به گزارش خبرنگار مهر،جلیل سلطان نژاد شامگاه دوشنبه در نشست خبری با خبرنگاران، افزود: شناسایی و تخصیص اراضی بخش صنعت و معدن و کشاورزی، بحث مبارزه با آفات جنگلها، جایگزینی سوخت های مناسب برای بهره برداران از منابع طبیعی،مشخص شدن حد زراعت و مرتع و نظارت بر طرح های عمرانی از تخصص های معاونت حفاظت منابع طبیعی است.
وی اظهار کرد: استان زنجان دارای ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار زمین های مرتعی، کشاورزی و زراعی است که از این میزان یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار شامل مراتع و جنگل هااست و این زمین ها شامل ۲۲ درصد مرتع درجه یک، ۳۷ درصد مرتع درجه ۲ و ۴۱ درصد نیز مرتع درجه سه است.
معاون حفاظت منابع طبیعی استان زنجان گفت: برای هر ۷۰ هزار هکتار یک مامور و جنگل بان در استان زنجان فعالیت می کند و ۵۵ درصد پوشش استان جنگل است.
سلطان نژاد تاکید کرد: برای اینکه میزان جنگلها حفظ و حراست شود باید مردم با این اداره همکاری و مشارکت لازم را داشته باشند.
وی افزود: ضریب پوشش حفاظت از جنگل باید به ۱۰۰ درصد برسد و آتش سوزی، معادن، گیاه پزشکی، شخم تصرف باعث تخریب منابع و مراتع می شود و در این میان ضریب پوشش حفاظت از منابع طبیعی برای مقابله با تخریب منابع بسیار مهم است.
معاون حفاظت منابع طبیعی استان زنجان به قاچاق چوب اشاره کردو گفت: قاچاق چوب و قوانین حفاظت از جنگل ها جرم کیفری و حقوقی دارد و در استان گونه های اراضی شناسایی شده و چوب هایی که قرار است قطع شوند نشانه گذاری و کنترل می شود.
سلطان نژاد افزود: این اداره کل با افرادی که اقدام به قاچاق چوب بکنند برخورد قاطع و قانونی دارد.
وی یاد آورشد: عوارض دریافتی ها از بابت اکتشاف و فروش مواد معدنی از معادن ۲۷ درصد است واین مبالغ برای احیا و بازسازی منابع طبیعی مصرف می شود.
معاون حفاظت منابع طبیعی استان زنجان یاد آورشد: آتش سوزی در جنگل ها و مراتع یکی از آفت های مهم در استان است و آتش سوری درختان یکی از آفت های مهم استان است که در جنگل ها رخ می دهد و باید برای کاهش این مشکلات نسبت به آگاه سازی و آموزش مردم اقدام کرد.
نظر شما