به گزارش خبرنگار مهر، محمود رضا گلشن پژوه صبح سه شنبه در کارگاه آموزشی روحانیان اهل سنت شهرستانهای ماکو، چالدران، شوط و پلدشت اظهارداشت: حجم کالای قاچاق از ۲۵ میلیارد دلار در سال ۹۲ به ۱۵.۵ میلیارد دلار در سال ۹۴ کاهش یافته است.
وی افزایش تقاضا برای خرید محصولات داخلی و واردات قانونی کالای هدف را از علت کاهش کالای قاچاق در کشور اعلام کرد و افزود: تلاش حداکثری در ابعاد اقتصادی، امنیتی، انتظامی، سیاست خارجی و فرهنگی از تلاشهای ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در کشور است.
گلشن پژوه افزایش تلاش برای مبارزه و آگاهسازی و بهبود وضعیت اقتصادی را راه حلی مؤثر برای مقابله با قاچاق کالا در کشور دانست و گفت: افراد نخبه از جمله روحانیان و تأثیر گذار جامعه باید ضرر و زیانهای قاچاق کالا به اقتصاد و زیرساختهای کشور را همیشه به جامعه گوشزد نمایند.
مدیر کل پژوهش ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر ۲۴ سازمان و نهاد عضو این ستاد هستند تصریح کرد: با توجه با گستردگی مرزهای کشورمان فضای زیادی برای قاچاق در کشور وجود دارد.
وی با علام اینکه در حال حاضر قبح قاچاق در کشور با وجود کاهش چشمگیر آن نسبت به سالهای قبل از بین رفته است خاطر کرد: حجم کالاهایی که به کشور قاچاق میشود هنوز زیاد است و شیوههای آن نیز همواره در حال تغییر است.
گلشن پژوه برخی عوامل فرهنگی و اجتماعی و ساختاری جغرافیای و فرآیندی را باعث قاچاق کالا در کشور دانست و گفت: مبارزه جدی چند بعدی و همه جانبه از اهداف و اولویتهای ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در کشور است.
حجت الاسلام رنجبری امام جمعه ماکو هم در این کارگاه با اشاره به عواقب شوم و خانمان برانداز قاچاق در کشور گفت: بیکاری و تعطیلی واحدهای تولیدی و به وجود آمدن ثروتهای باد آورده از عوامل قاچاق در کشور است که باید از سوی مسئولان به آن توجه جدی شود.
فرماندار ماکو هم در ادامه گزارشی از وضعیت شهرستانهای ماکو، چادران، شوط و پلدشت ارائه داد و گفت: این شهرستانها بیش از ۲۳۰ کیلومتر مرز آبی - خاکی با کشور ترکیه و جمهوری خود مختار نخجوان دارند.
شاهین علیزاده برگزاری این گونه کارگاههای آموزشی را بسیار کارساز دانست و گفت: افراد تأثیر گذار و آگاه جامعه کمک بسیاری میتوانند برای جلوگیری از قاچاق انجام دهند.
ماموستا علی جاسمی امام جماعت اهل سنت ماکو هم در این جلسه توسعه یافتگی و محرومیت زدایی در مناطق مرزی را عاملی برای جلوگیری از قاچاق دانسته و خواستار توجه و مساعدت جدی مسئولان به مناطق دور افتاده مرزی شد.
نظر شما