سعيد ليلاز در گفتگو با خبرنگار اقتصادي مهر گفت: بطور كلي نهاد هاي اقتصادي زير نظر دولت آزادانه نمي توانند عمل كنند و در واقع دولت براي آنها به عنوان يك نهاد بوروكراتيك تصميم گيري كرده و مانع فعاليت اقتصادي آزاد آنها مي شود.
وي ادامه داد: ساختار بورس نيز در ايران دستوري است و بسياري از شركت هاي بورس به دليل نفوذ دولت نمي توانند آزادانه عمل كنند و با غالب شركتي شدن بورس نيز شرايط ساختاري آن تغيير چنداني نمي كند.
كارشناس مسائل اقتصادي گفت: بورس تهران با مشكلات ساختاري مواجه است و مشكل اصلي، فقدان امنيت سرمايه گذاري و عدم وجود تفكر اقتصاد آزاد محور در كشور است.
وي ادامه داد: در حال حاضر دولت بطور سليقه اي در بسياري از نهاد هاي اقتصادي دخالت كرده و موجب اختلال در عملكرد اقتصادي آنها مي شود.
ليلاز خاطر نشان كرد :همين مسائل باعث شده است كه ما دچار كمبود ورود سرمايه به بورس شويم و شاخص بورس طي دو سال گذشته از 13 هزارو 600 واحد به 9 هزار و 600 واحد برسد و اين در حالي است كه نرخ رشد نقدينگي در كشور بالاست.
وي گفت: مي توان نتيجه گرفت كه بورس انگيزه كافي را به سرمايه گذاران نمي دهد و شاخص بورس نيز نبايد در اين رقم باشدزيرا كه بسياري از معاملات شركت هاي دولتي در بورس آزادانه نبوده و تحت تاثير تصميمات ودستورات دولت مي باشد.
ليلاز در پايان گفت: در صورتيكه شركت ها مي توانستند در بورس آزادانه عمل كنند شاخص كل با افت قابل توجهي مواجه مي شد و شاخص اكنون در حدود 8 هزار واحد بود.
نظر شما