به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، مصطفي خاكسار قهرودي امروز در جمع خبرنگاران از پايان يافتن عمره مفرده در سال جاري خبر داد و افزود: آخرين گروه زايران عمره صبح امروز به كشور بازگشتند و درطول مدت اعزام 570 هزار زائر به عربستان مشرف شده اند .
وي ضمن اعتراف به نقاط ضعف درعمره خاطر نشان كرد : در ابتداي اعزام زائران عمره مشكلاتي در ارتباط با زمان اعزامها ايجاد شده بود كه با برنامه ريزيهاي انجام شده درتلاش هستيم تا سال آينده اين مشكلات برطرف شود .
رئيس سازمان حج و زيارت زمان اعزام زائران حج تمتع را 16 آذر عنوان و تاكيد كرد: در سال جاري 94 هزارو 700 سهميه ويزا براي زائران حج تمتع در نظر گرفته شده است و زائران تا 4 بهمن ماه نيز به كشور باز مي گردند و با هماهنگي هاي انجام شده با سازمان هواپيمايي جمهوري اسلامي در زمينه كاهش مشكلات نقل و انتقال زائران و تاخير در زمان پروازها اقدامات موثري صورت خواهد گرفت.
خاكسار قهرودي از تلاش در جهت كاهش هزينه هاي حج خبر داد و افزود: در تلاش هستيم ضمن ارائه خدمات شايسته و در شان مردم از هزينه هاي غير ضروري كم كنيم ومطالعات جدي در اين زمينه صورت گرفته وسود سپرده پول متقاضيان حج نيز از سال 82 به آنها پرداخت شده است .
وي با اشاره به اينكه 85 درصد زائران در در مدينه از هتلهاي نزديك حرم استفاده مي كنند ، گفت: براي استفاده زائران از توليدات و محصولات ايراني نيز در موسم حج اقدامات لازم انجام شده و زائران از گوشت ، مربا و عسل ايراني در حج امسال استفاده خواهند كرد و همچنين در صورت ارائه خدمات ناقص به زائران خسارت آن پرداخت مي شود .
خاكسار قهرودي ازتشديد نظارت ، بازرسي و كنترل برنامه هاي سازمان حج خبر داد و تصريح كرد : به منظور رفع هرگونه تخلف اهتمالي از اين پس بر عملكرد دفاترزيارتي داراي مجوز و همچنين برنامه هاي داخل سازمان نظارت بيشتري صورت مي گيرد .
رئيس سازمان حج و زيارت طول سفر حج تمتع را 29 الي 30 روز دانست و گفت: اين زمان براي انجام اعمال زائران در مقايسه با كشورهايي مانند پاكستان ، اندونزي و تركيه كه طول مدت حج آنها 45 روز است ، زمان زيادي نيست و با توجه به محدوديتهاي زمان پرواز و ميزان حجم پروازها و حضور افراد در موسم حج عملا نمي توانيم تعداد ايام قابل توجهي را ازمدت اعزام زائران كم كنيم .
خاكسار قهرودي اظهار داشت: در صورت كاهش تعداد روزهاي حج از قيمتهاي سفر كم نمي شود بلكه باعث افزايش قيمتها نيز خواهد شد وتنها هزينه غذا به تعداد روزها كم مي شود كه آن هم زياد نخواهد بود .
به گزارش مهر ، وي از افزايش 6 درصدي هزينه هاي حج تمتع در سال 85 خبر داد و افزود: اين افزايش هزينه به دليل افزايش كيفيت ارائه خدمات به زائران ايجاد شده و به هيچ وجه زياد نيست .
خاكسار قهرودي در مورد انتقال زائران با كشتي به عربستان نيزافزود: اين امر مورد توافق دو كشور قرار گرفته و درحال بررسي و كار كارشناسي ، تجزيه و تحليل بيشتري است البته اعزام زائران با كشتي منجز به طولاني شدن سفر و صرف هزينه بيشتري نيز خواهد شد.
رئيس سازمان حج و زيارت با اشاره به اينكه در حال حاضر850 هزار متقاضي در بانكها براي رفتن به حج تمتع خبر ثبت نام كرده اند و افزود: سالانه 100 هزارنفر به حج تمتع اعزام مي شوند كه هر سال 2 هزار نفر نيز بر اين تعداد افزوده مي شود و هر كدام از متقاضيان براي سفر بايد 7 يا 8 سال در نوبت باشند.
وي از عدم مراجعه 46 هزار نفر از افرادي كه زمان اعزام آنها به تمتع فرارسيده و مراجعه نكرده اند خبر داد و گفت : براساس آئين نامه نقل و انتقال زائران كه به تازگي به تصويب رسيده افراد بالاي 65 سال سن مي توانند از نوبتهاي همان سال و يا نزديك تراز زمان فيش خود استفاده كنند.
خاكسار قهرودي همچنين در مورد خريد و فروش فيش حج افزود: براساس آئين نامه نقل و انتقال زائران ، افرادي كه نوبت حج آنها فرارسيده و فيش خود را به فرد ديگري واگذار كنند ، نوبت اعزام براي فرد خريدار درهمان سال امكان ندارد و به 5 سال بعد موكول مي شود.
وي درمورد تامين امنيت زائران در عتبات عاليات نيز گفت: با توجه به امكانات نامناسب امنيتي در عراق متاسفانه تاكنون تعدادي از زائران ايراني صدمه ديده اند به همين دليل با برنامه ريزيهاي انجام شده و قرار دادهايي نيز با مسئولين شركت خصوصي و دولتي در عراق به امضا رسيده كه بزودي اجرايي مي شود و اين شركتها مسئول ايجاد امنيت براي زائران ايراني خواهند بود .
رئيس سازمان حج و زيارت در مورد ستاد عمره دانش آموزي افزود: در سال گذشته 13 هزارو 500 دانش آموز و 12 هزارو 500 دانش جو به عمره مشرف شده اند.
نظر شما