به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور؛ مرضیه دیزنگیان هنرمندپیشکسوت سوزن دوزی کشورمان که از سال ۷۸ در این حرفه سابقه دارد، درمورد فعالیت خود در این سال ها گفت : از سال۷۸فعالیتهای آموزشی و درآمدزائی برای خانوارهای کم درآمد حاشیه زاهدان و دیگر شهرها و روستاها استان سیستان بلوچستان را شروع و بعد از یک سری آموزش های درآمدزائی و اشتغالزائی برای آنها از طریق دانش و هنر سوزن دوزی و سکه دوزی که یک سنت اجدادی برای این مردم است، توانستیم با تولید وسایل سوزندوزی و سکه دوزی کارهایی تهیه کنیم که در شهرستان ها قابل استفاده و فروش باشد.
وی در ادامه افزود: به منظور آشناسازی و رشد وتوسعه رشته سوزن دوزی سعی کردیم از دانش روز، کارهای مورد علاقه مردم در شهرهای بزرگ مانند تهران را تهیه و در نمایشگاه هایی که از ما دعوت می شد، به فروش برسانیم که خوشبختانه با اجرای این روش و پروژه سنگین، تحول و تغییری چشمگیر در زندگی آنها داده شده و به درآمد نسبی رسیده اند.
دیزنگیان با اشاره بر لزوم حمایت از خانواده های سیستانی در راستای ایجاد شغل اضافه کرد: با فعالیت های صورت گرفته هم اکنون این خانواده ها می توانند با حمایت انجمن پشتیبان کودکان و زنان روی خط فقر، فرزندان خود را برای تحصیل به مدارس داخل شهر بفرستند. یکی از این نمایشگاه ها، همین نمایشگاه فعلی است که میهمان سازمان میراث فرهنگی هستیم که در آن بیش از ۱۰۰ تکه سوزندوزی، آیینه دوزی و خامه دوزی سیستان و بلوچستان از انواع شال، جا نماز، کوسن، نوارهای مخصوص لباس و... و. با نقش ها و رنگهای سنتی زیبا ، به نمایش گذاشته شده است.
وی در ادامه چنین بیان کرد : گروه های زنان سوزن دوز با محوریت پس اندازهای خرد شان فعالیت می کنند، از سال ۱۳۸۹ این گروه ها به طور جدی در کنار هم روی هنر اجدادی شان که سوزن دوزی ست تمرکز کردند و در سال ۱۳۹۳ با همکاری بنیاد توسعه کارآفرینی زنان و جوانان موفق شدیم نهاد «خانه هدی» را بطور رسمی افتتاح کنیم و در سال جاری این نهاد در استانداری ثبت رسمی شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور؛ هنرمند پیشکسوت مرضیه دیزنگیان در پایان با آرزوی موفقیت برای تمام هنرمندان ایران عزیز از معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی برای فراهم آوری این فرصت تشکر نمود.
این نمایشگاه به حمایت دفتر صادرات معاونت صنایع دستی از ۷ تا۱۱ اسفند ماه در ساختمان شماره ۱ سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از ساعت ۹صبح تا ۱۶ عصر پذیرای علاقه مندان است.
نظر شما