به گزارش خبرنگار مهر، ستار بابایی شامگاه یکشنبه در نشست هماندیشی تشکلهای زیستمحیطی استان مازندران گفت: زمانی که خشکیدگی بلوط در غرب کشور رخ داد، اول در شمال کشور و در منطقه سوادکوه آن را داشتهایم.
وی افزود: سه موضوع محدودیتهای اعتباری دستگاههای اجرایی و حاکمیتی، قرار داشتن در مقطع گذار و تغییر مدیریت در عرصههای جنگلی در شمال کشور و مقابله با زمینخواری و تغییر کاربری اراضی، شرایط را برای دستگاههای حاکمیتی و اجرایی سخت کرده است.
مدیرکل منابع طبیعی مازندران در رابطه با مقابله با تغییر کاربری گفت: به دلایلی که درست بوده اما دیر شروع شد، دستگاههای نظارتی و اجرایی، در طی دو سه سال اخیر،هجمهای در رابطه با مقابله با زمینخواری و در شمال کشور با تغییر کاربری اراضی ملی و کشاورزیوارد آوردند.
بابایی با بیان اینکه مسئله زیستمحیطی نه یک امر تفننی که یک مسئله امنتی است، گفت: زمانی سال به سال دچار مشکل خواهیم شد که اصل موضوع را از یاد برده باشیم و ما این امر را تجربه کردهایم.
وی با بیان اینکه ما از هر طرف تحت فشار هستیم چه داخلی و چه خارجی، افزود :تنها یکی از این مقولهها باز گذاشتن مسیر جمعیت برای افزایش جمعیت است اما این امر بررسی نشده که این جمعیت افزایشیافته باید کجا اسکان یابد و اگر قرار بر تصمیمگیری مردم باشد، مطمئناً فشار بر دستگاههای اجرایی برای تغییر کاربریها بسیار زیاد خواهد شد و اگر ساکنان بطن و حاشیه عرصههای جنگلی را حمایت و مدیریت نکنیم، آنها مجبور به فروش زمینهایشان خواهند شد و معضلی بهمراتب خطرناکتر از آنچه در خوزستان با آن مواجهایم، ایجاد خواهد شد.
بابایی با شاره به اینکه زنگ خطر برای مازندران نیز به صدا در آمده است، افزود: از یک سو آفات، تغییرات اقلیم و فشارهای تازهتر علیرغم وجود مشکلات قدیمی شرایط را برای عرصههای حفاطتی بسیار سخت کرده است و از طرف دیگر توان دستگاههایی که باید اعمال حاکمیت کنند نیز روزبهروز محدودتر میشود .
نظر شما