد: اجازه دهيد بر اخبار رسانه اي هيچ حاشيه اي نزنيم.
وي در خصوص نقض حريم فضايي لبنان توسط هواپيماهاي رژيم صهيونيستي در روزهاي اخير گفت: از اظهارنظرهاي مطرح شده از سوي مقامات رژيم صهيونيستي برمي آيد كه همچنان مي خواهند فضاي جنگي را حفظ كنند. فريادهاي رژيم صهيونيستي براي رفع مشكلات داخلي و سرپوش گذاشتن بر شكست هيبت اين رژيم با مقاومت لبنان است.
خبرنگاري پرسيد: استراتژي ما براي پيشبرد بحث هسته اي چيست؟ حسيني گفت: شيوه ما يك شيوه قانونمند بر اساس قوانين بين المللي است و معتقديم بايد به آنچه حق مسلم شمرده شده است و گروه غيرمتعهدها هم بر آن تاكيد كرده، دست يابيم. وي تاكيد كرد: مذاكرات بايد صريح و صادقانه و شفاف باشد.
حسيني در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبني بر اينكه ارزيابي شما از سياست خارجي در دولت نهم چيست اظهار داشتت: عدالت و معنويت دو محور مهم و عمده سياست خارجي دولت نهم است و تمام روابط ايران با عرصه بين المللي برمحورعدالت و انصاف است.
وي درپاسخ به سوال ديگرخبرنگار مهر مبني بر اينكه فرآيند انتخاب و اعزام سفراي ايران به كشورهاي خارجي در چه وضعيتي است و چرا تعداد زيادي از سفارتخانه هاي ايران بدون سفير مانده اند، گفت: در مورد انتصاب سفرا بر اساس اساسنامه وزارت خارجه طول مدت ماموريت سفراي ما بين 3 تا 4 سال است و ما هر سال بين 40 تا 50 سفير را تغيير مي دهيم اما اين به اين معنا نيست كه در 40 يا 50 كشور سفير نداريم.
حسيني با بيان اينكه همواره بعد از طي مراحل قانوني پذيرش سفير جديد سفير قبلي به ايران بازمي گردد و در غياب سفير هم كاردارها وظايف سفير را انجام خواهند داد، گفت: وزارت خارجه به گونه اي برنامه ريزي كرده است كه حداقل غيبت سفرا را در كشورهاي ديگر داشته باشيم.وي افزود: درحال حاضر تنها 2 الي 3 سفارتخانه ايران سفير ندارد.
خبرنگاري پرسيد آيا اينكه مذاكرات هسته اي ايران 3 سال به طول انجاميده است موفقيت ايران محسوب مي شود، حسيني گفت: شيوه اي كه ما براي دستيابي به حقوق هسته اي در پيش گرفته ايم صرف نظر از آثاري بوده كه در پي داشته است.وي افزود: كشورهاي غربي در مقطعي مطرح مي كردند كه ايران حق دستيابي به انرژي صلح آميز هسته اي را ندارد اما امروز بر اين حق صحه مي گذارند.
عدالت و معنويت دو محور مهم و عمده سياست خارجي دولت نهم است و تمام روابط ايران با عرصه بين المللي بر محور عدالت و انصاف است |
سخنگوي وزارت خارجه در خصوص اختلاف نظرها در جبهه مقابل گفت: اين اختلاف نظرها از آغاز بوده است و امروز نيز در ادامه روند مذاكرات و سياست هاي دولت نهم ديده مي شود، اما اينها اهدافي نبوده كه ما از آغاز به دنبال آن بوده باشيم بلكه ما از ابتدا در پي دستيابي به حق مسلم ملت ايران در انرژي صلح آميز هسته اي بوده ايم.
وي در خصوص تاثير انتشار نامه امام(ره) در خصوص قطعنامه 598 در سياست خارجي ايران گفت: طرف هاي خارجي ما اين را مسلم بدانند كه انتشار پيام حضرت امام راحل براي ملت و مردم ايران پيام مقاومت و پويايي و حفظ منافع و مصالح جمهوري اسلامي ايران بوده است.حسيني خاطرنشان كرد: ملت ايران هرگز اجازه سوءاستفاده به دشمنان خود را نخواهد داد. پيامهاي حضرت امام همواره براي ملت ايران روشنگر بوده و درس صبر و مقاومت را براي ملت ايران به ارمغان آورده است.
وي درخصوص نظر ايران درباره انتخاب دبير كل سازمان ملل گفت : آمريكا بنا داشت دبير كل جديد از آسيا انتخاب نشود و امروز همه كشورهاي آسيايي از انتخاب دبير كل آسيايي ابراز خشنودي كرده اند ما نيز از اين انتخاب استقبال مي كنيم.وي افزود: اميدواريم در دوره مديريت ايشان جهان شاهد صلح و عدالت بيشتري باشد.
سخنگوي وزارت امور خارجه درخصوص تهديد كره شمالي به آزمايش سلاح هسته اي گفت : ما خواهان جهاني عاري از سلاح هسته اي هستيم و اين موضوع را درخصوص خاورميانه طرح كرده ايم.وي افزود: اميدواريم مذاكرات كره شمالي به سمتي پيش رود كه هم به نفع ملت و دولت كره شمالي باشد و هم نظرات جامعه جهاني را تامين كند.
سخنگوي وزارت خارجه درخصوص توافق تهران و دمشق براي پايان دادن به جنگ گروههاي فلسطيني گفت: توصيه ما به حماس و فتح همواره بر اين بوده است كه آنچه كه از اختلافات بين گروههاي فلسطيني عايد مي شود به سود رژيم صهيونيستي خواهد بود و گفتگو بهترين راه حل براي حل و فصل اختلافات است.
حسيني در آغاز نشست هفتگي خود باخبرنگاران از كوچك بودن اتاق مصاحبه و تنگي جاي خبرنگاران كه همواره مورد اعتراض خبرنگاران به حميد رضا آصفي سخنگوي قبلي بود، عذرخواهي كرد.
وي وعده داد جلسات خبرنگاران با وزارت خارجه به جلسات هفتگي خلاصه نشود و وي جلسات تحليلي مفصلي با خبرنگاران داشته باشد.
نظر شما